5 πολυτελή σχέδια γραφείου για το δεύτερο μισό του 2020

Είτε δημιουργείτε ένα νέο γραφείο στο σπίτι, είτε προσλαμβάνετε ειδικούς για να ανανεώσετε τον χώρο εργασίας σας, υπάρχουν πολλές επιλογές που μπορείτε να εξετάσετε. Εδώ είναι μερικές απλές ιδέες για να ξεκινήσετε, ώστε να δώσετε μία πινελιά ανανέωσης στον προσωπικό σας χώρο.

Ανανεώστε τον χώρο σας με απλά ανακυκλώσιμα υλικά

Αναμφισβήτητα μια από τις μεγαλύτερες τάσεις στον εσωτερικό σχεδιασμό για το 2020 (και πιθανότατα για πολλά χρόνια) είναι η προσθήκη και έξυπνη χρήση ανακυκλωμένων υλικών. Οτιδήποτε έχει ανακυκλωθεί ή ανανεωθεί σε κάτι πρωτότυπο και μοναδικό δεν είναι μόνο καλό για το περιβάλλον αλλά και για εμάς τους ίδιους. Χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά είναι θετικό τόσο για το ήθος της επιχείρησης όσο και για εκείνους που θα σχηματίσουν καλή γνώμη για εμάς ,όταν το επισκεφτούν. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να αναζητάτε μικρότερους προμηθευτές, για μεμονωμένα ανακυκλωμένα αντικείμενα, καθώς πιθανότατα θα μπορείτε πιο εύκολα να παρακολουθείτε τη δική τους αλυσίδα εφοδιασμού με προϊόντα ανακύκλωσης.

Χρησιμοποιήστε φυσικά χαρακτηριστικά στον χώρο σας

Διαμορφώστε το εργασιακό περιβάλλον σας προσθέτοντας φυσικά χαρακτηριστικά και “πράσινο” ! Δημιουργήστε το δικό σας γραφείο πολυτελείας, συμπεριλαμβάνοντας καινοτόμες ιδέες που θα φέρει το υπαίθριο περιβάλλον στον εσωτερικό σας χώρο. Αυτός ο σχεδιασμός γραφείου θα συνεχίζει να ανθίζει κυριολεκτικά για τα επόμενα χρόνια καθώς θα προσελκύει υπαλλήλους με οικολογική συνείδηση.

Παρουσιάστε την δημιουργική σας πλευρά

Ακόμη και παλαιότερους χώρους γραφείων, με “ελαττωματικά”  πλακάκια, μπορούμε να τους μεταμορφώσουμε με μια μικρή δημιουργική ατμόσφαιρα. Μια τάση που υπολογίζεται να απογειωθεί είναι αυτή τη φορά ιδιαίτερα παραδοσιακή, ίσως ρετρό μεταλλικό γκρι, με πιο φυσικά ξύλινα φωτιστικά. Επιπλέον, με το πολυτελές βινύλιο από ξύλο, είναι ένα στιλ που μπορείτε να το εφαρμόσετε χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά.

Κάντε πιο οικείο και φιλικό τον χώρο του γραφείου σας

Μία ακόμα τάση που αναμένεται να συνεχιστεί και σχετίζεται με το γραφείο, είναι αυτή της τηλε-εργασίας, οπότε ο σχεδιασμός γραφείου παίζει ρόλο στο να μπορέσει να προσελκύσει μερικούς πιο ευέλικτους εργαζόμενους για να περάσουν χρόνο στο γραφείο. Φέρνοντας μερικές οικιακές ανέσεις στο χώρο εργασίας, όπως καναπέδες και καρέκλες που θα περίμενε κανείς να δει ανάμεσα στις ώρες του πρωινού ύπνου, οι εργαζόμενοι θα αισθάνονται περισσότερο σαν να είναι στο σπίτι τους παρά στο γραφείο.

Δημιουργήστε χώρους απομόνωσης για τους υπαλλήλους σας

Αν σκεφτήκατε ποτέ να φτιάξετε στον χώρο σας, ένα πλάνο, που υπόσχεται να φέρει κοντά όλους τους υπαλλήλους σας, ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Αν κοιτάξετε προσεκτικά τα γραφεία ανοιχτού σχεδίου, θα δείτε ότι οι υπάλληλοι αναζητούν συνεχώς τον δικό τους ιδιωτικό χώρο, είτε γιατί θέλουν να χαλαρώσουν, να επικεντρωθούν στη δουλειά τους είτε απλά για να ξεφύγουν από όλους τους άλλους για λίγα λεπτά. Ενώ το κτίριο σας μπορεί να απαιτήσει κάποια στοιχεία ανοιχτού σχεδίου, σκεφτείτε πού θα μπορούσατε να δημιουργήσετε άνετους, κλειστούς χώρους για ξεκούραση ή μικρές ομάδες για να συγκεντρωθούν και να εστιάσουν στην εργασία τους. Μία ακόμα τάση που πρόκειται να ξεκινήσει καθώς μπαίνουμε στο δεύτερο μισό του έτους.