5 λάθη που πρέπει να αποφεύγετε όταν αγοράζετε έπιπλα γραφείου

Η επίπλωση του γραφείου σας με τα σωστά έπιπλα είναι απαραίτητη για τη μακροπρόθεσμη επιτυχία της επιχείρησής σας. Από καρέκλες στελεχών και γραφεία υπολογιστών μέχρι ντουλάπια αρχειοθέτησης, τραπέζια, διαχωριστικούς τοίχους και πολλά άλλα.

Επιλέγοντας τα σωστά έπιπλα, θα καλλιεργήσετε ένα παραγωγικό περιβάλλον που επιτρέπει στους υπαλλήλους να εργάζονται πιο αποτελεσματικά, με αποτέλεσμα μεγαλύτερη επιτυχία για την επιχείρησή σας.

Όταν αγοράζετε έπιπλα γραφείου, θα πρέπει λοιπόν να αποφύγετε τα παρακάτω 5 λάθη.

Επιλογή χρωμάτων που δεν ταιριάζουν

Το χρώμα των επίπλων γραφείου σας δεν θα επηρεάσει την απόδοσή τους, αλλά θα επηρεάσει την αισθητική του γραφείου σας. Για να δημιουργήσετε έναν ελκυστικό χώρο εργασίας, θα πρέπει να επιλέξετε έπιπλα σε αντίστοιχο χρωματικό σχέδιο. Δεν χρειάζεται να περιοριστείτε στη χρήση επίπλων σε ένα μόνο χρώμα. Αντίθετα, επιλέξτε χρώματα που αλληλοσυμπληρώνονται έτσι ώστε να προωθεί ένα ελκυστικό περιβάλλον εργασίας στο γραφείο σας.

Ακολουθούν ορισμένοι δημοφιλείς συνδυασμοί χρωμάτων για έπιπλα γραφείου:

 • Όλα μαύρα
 • άσπρο και μαύρο
 • Λευκό και καφέ
 • Λευκό και γκρι
 • Λευκό και πράσινο
 • Ανοιχτό καφέ και σκούρο καφέ
 • Μπλε και γκρι
 • Μπλε και άσπρο
 • Μπλε και καφέ
 • Καφέ και γκρι
 • Ασημί/χρώμιο και μαύρο

Προτεραιότητα στο στυλ έναντι της εργονομίας

Δεν υπάρχει τίποτα κακό με την επιλογή κομψών, αισθητικών επίπλων γραφείου, αλλά δεν θα πρέπει να δίνετε προτεραιότητα στην εμφάνιση έναντι της εργονομίας. Η εργονομία είναι στην πραγματικότητα πιο σημαντική από την εμφάνιση, καθώς επηρεάζει την άνεση των εργαζομένων κατά τη χρήση των επίπλων. Είναι γνωστό πως η εργονομία στο χώρο εργασίας μειώνει τη μυϊκή κόπωση, ελαχιστοποιεί το άγχος και να αυξάνει την παραγωγικότητα των εργαζομένων.

Πώς ξέρετε εάν τα έπιπλα γραφείου είναι εργονομικά σχεδιασμένα; Υπάρχουν ορισμένα πρότυπα για τα έπιπλα που εστιάζουν ειδικά στην εργονομία, όπως το EN 1335:2012, EN 1728:2012 και άλλα. Σχεδιάζοντας τα έπιπλα γραφείου ακολουθώντας τους έτσι ώστε να ελαχιστοποιούν το άγχος και να αυξάνουν την παραγωγικότητα μεταξύ των εργαζομένων

Επιλογή καρεκλών γραφείου με σταθερά, μη κυλιόμενα πόδια

Οι παραδοσιακές καρέκλες γραφείου με σταθερά, μη κυλιόμενα πόδια μπορούν να μειώσουν την παραγωγικότητα των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι πρέπει να μπορούν μετακινούνται στον χώρο εργασίας τους για να έχουν πρόσβαση σε έγγραφα, εργαλεία και άλλο εξοπλισμό που απαιτείται για την εκτέλεση της εργασίας τους. Εάν ένας υπάλληλος αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει μια καρέκλα με σταθερά πόδια, μπορεί να δυσκολευτεί να μετακινηθεί γύρω από τη θέση εργασίας του.

Ευτυχώς, υπάρχουν καρέκλες γραφείου που διαθέτουν πολλαπλά κυλιόμενα πόδια στο κάτω μέρος, επιτρέποντας στους υπαλλήλους να μετακινούνται εύκολα στη θέση εργασίας τους.

Οι παραδοσιακές καρέκλες γραφείου με σταθερά πόδια εξακολουθούν να είναι χρήσιμες σε ορισμένες περιοχές του γραφείου. Στις αίθουσες αναμονής και στις αίθουσες συνεδριάσεων, για παράδειγμα, δεν χρειάζονται καρέκλες με κυλιόμενα πόδια. Αλλά για τους σταθμούς εργασίας των εργαζομένων, οι καρέκλες γραφείου με κυλιόμενα πόδια είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό που μπορεί να βελτιώσει τα επίπεδα παραγωγικότητας των εργαζομένων.

Παραβλέποντας το απόρρητο των εργαζομένων

Αν δεν προσπαθείτε συγκεκριμένα να επιτύχετε ένα σχέδιο ανοιχτού γραφείου, θα πρέπει να επιλέξετε έπιπλα γραφείου που να προωθούν ένα ιδιωτικό περιβάλλον εργασίας για τους υπαλλήλους σας. Μια μελέτη που διεξήχθη στις ΗΠΑ διαπίστωσε ότι οι εργαζόμενοι είναι 50% λιγότερο παραγωγικοί όταν εργάζονται σε ανοιχτούς χώρους όπου έχουν μικρή ή καθόλου ιδιωτική ζωή. Για μεγάλες επιχειρήσεις με περισσότερους 7.500 υπαλλήλους, το κόστος αυτής της χαμένης παραγωγικότητας εκτιμάται σε 1 εκατομμύριο δολάρια ετησίως. Ακόμα κι αν έχετε μια μικρή επιχείρηση με λίγους υπαλλήλους, ωστόσο, η έλλειψη απορρήτου μπορεί να επηρεάσει την παραγωγικότητά τους.

Μπορείτε να επιτύχετε ιδιωτικότητα για τους υπαλλήλους της επιχείρησής σας επενδύοντας στα σωστά έπιπλα γραφείου. Ένας σταθμός εργασίας με ψηλούς διαχωριστικούς τοίχους, για παράδειγμα, επιτρέπει στους εργαζόμενους να εργάζονται σε ιδιωτικό περιβάλλον χωρίς συναδέλφους ή άλλα άτομα να παρακολουθούν κάθε τους κίνηση. Επιπλέον, μπορείτε να εγκαταστήσετε φίλτρα απορρήτου στους υπολογιστές των εργαζομένων.

Αγορά επίπλων γραφείου χωρίς εγγύηση

Η αγορά επίπλων γραφείου που δεν υποστηρίζονται από εγγύηση είναι ένα σοβαρό λάθος που πρέπει να αποφεύγεται. Μπορεί να νομίζετε ότι παίρνετε μια καλή προσφορά για μια καρέκλα γραφείου ή ένα γραφείο που δεν συνοδεύεται από εγγύηση, αλλά γρήγορα θα συνειδητοποιήσετε ότι αυτό δεν συμβαίνει όταν το αντικείμενο σπάσει.

Χωρίς εγγύηση, θα πρέπει να πληρώσετε από την τσέπη της επιχείρησής σας για να την επισκευάσετε ή να την αντικαταστήσετε.

Για να αποφύγετε αυτόν τον πονοκέφαλο, αγοράστε μόνο έπιπλα γραφείου που υποστηρίζονται από εγγύηση. Οι περισσότεροι αξιόπιστοι κατασκευαστές επίπλων γραφείου υψηλής ποιότητας εγγυώνται ότι τα προϊόντα τους θα είναι χωρίς ελαττώματα για ορισμένο χρονικό διάστημα.