3 προβλήματα όταν επιλέγετε μεταχειρισμένα έπιπλα γραφείου

Το μυστικό για το σχεδιασμό ενός πιο έξυπνου και παραγωγικού χώρου εργασίας ξεκινά με τον επαναπροσδιορισμό των “προσιτών επίπλων γραφείου”, δίνοντας προτεραιότητα στην αξία πέρα από την τιμή. Είναι πολύ σημαντικό ο χώρος στον οποίο εργαζόμαστε να μας κάνει να νιώθουμε άνετα.

 

Σκεφτείτε το ακριβώς ανάποδο, ξαφνικά να πρέπει να δουλέψετε σε ένα περιβάλλον όπου όλα είναι άβολα! Το γραφείο σας να αρχίζει να γέρνει ελαφρώς και η αγαπημένη σας καρέκλα να μην είναι καθόλου σταθερή!

Δεν υπάρχει λόγος να πανικοβληθείτε, σωστά; Με ένα απλό κούμπωμα στη βάση της καρέκλας θα μπορέσετε να τη σταθεροποιήσετε. Εκτός εάν αγοράσατε την καρέκλα μεταχειρισμένη και ο κατασκευαστής σταμάτησε να κατασκευάζει ανταλλακτικά το 2007.

Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να αγοράσετε μια άλλη καρέκλα.

1.Δεν υπάρχει service ή εγγύηση

Η πλειοψηφία των επίπλων γραφείου πωλούνται όπως είναι. Πιθανότατα δεν θα σας προσφερθεί η επιλογή service ή εγγύησης. Πολύ πιθανό επίσης, οι έμποροι λιανικής πώλησης να μη δεχτούν επιστροφές, εφόσον έχουν ήδη πουλήσει τα προϊόντα τους. Αυτό όμως δεν είναι κάτι καινούργιο για εσάς ,εφόσον εξ’αρχής γνωρίζατε τι και από πού το αγοράσατε.

Εξάλλου, μέρος της «σύμβασης» αγορών χρησιμοποιημένων γραφείων επίπλων είναι ότι εσείς, ο αγοραστής, εξοικονομείτε λίγα χρήματα τώρα με αντάλλαγμα την «αποδοχή» μίας πιθανής φθοράς. Παίζετε κορώνα-γράμματα για το εάν η καρέκλα ή το γραφείο σας θα παραμείνουν ακέραια και τον επόμενο χρόνο.

2.Χαμηλότερη τιμή- υψηλότερο κόστος

Η αγορά χρησιμοποιημένων επίπλων γραφείου μπορεί να είναι μια προσωρινή εξοικονόμηση χρημάτων αλλά μακροπρόθεσμα πιθανόν να σας κοστίσει πολύ περισσότερο.

Η συμβουλή μας είναι να κάνετε σωστή έρευνα προτού επενδύσετε σε οποιαδήποτε “ευκαιρία”. Οι μακροχρόνιες εγγυήσεις για τα νέα έπιπλα γραφείου είναι ο κανόνας. Υπάρχουν εξαιρέσεις για ορισμένα υλικά και εξαρτήματα, αλλά οι περισσότεροι μεγάλοι κατασκευαστές θα στηρίξουν τα βασικά προϊόντα τους για τουλάχιστον μια δεκαετία και πολλά περισσότερα θα καλύψουν την αγορά σας για μια ζωή.

Αγοράζοντας ένα χρησιμοποιημένο έπιπλο δεν θα είστε ποτέ σίγουροι. Δεν υπάρχει καμία υποστήριξη και είστε μόνοι σας όταν κάτι χρειαστεί επισκευή ή αντικατάσταση

3.Ζητήματα ασυμβατότητας

Στον κόσμο του σχεδιασμού γραφείων, η “ασυμβατότητα” είναι όταν τα έπιπλά σας δεν δουλεύουν καλά. Τα έπιπλα μπορεί να είναι ασυμβίβαστα οπτικά.
Επειδή η επιλογή είναι συχνά περιορισμένη όταν πρόκειται για χρησιμοποιημένα έπιπλα γραφείου, υπάρχουν εταιρείες που καταλήγουν σε ένα χώρο εργασίας γεμάτο πράγματα που δεν χρειάζονται. Παίρνουν ένα μικρό κομμάτι από αυτό και λίγο από κάτι άλλο και τα ανακατεύουν όλα μαζί.

Το αποτέλεσμα είναι συνήθως ένα παράξενο κενό ανάμεσα σε παραδοσιακά και μοντέρνα, με μια παλέτα από  φυσικά ξύλα, πλαστικά κλπ. Αυτό είναι κάτι όμως που μπορεί να δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα από όσα νομίζετε.
Διαφορετικά κομμάτια από διαφορετικούς κατασκευαστές ενδέχεται να μην λειτουργούν μαζί. Οι κορυφαίες εταιρείες σχεδιάζουν γραμμές και συλλογές που συνδέονται άψογα μεταξύ τους. Για παράδειγμα, ένα τραπέζι συνεδριάσεων δεν είναι σωστό εάν οι δώδεκα καρέκλες που βρήκατε δεν ταιριάζουν κάτω από αυτό

Τα μεταχειρισμένα παλαιά έπιπλα ενδέχεται επίσης να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις σύγχρονες απαιτήσεις τεχνολογίας και πληροφορικής. Ένα γραφείο ηλικίας 10 ετών δεν θα είναι τόσο καλή ιδέα όταν συνειδητοποιήσετε ότι δεν θα αγοράζατε έναν υπολογιστή 10 ετών!