Έμπνευση χάρη στα έπιπλα γραφείου

Υπάρχουν χώροι που έχουν τη δυνατότητα να σας χαλαρώσουν και να σας παρακινήσουν, ενώ άλλα μέρη έχουν την “κακή ικανότητα” να προκαλούν “απόρριψη” εξαιτίας της λανθασμένης επιλογής επίπλων, που έχουν χρησιμοποιηθεί για την ανάδειξη ενός επαγγελματικού γραφείου.

Η επίδραση των επίπλων γραφείου στο εργασιακό περιβάλλον καλύπτει πολύ περισσότερες πτυχές, από την αισθητική και την εικόνα της επωνυμίας, η επίδραση της επηρεάζει άμεσα τη διάθεση και την ευημερία των εργαζομένων.

Εταιρείες γνωστές στο χώρο των κοινωνικών δικτύων και της υψηλής τεχνολογίας, φροντίζουν και επενδύουν στη σχεδίαση γραφείων εδώ και δεκαετίες, προκειμένου να ωθήσουν τους εργαζόμενους να πετύχουν τα καλύτερα δυνατά εργασιακά αποτελέσματα και στόχους.

Ο σωστός σχεδιασμός γραφείων είναι σε θέση να μετατρέψει ένα δύσχρηστο περιβάλλον σε ένα συνεργατικό, παρέχοντας έμπνευση και βελτιώνοντας τη διάθεση και την ψυχολογική κατάσταση των εργαζομένων.

Ευτυχώς δεν είναι απαραίτητο να είστε ένας μεγάλος πολυεθνικός οργανισμός για ένα εμπνευσμένο σχεδιασμό γραφείου.

Η σημασία των επίπλων για να σας εμπνεύσει

Έπιπλα γραφείου είναι ένα θεμελιώδες κομμάτι στην κατασκευή αυτού που αποκαλούμε εργασιακό περιβάλλον. Πού ουσιαστικά είναι το θετικό  συναίσθημα, που μας δίνει ένας σωστός και προσεκτικός σχεδιασμός, στο χώρο του γραφείου.

Ας δούμε ποιες μεταβλητές πρέπει να λάβετε υπόψη για να επιλέξετε τα σωστά έπιπλα γραφείου αν θέλετε να εμπνεύσετε τους υπαλλήλους σας.

Επάρκεια

Είναι σημαντικό τα έπιπλα γραφείου να είναι κατάλληλα για τη χρήση του δωματίου, ώστε να μην δημιουργηθούν δυσλειτουργίες. Η δυσαρμονίες στο χώρο αποσυνθέτουν ασυνείδητα και δημιουργούν αρνητικά συναισθήματα που επηρεάζουν την απόδοση των εργαζομένων.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ολόκληρο το γραφείο πρέπει να είναι το ίδιο, μπορείτε να εισαγάγετε κομψά στοιχεία, ή να “παίξετε” με το πολύχρωμο φως στο χώρο ανάπαυσης, αλλά είναι καλύτερα να μην το κάνετε σε ένα πολυσύχναστο χώρο – διάδρομο.

Υλικά

Ο χάλυβας και το γυαλί μεταδίδουν ένα αυστηρό πλαίσιο, το ξύλο παρέχει ασφάλεια και φυσικά υλικά όπως το μπαμπού, είναι άνετα. Η επιλογή υλικών πρέπει να επιτυγχάνει μία ελκυστική ατμόσφαιρα.

Χρωματιστά

Η υπεροχή των ίδιων των χρωμάτων στα μεγάλα έπιπλα γραφείου, είναι ένα ασφαλές στοίχημα για να μην δημιουργηθεί  η παραμικρή “αστοχία”. Ωστόσο είναι πιο σημαντικό να πετύχουμε μικρές χρωματικές αντιθέσεις που ζωντανεύουν και την προσωπικότητα στο χώρο εργασίας.

Επίσης τα μικρά έπιπλα γραφείου και αντικείμενα όπως λάμπες, διαχωριστικά πάνελ κ.α είναι ιδανικά για την επίτευξη ενός χρωματικά ισορροπημένου περιβάλλοντος.

Λειτουργικότητα και εργονομία

Τα καλύτερα έπιπλα για να εμπνεύσουν τους εργαζόμενους

Σας δίνουμε μερικές ιδέες επίπλων γραφείου για να έχετε ένα εμπνευσμένο γραφείο.

  • Εισάγετε ένα απαλό καθιστικό στο σχεδιασμό του γραφείου με καναπέδες πολυθρόνες και χαμηλά τραπέζια.
  • Ενθαρρύνετε τη συνεργασία με προσαρμοσμένα αρθρωτά  έπιπλα γραφείου που είναι εύχρηστα και αναδιαμορφώσιμα σε ομαδικές αίθουσες εργασίας.
  • Οι θάλαμοι επικοινωνίας θα επιτρέπουν στους υπαλλήλους να πραγματοποιούν κλήσεις και να πραγματοποιούν συναντήσεις ιδιωτικά και ήσυχα.
  • Τα ηχοαπορροφητικά διαχωριστικά και τα γυάλινα χωρίσματα επιτρέπουν τη διατήρηση της αίσθηση ευρυχωρίας, χωρίς να παραβιάζεται το απόρρητο και να μειώνεται ο θόρυβος του περιβάλλοντος.

Τέλος θυμηθείτε ότι ένα εμπνευσμένο γραφείο είναι αυτό που επιτρέπει στους εργαζόμενους να είναι οι πρωταγωνιστές του χώρου. Αποφύγετε ένα σχεδιασμό γραφείου με πάρα πολλά στοιχεία, στοιχηματίστε στο φυσικό φως, και αναδείξτε με διακριτικά διακοσμητικά καθε γωνιά του γραφείου σας, με σκοπό την ευχάριστη εμπειρία στο χώρο εργασίας.