6 Ιδέες Φενγκ Σούι για το γραφείο για να κάνετε τον χώρο εργασίας σας πιο ισορροπημένο

Ο σχεδιασμός του χώρου εργασίας σας μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την παραγωγικότητά σας. Η ενέργεια του γραφείου σας επηρεάζει το πώς αισθάνεστε, κάτι που με τη σειρά του επηρεάζει την παραγωγικότητα και την ποιότητα της εργασίας σας.

Οι αρχές του Φενγκ Σούι σας προετοιμάζουν για μια πιο παραγωγική μέρα, μια πιο προσοδοφόρα καριέρα και, τελικά, μια πιο ικανοποιητική ύπαρξη.

Μοιραζόμαστε μαζί σας μερικές συμβουλές για το Φενγκ Σούι που μπορείτε να εφαρμόσετε στο γραφείο σας για μια πιο ισορροπημένη επαγγελματική ζωή.

Φενγκ Σούι σημαίνει «άνεμος» (Φενγκ) και «νερό» (Σούι). Στο Φενγκ Σούι, τα αντικείμενα διατάσσονται σύμφωνα με τη ροή της φυσικής ενέργειας για να προωθήσουν την εστίαση, την παραγωγικότητα και τη συνολική ευημερία. Είναι η πρακτική της εναρμόνισης με το περιβάλλον.

Η ιδέα ξεκίνησε στην Κίνα πριν από περισσότερα από 3.000 χρόνια και έχει υιοθετηθεί σε μέρη της Ασίας-Ειρηνικού όπως η Ιαπωνία, η Κορέα, η Ταϊλάνδη κ.α.. Το φενγκ σούι έχει αποκτήσει πρόσφατα δημοτικότητα και στις δυτικές χώρες .

1. Καθαρίστε την ακαταστασία του γραφείου

Η ακαταστασία περιορίζει τη ροή της θετικής ενέργειας γύρω από τον χώρο εργασίας και παρεμποδίζει τη διανοητική διαύγεια και την παραγωγικότητά σας.

Διατηρήστε το γραφείο σας καθαρό. Αφαιρέστε από τον χώρο εργασίας σας παλιά χαρτιά και πλεονάζοντα είδη γραφείου. Αυτό δεν σημαίνει να ρίξετε όλη την ακαταστασία στα συρτάρια. Ανεξάρτητα από το αν η ακαταστασία είναι ορατή ή όχι, διαμορφώνει την ενέργεια του δωματίου.

2. Επιλέξτε προσεκτικά τα χρώματα του γραφείου σας

Στο Φενγκ Σούι, το χρώμα του γραφείου σας εξαρτάται από το είδος της εργασίας που κάνετε. Για παράδειγμα, τα χρώματα του Φενγκ Σούι για τους δικηγόρους μπορεί να μην είναι τόσο ευνοϊκά για την παραγωγικότητα όσο για τους γραφίστες.

Δεν χρειάζεται να βάψετε ολόκληρο τον τοίχο για να εισάγετε ένα συγκεκριμένο χρώμα στον χώρο εργασίας σας μπορείτε να προσθέσετε κάποια χρωματιστά στοιχεία όπως έναν καναπέ.

Για μεγάλα γραφεία με σχεδιασμό ανοιχτού χώρου, προτιμήστε γήινους τόνους όπως απαλό κίτρινο και ανοιχτό γκρι καθώς τα έντονα χρώματα μπορεί να αποσπούν την προσοχή σας και να σας αγχώνουν.

Μερικά χρώματα που λειτουργούν καλά σε κάθε γραφείο είναι:

  • Το μαύρο αντιπροσωπεύει το στοιχείο του νερού και συνδέεται με τα χρήματα και την καλή τύχη
  • Το πράσινο και το μπλε λειτουργούν εξαιρετικά για χώρους εργασίας που απαιτούν αναλυτική σκέψη
  • Τα ουδέτερα χρώματα όπως το ανοιχτό γκρι, το παστέλ καφέ και το ανοιχτό κίτρινο ανακουφίζουν από το άγχος και προάγουν την αρμονία
  • Χρώματα όπως το κόκκινο, το πορτοκαλί και το κίτρινο ενισχύουν τη δημιουργικότητα

3. Προσαρμόστε τη θέση του γραφείου σας

Η ιδανική τοποθέτηση του γραφείου του CEO είναι το πιο απομακρυσμένο σημείο από την είσοδο του δωματίου και πρέπει να βλέπει κατευθείαν στην πόρτα χωρίς να ευθυγραμμίζεται απευθείας με αυτήν. Μια τέτοια διάταξη γραφείου δείχνει την εξουσία σας ως επικεφαλής του γραφείου και την ικανότητά σας να βλέπετε κάθε ευκαιρία που έρχεται στο δρόμο σας.

Ιδανικά, το γραφείο σας θα πρέπει να τοποθετείται στο κέντρο του δωματίου, έτσι ώστε η ενέργεια να μπορεί να ρέει ελεύθερα γύρω σας. Αποφύγετε να κάθεστε πλάτη με πλάτη ή πρόσωπο με πρόσωπο με άλλους σε ένα γραφείο με σχεδιασμό ανοιχτού χώρου. Εάν πρέπει να καθίσετε ακριβώς απέναντι χρησιμοποιήστε μια διαχωριστική οθόνη .

4. Βάλτε τη φύση στον χώρο εργασίας σας

Έρευνες δείχνουν ότι η φύση ανακουφίζει από το άγχος, κάνει τους ανθρώπους να σκέφτονται θετικά και βελτιώνει την παραγωγικότητα, τη δημιουργικότητα και τη συνολική ευημερία.

Βάλτε ένα φυτό εσωτερικού χώρου για να δώσετε ζωή στον χώρο εργασίας σας. Μερικές από προτάσεις είναι το Peace Lily, το Lucky Bamboo, το Jade Plant και το Rubber Plant.

Προσθέστε εικόνες εμπνευσμένες από τη φύση, όπως ένα βουνό πίσω από το κάθισμά σας , που στο φενγκ σούι σημαίνει υποστήριξη . Ένα παράθυρο με υπέροχη θέα θα τονώσει τη δημιουργικότητά σας.

5. Σκεφτείτε το φωτισμό

Ένας καλά φωτισμένος χώρος εργασίας είναι απαραίτητος, καθώς η εργασία σε ένα σκοτεινό γραφείο μπορεί να καταπονήσει τα μάτια σας και να στραγγίσει την ενέργειά σας. Θα νιώσετε πιο ενεργητικοί και παραγωγικοί κατά τη διάρκεια της ημέρας εάν έχετε άφθονο φυσικό φως γύρω σας.

Ωστόσο, όλα τα γραφεία χρειάζονται τεχνητό φωτισμό. Αποφεύγετε τον κίτρινο και φθορίζοντα φωτισμό, καθώς μπορεί να προκαλέσει κόπωση. Αντ’ αυτού, χρησιμοποιήστε λαμπτήρες πυρακτώσεως πλήρους φάσματος.

6. Βεβαιωθείτε ότι επενδύετε στα σωστά έπιπλα γραφείου

Οι αιχμηρές άκρες αντιπροσωπεύουν ενέργεια κοπής και μπορούν να προσθέσουν πίεση και άγχος σε ένα περιβάλλον. Είναι απαραίτητο να αποφύγετε τις αιχμηρές άκρες που δείχνουν κατευθείαν πάνω σας. Επενδύστε σε ένα στρογγυλό γραφείο ή τραπέζι συσκέψεων για να διατηρήσετε το γραφείο σας ήρεμο και λιγότερο αγχωτικό.

Επενδύστε σε ένα γραφείο κατασκευασμένο από στιβαρό υλικό όπως το ξύλο. Βεβαιωθείτε ότι έχει συρτάρια αποθήκευσης, ώστε να μπορείτε να διατηρείτε την επιφάνεια καθαρή και να είναι αρκετά μεγάλο για να εργάζεστε άνετα.

Η επένδυση σε μια εργονομική καρέκλα στελεχών με ψηλή πλάτη θα σας δώσει μια αίσθηση υποστήριξης στον χώρο εργασίας σας.

Η τήρηση των αρχών του Φενγκ Σούι μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιστοποιήσετε τον χώρο εργασίας σας και να δημιουργήσετε ένα θετικό εργασιακό περιβάλλον που προάγει την επιτυχία.