7 ιδέες για να αυξήσετε την παραγωγικότητα στο χώρο εργασίας

Η δημιουργία ενός παραγωγικού περιβάλλοντος για να εργαστεί μια ομάδα είναι ένα ουσιαστικό βήμα για τη διασφάλιση της επιτυχίας της επιχείρησής σας. Μοιραζόμαστε μαζί σας επτά συμβουλές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κάνετε τον χώρο εργασίας σας έτσι ώστε να είναι το πιο παραγωγικό και ελκυστικό περιβάλλον – δείτε τις παρακάτω!

Συμβουλές για τη διευθέτηση του χώρου εργασίας σας για την ενίσχυση της παραγωγικότητας

Διαχωρίστε το γραφείο σας σε συγκεκριμένες περιοχές

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να εξασφαλιστεί η παραγωγικότητα είναι να παρέχετε στους εργαζόμενους έναν ξεκάθαρο χώρο για εργασία και έναν για ξεκούραση. Η τοποθέτηση του γραφείου σας σε αυτούς τους χώρους θα διευκολύνει όλους να γνωρίζουν πού πρέπει να βρίσκονται και θα τους δώσει μια σαφή διαχωριστική γραμμή μεταξύ εργασίας και διαλειμμάτων. Μπορείτε να χωρίσετε τις ζώνες σας ανά ομάδες ή κατά σκοπό, αλλά ό,τι κι αν επιλέξετε, ξεκαθαρίστε ότι όλοι γνωρίζουν σε τι χρησιμεύει ο κάθε χώρος.

Σκεφτείτε το χώρο συνεδριάσεων

Οι συσκέψεις αποτελούν ουσιαστικό μέρος οποιουδήποτε χώρου εργασίας και το να έχετε το καλύτερο συνεδριακό γραφείο στην αίθουσα συσκέψεων και χώρο για τη διεξαγωγή μιας συνάντησης είναι βέβαιο ότι θα προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα. Σκεφτείτε τον σχεδιασμό επίπλων γραφείου όταν αγοράζετε ένα νέο συνεδριακό γραφείο και καρέκλες , έτσι ώστε όλοι να μπορούν να χωρέσουν γύρω από αυτό και να αισθάνονται μέρος των ομαδικών συνομιλιών.

Δημιουργήστε άνετα γραφεία

Όταν οι άνθρωποι αισθάνονται ότι τους εκτιμούν, εργάζονται σκληρότερα και είναι πιο παραγωγικοί. Επομένως, η δημιουργία άνετων χώρων γραφείου είναι απαραίτητη. Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να ξεφύγετε από τον προϋπολογισμός σας για να αποκτήσετε κομψά και άνετα έπιπλα γραφείου και καρέκλες.

Καλωσορίστε τους επισκέπτες σας με στιλ

Όταν οι άνθρωποι έρχονται στο γραφείο σας για να συνεργαστούν μαζί σας, είναι σημαντικό να νιώθουν ευπρόσδεκτοι, εάν θέλετε να έχετε την ελπίδα να επιτύχετε ένα παραγωγικό αποτέλεσμα. Η εγκατάσταση μιας κομψής και άνετης ρεσεψιόν θα έχει ένα ωραίο αισθητικό αποτέλεσμα στο χώρο σας και θα επιτρέψει στην ομάδα σας να έχει αρκετό χώρο για να υποδεχτεί όλους τους επισκέπτες με τον τρόπο που επιθυμείτε.

Παρέχετε έναν ξεχωριστό χώρο ανάπαυσης

Ακόμη και οι πιο παραγωγικές ομάδες πρέπει να ξεκουραστούν και η δημιουργία ενός χώρου που είναι καθαρά για τάιμ άουτ θα δώσει σε όλους το διάλειμμα που χρειάζονται. Ένας καλός χώρος ανάπαυσης συνδυάζει καρέκλες και τραπέζια για φαγητό καθώς και μαλακές καρέκλες και καναπέδες για χαλάρωση όταν κάνετε διάλειμμα. Μπορείτε ακόμη να εγκαταστήσετε τηλεοράσεις ή μουσική για να βοηθήσετε τους ανθρώπους να αναγνωρίσουν τη διαφορά μεταξύ εργασίας και διαλειμμάτων.

Τοποθετήστε Εργονομικά Έπιπλα

Ό,τι κι αν αποφασίσετε να εγκαταστήσετε ή να αλλάξετε, βεβαιωθείτε ότι τα έπιπλα του γραφείου σας είναι εργονομικά για να προστατεύσετε την υγεία των υπαλλήλων σας και να τους κάνετε να αισθάνονται ότι τους εκτιμούν όταν εργάζονται. Τα εργονομικά έπιπλα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διασφαλίσετε την παραγωγικότητα, καθώς όσο πιο υγιές και ευτυχισμένο είναι το εργατικό δυναμικό σας, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να χρειαστούν να λείψουν για μεγάλες περιόδους ασθένειας.

Πάντα σκέφτεται τη ροή

Όταν ολοκληρώσετε όλες τις αλλαγές σας, αφιερώστε χρόνο για να μετακινηθείτε στον χώρο και βεβαιωθείτε ότι ρέει καλά και προσφέρει χώρο στους υπαλλήλους να έχουν πρόσβαση σε όλα όσα χρειάζονται. Για παράδειγμα, η τοποθέτηση ενός αντιγραφικού μηχανήματος κοντά σε μια τουαλέτα θα επιτρέπει πλέον στους ανθρώπους να απολαμβάνουν τα διαλείμματά τους. Η ροή είναι απαραίτητη για παραγωγικά περιβάλλοντα, οπότε βεβαιωθείτε ότι το δικό σας γραφείο έχει τη σωστή!