Διακοσμητικά στοιχεία για το γραφείο

Ρετρό, σύγχρονο, μινιμαλιστικό Στυλ…

Εχετε τη μοναδική ευκαιρία να κερδίσετε τις εντυπώσεις, ανακαινίζοντας τη διακόσμηση του γραφείου σας.

Είστε ένας από αυτούς τους τυχερούς που εργάζονται από το σπίτι; Αλλά μεταξύ των περιορισμών του χώρου, της αποθήκευσης, του σχεδιασμού των επίπλων, η διακόσμηση τείνει να παίρνει την τελευταία θέση; Ωστόσο, είναι εύκολο να κάνετε τη ζωή σας ευκολότερη προσθέτοντας μία αισθητική πινελιά στο γραφείο σας. Παρακάτω ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που θα σας εμπνεύσουν επιλέγοντας το καλύτερο για εσάς.

Μινιμαλιστική διακόσμηση

Ενα γραφείο γεμάτο χαρτιά και άλλα διακοσμητικά αξεσουάρ κάθε είδους τείνει να φαίνεται πιο δημιουργικό (γεμάτο). Ωστόσο, δεν υπάρχει αμφιβολία για να οργανωθεί καλύτερα και να είστε πιο παραγωγικοί, να εξετάσετε σοβαρά το “άδειασμα” του χώρο εργασίας σας όσο το δυνατόν περισσότερο. Μία μοναδική λέξη ορισμός είναι ο Μινιμαλισμός.

Ειδικά στην δουλειά σας προσπαθήστε να οργανώσετε το γραφείο αδειάζοντας τα πάντα και κάνοντας μία επιλεκτική ταξινόμηση για να διατηρήσετε μόνο τα απαραίτητα.π.χ έναν υπολογιστή, χώρο αποθήκευσης, ένα φωτιστικό σώμα πάνω στο γραφείο. Έτσι η περιοχή του γραφείου θα αποκτήσει χώρο και άνεση στην εκτέλεση των κινήσεων-εργασιών.

Σκανδιναβικό στυλ διακόσμησης

Για να διακοσμήσετε το γραφείο σας και να εργαστείτε με θετική διάθεση, επιλέξτε έπιπλα από ανοιχτόχρωμο ξύλο, πολύχρωμα χαλιά. Επίσης η τοποθέτηση αρωματικών κεριών και πράσινων φυτών με αγριολούλουδα. Το αποτέλεσμα υπόσχεται να είναι τέλειο.

Διακόσμηση γραφείου σε στυλ εξοχικής κατοικίας

Για να διακοσμήσετε τη γωνία του γραφείου σας σαν εξοχικό, μην υποτιμάτε την ποιότητα του ίδιου του γραφείου σας. Προκειμένου να επιτευχθεί πραγματικά αυτή η  ατμόσφαιρα, το βασικό αξεσουάρ παραμένει ένα ακατέργαστο ξύλινο γραφείο. Σκεφτείτε επίσης κάποια διακοσμητικά αποθήκευσης, όπως παλιά ξύλινα κουτιά λαχανικών, κρασιών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν εναλλακτικοί χώροι αποθήκευσης. Επίσης, επιλέξτε ένα πίνακα ιδεών για να γράφετε τις ιδέες, τις υπενθυμίσεις και άλλα τρέχοντα γεγονότα και  υποχρεώσεις. Παρόλα αυτά μην “υπέρ φορτώσετε”  το χώρο  με πολλά αντικείμενα, το ζητούμενο είναι η εξεύρεση ισορροπίας προκειμένου να οργανώσετε τον χώρο εργασίας σας όσο το δυνατόν καλύτερα και λειτουργικά, διατηρώντας παράλληλα αυτή την δημιουργική ατμόσφαιρα.

Μία σύγχρονη διακόσμηση γραφείου με μερικά επιλεγμένα αξεσουάρ

Χαρτιά, μολύβια, στυλό, λάμπα γραφείου, σημειωματάριο. Όλα τα διακοσμητικά μέσα είναι καλά για την ανάμειξη των χρήσιμων με το ευχάριστο, ειδικά αν επιθυμείτε την δημιουργία ενός υπερσύγχρονου γραφείου. Επιλέξτε για παράδειγμα ένα γυάλινο γραφείο από έμπειρους σχεδιαστές, μία δερμάτινη καρέκλα, και κάντε έντονη την “παρουσία” μεταλλικών στοιχείων.

Επίσης επιλέξτε ένα διακοσμητικό πάνελ στον τοίχο για να τοποθετήσετε το πρόγραμμα της εβδομάδας. Το “άγγιγμα” της πρωτοτυπίας προσθέστε γάντζους στον τοίχο για να κρεμάσετε τα εργαλεία του υπολογιστή όπως τα ακουστικά ή ακόμα και τον φορτιστή της  ταμπλέτας (tablet)  ή του φορητού υπολογιστή σας.

Βιομηχανική γωνία γραφείου σε στυλ σοφίτας στην Νέα Υόρκη

Για να αποκτήσετε μία βιομηχανική ατμόσφαιρα, το πρώτο βήμα είναι προφανώς να επιλέξετε το κατάλληλο γραφείο. Για άψογη εικόνα επιλέξτε ένα τεράστιο μεταλλικό γραφείο, ένα ποιοτικό γραφείο θα ενισχύσει μόνιμα τη διακόσμηση σας. Επίσης προσθέστε ένα δερμάτινο σκαμπό, μεταλλικά φωτιστικά σώματα κ.α

Το ξύλο, το μέταλλο και το δέρμα είναι ο τέλειος συνδυασμός για ένα γραφείο με βιομηχανική εμφάνιση.

Μία ρετρό διακόσμηση για ένα αυθεντικό γραφείο

Για να προσθέσετε μία ρετρό πινελιά στη διακόσμηση του γραφείου σας, επιλέξτε για παράδειγμα ένα γραφείο από σκούρο ξύλο. Επίσης η χρήση παλιών βάζων για να χρησιμοποιηθούν ως όμορφα δοχεία αποθήκευσης μολυβιών, στυλό, συνδετήρων κ.α

Επιπλέον επιλέξτε μία ταπετσαρία με ρετρό μοτίβα σε ένα σημείο του τοίχου και προσθέστε ένα χειροποίητο χαλί σε παρόμοια παλέτα χρωμάτων.

Συμπερασματικά

Το παλιό με το καινούργιο μπορούν να συνδυαστούν άριστα στο χώρο της διακόσμησης του γραφείου. Έχοντας τη μοναδική ευκαιρία να “ταξιδέψουμε” μέσω της διακόσμησης σε ρετρό εποχές, φέρνοντας όμως και το μέλλον στο σήμερα. Σε κάθε περίπτωση ένα σωστά διακοσμημένο γραφείο δημιουργεί, τις πιο θετικές εντυπώσεις το σωστό κίνητρο, την ψυχική ευεξία την ώθηση, να εργαστούμε προς όφελος των πελατών μας και ταυτόχρονα αυξάνοντας την έμπνευση και τη δημιουργικότητα μας!