7 συμβουλές για τη φροντίδα της υγείας στο γραφείο

Η εργασία σε ένα γραφείο μπορεί να φαίνεται ακίνδυνη αλλά η αλήθεια είναι ότι το να κάθεστε στην ίδια θέση για ώρες μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ωστόσο με υπεύθυνη στάση πολλά από αυτά τα αρνητικά δεδομένα μπορούν να αποφευχθούν.

Επομένως σε αυτό το σημείο σας προσφέρουμε μία λίστα με 7 συμβουλές για τη φροντίδα της υγείας σας ενώ βρίσκεστε στο γραφείο.

1.

Φροντίστε τη στάση σας, ένας τρόπος για να φροντίζετε την υγεία σας είναι να φροντίσετε την ορθή στάση του σώματος, έτσι ώστε να μην υποφέρει η μέση ή ο αυχένας σας.

Αυτό επιτυγχάνεται τοποθετώντας και τα δύο πόδια στο πάτωμα δημιουργώντας μια ορθή γωνία.

Επίσης η αγορά μιας εργονομικής καρέκλας εξασφαλίζει την μέγιστη ασφάλεια και άνεση.

2.

Οι φορητοί υπολογιστές μας αναγκάζουν να τεντώνουμε το λαιμό ενώ ένας επιτραπέζιος υπολογιστής θα σας βοηθήσει με μία ορθή στάση, επιτρέποντας σας να τοποθετήσετε ολόκληρη την πλάτη σας στο πίσω μέρος του καθίσματος.

3.

Τώρα πηγαίνετε στο πιο απομακρυσμένο WC, προτιμήστε τις σκάλες από τον ανελκυστήρα, επιλέξετε να ερθετε σε συνομιλία πρόσωπο με πρόσωπο με τους συναδέλφους σας στο διάλειμμα, είναι μερικοί από τους πολλούς τρόπους που υπάρχουν για να αποφύγετε να καθίσετε για πολλές ώρες την ημέρα.

4.

Η μόνιμη χρήση του κινητού τηλεφώνου μπορεί να προκαλέσει έντονη πίεση στον αυχένα και την πλάτη. Ευτυχώς, υπάρχουν προγράμματα που σας επιτρέπουν να λαμβάνετε μηνύματα από  το τηλέφωνο στον υπολογιστή σας, επομένως αυτό το πρόβλημα επιλύεται εύκολα.

5.

Ασθένειες όπως η τενοντίτιδα είναι πολύ συχνές σε άτομα που εργάζονται συνεχώς με τον υπολογιστή τους, αλλά ένα απλό μαξιλάρι για την αποφυγή της έντασης στους ώμους, τα χέρια και την πλάτη, είναι ένας καλός τρόπος για να φροντίσετε τον εαυτό σας.

6.

Εταιρείες με παγκόσμια απήχηση στον τομέα της τεχνολογίας δίνουν προτεραιότητα στην ευημερία και την ευτυχία των υπαλλήλων τους σε πολλά πράγματα.

Όπως ότι έχουν αναπτύξει μία μεθοδολογία εργασίας, προσλαμβάνοντας επαγγελματίες γυμναστές για να κάνουν μία ώρα άσκησης στους υπαλλήλους τους.

7.

Η επαγγελματική υποστήριξη με έναν ειδικό ψυχικής υγείας είναι ένας τρόπος για να προωθήσετε την ευημερία σας. Επί του παρόντος υπάρχουν πολλοί εργαζόμενοι που εργάζονται υπό πίεση, το οποίο σύμφωνα με μελέτες αυξάνει τον κίνδυνο του εργασιακού στρες και της εργασιακής εξουθένωσης.

Στόχος είναι η κατάλληλη διαχείριση του εργασιακού άγχους, καθώς εξαιτίας αυτού δημιουργείται ψυχική ένταση στο υπόλοιπο της μέρας, μειώνοντας ταυτόχρονα την εργασιακή σας απόδοση.

Συμπερασματικά

Η φροντίδα ενός επαγγελματικού γραφείου είναι μείζονος σημασίας καθώς ο εργαζόμενος δαπανά το μεγαλύτερο μέρος από το εικοσιτετράωρο του σε ένα χώρο που πρέπει να πάρει σημαντικές επαγγελματικές αποφάσεις.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να νιώθει ασφαλής, υγιής χωρίς την παρουσία σωματικής δυσχέρειας ( όσο αυτό είναι εφικτό) από την πολύωρη εργασία, με το πέρας της ημέρας

Επομένως τα κατάλληλα γραφεία και τα  σωστά εργονομικά καθίσματα, δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη εργασιακή απόδοση, μειώνοντας καθοριστικά την οποία εργασιακή κόπωση.

Επίσης η δημιουργία ενός “φιλικού” φροντισμένου εργασιακού περιβάλλοντος, αυξάνει την θετική διάθεση, μεταξύ των εργαζομένων.

Έχοντας στόχο τη δημιουργία ενός “οικοσυστήματος” που θα προσφέρει ένα αίσθημα επαγγελματικής ικανοποίησης και αξίας, καθώς ο σύγχρονος επαγγελματίας καλείται να πετύχει πολλά σε πολύ “γρήγορους χρόνους”.

Ένα όμορφο, καθαρό, λειτουργικό, γραφείο προδιαθέτει θετικά τον σύγχρονο εργαζόμενο και τον πελάτη που θα εξυπηρετηθεί κερδίζοντας εξ’ αρχής τις θετικές εντυπώσεις!