5 παράγοντες που πρέπει να θυμάστε όταν αγοράζετε καρέκλες γραφείου

Οι διαχειριστές των επιχειρήσεων δεν πρέπει να παραβλέπουν τη σημασία που έχουν οι ποιοτικές καρέκλες εργασίας όταν βγάζουν προϋπολογισμό για τον σχεδιασμό των γραφείων τους. Μια καλή καρέκλα μπορεί να βελτιώσει την παραγωγικότητα, να μειώσει τα προβλήματα υγείας και να βοηθήσει τους ανθρώπους να αισθάνονται άνετα στο χώρο εργασίας τους. Μπορεί να είναι δύσκολο να επενδύσετε σε έπιπλα γραφείου υψηλής ποιότητας, διατηρώντας ταυτόχρονα έναν λογικό προϋπολογισμό, αλλά τα οφέλη αξίζουν τον κόπο. Έτσι λοιπόν, όταν επενδύετε σε νέες καρέκλες γραφείου, είναι σημαντικό να λαμβάνετε υπόψιν σας τους παρακάτω παράγοντες:

 

1.ΕΡΓΟΝΟΜΙΑ

Οι καρέκλες που έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την εργονομία συμβάλλουν στη μείωση της πιθανότητας εμφάνισης μυοσκελετικών διαταραχών (MSDs) και στη βελτίωση της άνεσης των εργαζομένων. Αυτό είναι σημαντικό τόσο για το προσωπικό όσο και για την εταιρεία.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι οι μυοσκελετικές διαταραχές κοστίζουν δισεκατομμύρια δολάρια σε παραγωγικότητα κάθε χρόνο και είναι υπεύθυνα για μεγάλο μέρος των τραυματισμών στους χώρους εργασίας.

Προκειμένου να ικανοποιηθούν οι μοναδικές ανάγκες όλων των εργαζομένων της επιχείρησης, οι υπεύθυνοι θα πρέπει να αναζητούν καρέκλες με πολλαπλά επίπεδα προσαρμογής. Οι διευθυντές που δίνουν έμφαση στην εργονομία κατά την αγορά καρεκλών εργασίας θα καταφέρουν να δημιουργήσουν ένα υγιές περιβάλλον μειώνοντας παράλληλα τις πιθανότητες τραυματισμού στο χώρο εργασίας.

2.ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ

Οι υπεύθυνοι που σχεδιάζουν ή μετακινούν γραφεία μπορεί να έχουν την ευκαιρία να αναβαθμίσουν τα έπιπλα γραφείου σε όλα τα τμήματα. Όταν πραγματοποιείται αγορά μεγάλου αριθμού από καρέκλες, είναι σημαντικό να λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν η πολιτική που ακολουθούν οι εταιρείες από τις οποίες γίνεται η εν λόγω αγορά.

Η αγορά νέων καρεκλών μπορεί να είναι ήδη μια μεγάλη επένδυση, οπότε τα πιθανά επιπλέον κόστη, όπως επιστροφές, μεταφορικά και συντήρηση, μπορούν γρήγορα να προκαλέσουν σημαντική πίεση στον προϋπολογισμό της εταιρείας. Επίσης, ορισμένες καρέκλες μπορεί και να χρειάζονται συναρμολόγηση στο γραφείο Οπότε είναι σημαντικό να βρείτε μία εταιρεία με κορυφαία εξυπηρέτηση πελατών και ευέλικτες πολιτικές που θα σας βοηθήσουν να ελαχιστοποιήσετε το άγχος και να αποφύγετε τα κρυφά κόστη.

3.ΕΥΕΛΙΞΙΑ

Οι εταιρείες που προσφέρουν ευελιξία ή χώρους βάσει δραστηριοτήτων επιτρέπουν στο προσωπικό να αναζητήσει περιβάλλον εργασίας που του ταιριάζει καλύτερα. Οι καρέκλες γραφείου διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο για να είναι αυτοί οι χώροι εργασίας παραγωγικοί.

Οι υπεύθυνοι που αναζητούν να προσθέσουν καρέκλες στο χώρο θα πρέπει να σκεφτούν τις διάφορες εργασίες για τις οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα έπιπλα, όπως για παράδειγμα συναντήσεις για brainstorming, οι επίσημες συναντήσεις και η ατομική εργασία. Οπότε επιλέγοντας καρέκλες με δυνατότητα εύκολης μετακίνησης και προσαρμογής, μπορεί να σας βοηθήσει να εφαρμόσετε ένα ευέλικτο περιβάλλον που να ανταποκρίνεται στις διαφορετικές ανάγκες των διαφόρων τμημάτων.

4.ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

Η αισθητική του γραφείου μπορεί να είναι σημαντική για ορισμένους διευθυντές όταν αγοράζουν εξοπλισμό γραφείου. Οι εταιρείες που βασίζονται στο κορυφαίο design για να αντικατοπτρίσουν τις εταιρικές αξίες ή για να προσελκύσουν κορυφαία ταλέντα θα πρέπει να εξετάσουν με ποιο τρόπο ορισμένα design θα επηρεάσουν τις αντιλήψεις των πελατών και των εργαζομένων για το χώρο τους και μπορεί να επηρεάσουν ακόμη και την παραγωγικότητα.

Οι καρέκλες που επιλέγετε μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στο γενικό σχεδιασμό γραφείου και στην εταιρική κουλτούρα. Οι παραδοσιακές καρέκλες γραφείου μπορεί να συνεπάγονται έναν πιο αυστηρό εταιρικό χώρο, ενώ τα πιο άνετα καθίσματα θα βοηθήσουν τους εργαζόμενους να κοινωνικοποιηθούν κατά τη διάρκεια των διαλλειμάτων τους και να νιώσουν σαν στο σπίτι τους στο γραφείο.

5.ΑΝΤΟΧΗ

Οι ανθεκτικές καρέκλες γραφείου απαιτούν λιγότερες αντικαταστάσεις και μικρότερη συντήρηση. Οι καρέκλες με μεγαλύτερη ανθεκτικότητα μπορούν να είναι μια εξαιρετική επιλογή για εξοικονόμηση χρημάτων μακροπρόθεσμα – ακόμη και αν έρχονται με υψηλότερο κόστος εκ των προτέρων, οπότε είναι σημαντικό να εξετάσετε τις κριτικές και τις προδιαγραφές των επίπλων που επιλέγετε για αγορά, όπως για παράδειγμα το μέγιστο βάρος που μπορούν να δεχτούν.