Διάταξη γραφείου: Πόσο σημαντική είναι και που εξυπηρετεί

Όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι δουλεύουν από το σπίτι. Είτε πρόκειται για ένα πλήρες δωμάτιο ή μια επιπλωμένη γωνία που μοιράζεται το χώρο του ίδιου του δωματίου, το γραφείο πρέπει να τακτοποιηθεί και να διαμορφωθεί ώστε να εξυπηρετεί απόλυτα τον σκοπό του. Για να αποφύγετε τον περιττό κόπο και την απώλεια χρόνου, παρακάτω ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για νά αποφύγετε τα λάθη που γίνονται κατά την δημιουργία ενός νέου γραφείου.

Αναζητήστε το φυσικό φως

Είτε φυσικό ή τεχνητό, το φως πρέπει να είναι το μέγιστο δυνατό σε ένα γραφείο.

Αποφύγετε την εγκατάσταση του γραφείου σας πίσω από το παράθυρο, για να αποφύγετε τις αντανακλάσεις στην οθόνη. Αντίθετα, τοποθετήστε το γραφείο σας προς το παράθυρο για να εκμεταλλευτείτε πλήρως το φυσικό φως χωρίς να ενοχληθείτε. Και αν η ηλιοφάνεια είναι ιδιαίτερα παρατεταμένη στο χώρο, σκεφτείτε να επενδύσετε σε περσίδες η κουρτίνες.

Όσον αφορά το τεχνητό φως, είναι απαραίτητη μία καλή λάμπα γραφείου!

Το ιδανικό είναι ένας φωτισμός με αρθρωτό βραχίονα για να μπορείτε να κατευθύνετε το φως όπου επιθυμείτε.

Επιπλέον πολλαπλασιάστε τις πηγές φωτός προσθέτοντας λάμπες σε πολλά σημεία του δωματίου!

Μην παραμελείτε την απόκτηση της σωστής καρέκλας γραφείου

Θέλετε μία καρέκλα γραφείου με κάτι περισσότερο από πρακτικό και καθαρό σχέδιο; Επειδή ακόμα και αν η εμφάνιση του καθίσματος είναι πολύ σημαντική σε αυτό το δωμάτιο, η άνεση έρχεται πρώτη! Σας συνιστούμε να επιλέξετε ένα κινητό μοντέλο αν εργάζεστε πολλές ώρες πίσω από το γραφείο σας. Ομοίως είναι καλύτερα να αποκτήσετε μία καρέκλα με μπράτσα για να εξασφαλίσετε μία αναπαυτική θέση στο κάθισμα σας.

Οριοθετείτε το χώρο του γραφείου σας

Δεν είναι όλοι τυχεροί έχοντας ένα δωμάτιο αφιερωμένο στο γραφείο στο σπίτι μας. Εάν πρέπει να κάνετε το χώρο του γραφείου σας να συνυπάρχει με άλλο δωμάτιο στο σπίτι ( υπνοδωμάτιο, σαλόνι) σκεφτείτε να οριοθετήσετε κάθε χώρο ανάλογα με τις λειτουργίες του.

Για αυτό μπορείτε να εγκαταστήσετε εσωτερικά χωρίσματα, ή ακόμα και να χρησιμοποιήσετε έπιπλα, για να διαχωρίσετε το γραφείο από το υπόλοιπο δωμάτιο. Η ιδέα είναι να μπορέσετε να δημιουργήσετε μία περιοχή ώστε να έχετε ένα πλήρη χώρο εργασίας.

Δεν παρέχει αρκετό χώρο αποθήκευσης

Εάν υπάρχει ένα δωμάτιο που πρέπει να είναι καλά οργανωμένο είναι το γραφείο. Μεταξύ εγγράφων, αρχείων, βιβλίων, ντοσιέ, κ.α Η αποθήκευση πρέπει να είναι καλά μελετημένη, ώστε να μην αφήνει τίποτα στην τύχη! Βιβλιοθήκη, ράφια, καλάθια και κουτιά. Δεν υπάρχει έλλειψη λύσεων…

Διακοσμήστε και διακοσμήστε…

Είναι γεγονός ότι ένα καλά διακοσμημένο γραφείο είναι ένα γραφείο που προάγει την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα στην εργασία.

Είναι θέμα λογικής, επειδή εάν το γραφείο σας είναι εργονομικό, άνετο και ευχάριστο, θα βρείτε πιο εύκολα το κίνητρο για περισσότερη εργασία! Υπό αυτή την έννοια απολαύστε τα διακοσμητικά αξεσουάρ. Να θυμάστε ότι τα χρώματα παίζουν σημαντικό ρόλο στη διάθεσή σας. Λέγεται ότι το πράσινο έχει ηρεμιστικά αποτελέσματα ενώ το μωβ είναι διεγερτικό και πηγή δημιουργικότητας! Εναπόκειται σε σας να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα!

Συμπερασματικά

Η σωστή διάταξη ενός γραφείου παίζει σημαντικό ρόλο στην εξάλειψη των περιττών ενεργειών, που θα προκύψουν από την έναρξη των εργασιακών υποχρεώσεων. Επίσης θα έχετε την δυνατότητα να απολαύσετε με άνεση και με ευχέρεια τον χώρο του γραφείου σας, με αποτέλεσμα αυτό να αποτυπώνεται θετικά και στην παραγωγικότητα σας και στην δημιουργικότητα σας.