Αίθουσες συσκέψεων και τύποι αυτών

Οι υβριδικοί εργασία τα ανοιχτά γραφεία και αυξανόμενη ψηφιοποίηση αλλάζουν γρήγορα τις ανάγκες των χώρων γραφείου και των επίπλων. Οι αίθουσες συσκέψεων για συνεργατική εργασία χρειάζονται όλο και περισσότερο σε χώρους εργασίας όπου μεμονωμένες θέσεις τείνουν επίσης να εξαφανίζονται.

Κάθε χώρος και κάθε αίθουσα συσκέψεων πρέπει να έχουν σχεδιαστεί για να εκπληρώνουν μία λειτουργία, να επιτυγχάνουν στόχους και να ανταποκρίνονται σε μία ανάγκη στο γραφείο, έτσι ώστε όλες οι αίθουσες σκέψου να μην είναι ίδιες ή να έχουν τα ίδια έπιπλα.

Πόσους τύπους αιθουσών συσκέψεων έχετε στο γραφείο σας;

Παρακάτω θα παρουσιάσουμε τους πέντε κύριους τύπους αίθουσας συσκέψεων με βάση τη χρησιμότητά τους.

Αίθουσες συσκέψεων για πολλούς παρευρισκόμενους

Μία σύσκεψη με χωρητικότητα για πολλούς παρευρισκόμενους είναι ένας κρίσιμος χώρος για συναντήσεις μεταξύ πολλών ομάδων.

Τα έπιπλα γραφείου πρέπει να είναι προσεκτικά σχεδιασμένα, με τραπέζι συσκέψεων που μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 15 άτομα. Είναι σημαντικό η αίθουσα συσκέψεων να είναι εξοπλισμένη με την απαραίτητη τεχνολογία για βιντεοδιάσκεψη και παρουσιάσεις.

Αίθουσες συσκέψεων για γκρουπ

Αυτός ο τύπος αίθουσας συσκέψεων είναι ένας από τους πιο απαιτητικούς στα γραφεία, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλαπλές δραστηριότητες εκτός από ομαδικές συναντήσεις: από παρουσιάσεις προϊόντων, συναντήσεις με πελάτες, εξειδικευμένη εκπαίδευση κ.λπ. Τα έπιπλα γραφείου πρέπει να διαθέτουν τραπέζι συσκέψεων που επιτρέπει σε όλους τους συμμετέχοντες να εργάζονται σε αυτό με άνεση.

Δημιουργικές αίθουσες συσκέψεων

Οι δημιουργικές αίθουσες συσκέψεων είναι ένας χώρος που έχει σχεδιαστεί για να διασφαλίζει ότι η δημιουργική σκέψη, τις συνεργασίες και τις καινοτόμες ιδέες, μεταξύ των ατόμων που τη χρησιμοποιούν.

Επομένως τα έπιπλα γραφείου πρέπει να είναι άνετα, ευέλικτα και εξαιρετικά λειτουργικά. Μπορεί να περιλαμβάνει ένα χαμηλό τραπέζι συσκέψεων, πίνακες, καθώς και διαφορετικούς τύπους καθισμάτων που αλλάζουν την ομοιομορφία.

Βελτιωμένες αίθουσες συσκέψεων

Η ύπαρξη ενός μικρού χώρου για γρήγορο συντονισμό της καθημερινής εργασίας είναι η έννοια μιας αυτοσχέδιας αίθουσας συσκέψεων. Συνήθως έχουν μικρό μέγεθος και είναι  κοντά στις θέσεις εργασίας. Δεν χρειάζεστε πάρα πολλά έπιπλα γραφείου, με ένα απλό και πρακτικό τραπέζι συσκέψεων αρκεί να φιλοξενήσετε τρία έως τέσσερα άτομα που πρέπει να συγκεντρωθούν για να συνεχίσουν να προχωρούν στις εργασίες τους.

Αίθουσες συσκέψεων private

Τέλος, υπάρχουν αίθουσες για ιδιωτικές και εμπιστευτικές συναντήσεις, συνήθως με χώρο για ένα ή δύο άτομα, ώστε να συναντηθούν ή να κάνουν τηλεφωνικές συνομιλίες – συζητήσεις χωρίς θόρυβο και με την απαραίτητη ιδιωτικότητα.

Αυτός ο τύπος αίθουσας γραφείων μπορεί να επιτευχθεί ακόμη και μέσω λύσεων επίπλων γραφείου, με μονάδες  που ενσωματώνουν ένα μικρό τραπέζι συσκέψεων και παρέχουν ένα διακριτικό περιβάλλον.

Κλείνοντας μπορούμε να αναφέρουμε πως υπάρχουν πληθώρα συστημάτων και επίπλων γραφείου που ταιριάζουν σε κάθε επιχείρηση, επαγγελματία, εταιρία.

Στόχος είναι να αναζητήσετε την ταυτότητα που θέλετε να έχετε σε αυτές τις αίθουσες και πως επιθυμείτε να της προσαρμόσετε στο χώρο εργασίας σας.

Η κάθε μία από αυτές προσφέρουν διαφορετικά πλεονεκτήματα και μπορούν να αναβαθμίσουν την συνολική εικόνα που θέλετε να δώσετε στους συνεργάτες και πελάτες σας!