5 λόγοι για τους οποίους έχει σημασία η διάταξη του γραφείου σας

Όταν μετακομίζετε σε ένα νέο γραφείο ή ανακαινίζετε έναν υπάρχοντα χώρο, ένα από τα βασικά ζητήματα που συχνά παραβλέπεται είναι η διάταξη. Ενώ η διακόσμηση, οι σταθμοί εργασίας και τα ηλεκτρικά εξαρτήματα πρέπει να βρίσκονται ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων σας, η σωστή διάταξη είναι ζωτικής σημασίας, καθώς μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την παραγωγικότητα στο χώρο εργασίας και την ικανοποίηση των εργαζομένων.

Στις μέρες μας, το γραφείο δεν είναι απλώς ένας χώρος εργασίας. Το γραφείο του σήμερα έχει γίνει ένας σημείο για τους ανθρώπους να συνδέονται και να δημιουργούν. Επομένως, εάν σχεδιάζετε μια ανακαίνιση και θέλετε να μάθετε πώς μπορείτε να αποκομίσετε τα οφέλη της σωστής διάταξης του γραφείου σας, διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα.

Μια καλοσχεδιασμένη διάταξη γραφείου…

Κρατά τους υπαλλήλους ευτυχισμένους

Υπάρχουν 24 ώρες την ημέρα και για τους περισσότερους ανθρώπους, το μεγαλύτερο μέρος αυτού του χρόνου δαπανάται στον χώρο εργασίας τους. Εάν το γραφείο σας είναι κακώς σχεδιασμένο και δεν είναι κατάλληλο για τον σκοπό, οι υπάλληλοί σας θα αισθάνονται άβολα. Για να διατηρήσετε το προσωπικό σας ευχαριστημένο δημιουργήστε έναν χώρο που να είναι φιλόξενος και λειτουργεί αποτελεσματικά.

Σημαντικό είναι να υπάρχουν μεγάλοι και ανοιχτοί χώροι συναντήσεων που ενθαρρύνουν τη συνεργασία και εμπνέουν την καινοτομία. Εάν η μείωση του θορύβου και η ιδιωτικότητα είναι προτεραιότητες για εσάς, τοποθετήστε τους χώρους συσκέψεών σας σε ένα πιο ήσυχο μέρος του γραφείου ή σκεφτείτε τα ακουστικά πάνελ. Αυτό θα επιτρέψει στους εργαζόμενους να είναι ήρεμοι και να εστιάζουν στη εργασία τους.

Δίνει προτεραιότητα στην ασφάλεια των εργαζομένων

Όταν πρόκειται για τη διάταξη του γραφείου, η υγεία και η ασφάλεια είναι μεγάλη προτεραιότητα. Κάθε δωμάτιο όπου εργάζονται άτομα πρέπει να έχει επαρκή ύψος και ελεύθερο χώρο για λόγους υγείας και ασφάλειας. Επιπλέον, οι έξοδοι κινδύνου πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμοι και ανεμπόδιστοι .

Αν και αυτό μπορεί να φαίνεται προφανές, ορισμένοι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων μπορεί να μπουν στον πειρασμό να εστιάσουν υπερβολικά στην αισθητική του σχεδιασμού ή να προσπαθήσουν να προσαρμόσουν την επέκταση της εταιρείας με πρόσθετα καθίσματα όπου μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια. Με μια καλά σχεδιασμένη διάταξη γραφείου ο χώρος σας μπορεί να είναι κομψός και ασφαλής.

Σας εξοικονομεί χρήματα

Έχοντας κατά νου την υγεία και την ασφάλεια, πρέπει να διασφαλίσετε ότι το προσωπικό σας δεν είναι στριμωγμένο και ότι υπάρχει αρκετός χώρος για γρήγορη μετακίνηση σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Αυτό δεν σας εμποδίζει να είστε δημιουργικοί όσον αφορά τη λειτουργικότητα του γραφείου σας. Με λίγη φαντασία, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πολυλειτουργικό περιβάλλον εργασίας που θα σας εξοικονομήσει χρήματα βελτιστοποιώντας αυτά που ήδη έχετε.

Χρησιμοποιήστε αρθρωτά έπιπλα γραφείου, ώστε να μπορείτε να προσαρμόζεστε απρόσκοπτα στις αλλαγές χωρίς να δυσκολεύεστε με την εκμετάλλευση του χώρο. Οι διαχωριστικοί τοίχοι και οι σταθεροί σταθμοί εργασίας θα σας κοστίσουν μακροπρόθεσμα εάν χρειαστεί ποτέ να διαμορφώσετε εκ νέου τη διάταξη του γραφείου σας. Επιλέξτε κινητά έπιπλα, όπως γραφεία σε τροχούς και προσωρινά χωρίσματα που είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση και θα σας επιτρέψουν να είστε πιο ευέλικτοι.

Αυξάνει την παραγωγικότητα

Όταν πολλοί άνθρωποι αναγκάζονται να ζουν σε έναν στενό, περιορισμένο χώρο που περιέχει τα πάντα η εργασία μέσα σε αυτόν γίνεται δύσκολη και μπορεί γρήγορα να καταλήξουν οι εργαζόμενοι να αισθάνονται άβολα και μη παραγωγικοί.

Εάν ένα γραφείο δεν έχει σαφώς καθορισμένες ζώνες, οι εργαζόμενοι θα δυσκολευτούν εξαιρετικά να ολοκληρώσουν τη δουλειά τους. Σχεδιάστε τον αποθηκευτικό σας χώρο με σύνεση και βεβαιωθείτε ότι κάθε χώρος έχει έναν σκοπό. Εάν ο σταθμός του καφέ σας λειτουργεί και ως αρχειοθήκη, ήρθε η ώρα να επαναξιολογήσετε τη διάταξή σας και να επαναφέρετε κάποια τάξη στο γραφείο. Με αυτόν τον τρόπο, τα επίπεδα παραγωγικότητας θα ανέβουν στα ύψη και οι υπάλληλοί σας θα είναι αιώνια ευγνώμονες γι’ αυτό.

Διευκολύνει την συνεργασία

Όταν ένας νέος υπάλληλος έρχεται σε μια εταιρεία, είναι απαραίτητο να έχει έναν προϊστάμενο ή συνάδελφο του σε ετοιμότητα για να του παρέχει υποστήριξη και να απαντά σε τυχόν απορίες που μπορεί να έχει. Είναι ωφέλιμο να βρίσκεστε σε κοντινή απόσταση, ώστε να μπορείτε να τους βοηθάτε όταν χρειάζεται.