Γραφείο ανοιχτού έναντι κλειστού σχεδίου

Όσον αφορά τον σχεδιασμό χώρων γραφείων , δεν πρόκειται για ένα είδος που ταιριάζει σε όλους. Κάθε επιχείρηση είναι διαφορετική και έχει διαφορετικές απαιτήσεις για τη διάταξη του γραφείου της.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε μεταξύ ενός ανοιχτού ή κλειστού σχεδίου γραφείου.

Αν δυσκολεύεστε με τη διάταξη του γραφείου σας, αυτός ο οδηγός είναι για εσάς.

Ανοιχτό γραφείο έναντι κλειστού γραφείου – ποιο είναι το καλύτερο;

Τα ανοιχτά και τα κλειστά σχέδια γραφείου έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Η σωστή επιλογή για τις ανάγκες της εταιρείας σας θα εξαρτηθεί από παράγοντες όπως το είδος της επιχείρησής σας, οι ανάγκες απορρήτου, οι ανάγκες συγκέντρωσης των εργαζομένων και τι λειτουργεί καλύτερα για την ομάδα σας.

Η εύρεση της ισορροπίας μεταξύ ενός δημιουργικού και παραγωγικού γραφείου μπορεί να είναι μια δύσκολη αποστολή για πολλές επιχειρήσεις. Είναι ένα από τα βασικά ζητήματα που πρέπει να λαμβάνετε υπόψη όταν συγκρίνετε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους γραφείων.

Ανοιχτό γραφείο – πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα
Προάγοντας τη διαφάνεια και τη συνεργασία , τα ανοιχτά γραφεία δεν έχουν κλειστούς χώρους, ξεχωριστούς χώρους ή χώρους με τοίχους. Αντίθετα, οι εργαζόμενοι εργάζονται σε έναν μεγάλο ανοιχτό χώρο δίπλα στους συναδέλφους τους. Αν και οι χώροι είναι ανοιχτοί για τους ανθρώπους να εργάζονται ελεύθερα, συνήθως εξακολουθούν να υπάρχουν ειδικοί χώροι συνεδριάσεων και συναντήσεων.

Εμπνέοντας μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και αίσθηση ομαδικής εργασίας, τα ανοιχτά γραφεία είναι εξαιρετικά δημοφιλή, ιδιαίτερα μεταξύ δημιουργικών επιχειρήσεων.

Τα γραφεία ανοιχτού σχεδίου προσφέρουν μια σειρά από πλεονεκτήματα, όπως:

Συνεργασία

Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα των ανοιχτών γραφείων είναι ότι δημιουργούν ένα περιβάλλον εργασίας όπου οι εργαζόμενοι μπορούν να εργαστούν μαζί, δίπλα-δίπλα. Οι εταιρείες που ενθαρρύνουν την ομαδική εργασία, όπως γραφεία μάρκετινγκ, εταιρείες πωλήσεων και γραφεία σχεδιασμού ευνοούνται από αυτή τη διάταξη. Οι διατάξεις ανοιχτών γραφείων έχει αποδειχθεί ότι βελτιστοποιούν τα επίπεδα ικανοποίησης των εργαζομένων.

Κόστος

Ένα γραφείο ανοιχτού σχεδίου είναι πολύ πιο οικονομικό από έναν κλειστό χώρο γραφείου, καθώς μπορείτε να φιλοξενήσετε περισσότερα άτομα. Επίσης, δεν θα χρειαστεί συνήθως να επενδύσετε σε πολλά έπιπλα γραφείου.

Προσβασιμότητα

Τα γραφεία ανοιχτού σχεδίου είναι εξαιρετικά προσβάσιμα και, ακόμη και αν υπάρχουν ειδικοί χώροι για συγκεκριμένες εργασίες, όλα τα τμήματα είναι εύκολα προσβάσιμα. Ενθαρρύνοντας τις ανοιχτές συνομιλίες και τη βέλτιστη ευελιξία, αυτά τα περιβάλλοντα εργασίας διευκολύνουν επίσης την έμπνευση και την καινοτομία.

Ποια είναι τα μειονεκτήματα των ανοιχτών γραφείων;

Θόρυβος

Ο θόρυβος μπορεί συχνά να είναι ένα σημαντικό ζήτημα σε γραφεία ανοιχτού σχεδίου. Αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στην παραγωγικότητα ορισμένων εργαζομένων, ειδικά εάν χρειάζονται έναν ήσυχο χώρο για να εργαστούν.

Εξάπλωση ασθενειών

Ένα άλλο μειονέκτημα των γραφείων ανοιχτού σχεδίου είναι ότι, εάν ένα μέλος του εργατικού δυναμικού σας αρρωστήσει, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να αρρωστήσει και το υπόλοιπο εργατικό δυναμικό, ειδικά όσοι εργάζονται σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους.

Διαφωνίες

Με τόσους πολλούς ανθρώπους που εργάζονται σε έναν ανοιχτό χώρο, είναι εύκολο για τους εργαζόμενους να συγκρουστούν, ειδικά αν υπάρχουν πολλές διαφορετικές προσωπικότητες που συνεργάζονται. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει περιττό άγχος στο χώρο εργασίας.

Κλειστοί χώροι γραφείων

Ένα κλειστό γραφείο διαφέρει σημαντικά από ένα γραφείο ανοιχτού σχεδιασμού, με πολλούς κλειστούς χώρους εργασίας, όπου οι εργαζόμενοι έχουν τον δικό τους χώρο για να εργαστούν ανεξάρτητα και ιδιωτικά.

Διαθέτοντας θαλάμους γραφείων, τοίχους για διαχωρισμό χώρων και πάνελ για τον έλεγχο των επιπέδων θορύβου, τα κλειστά γραφεία χρησιμοποιούνται σε ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών επαγγελματικών επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων δικηγορικών γραφείων, τραπεζικού κλάδου και λογιστικών γραφείων. Οι κλειστοί χώροι γραφείων είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς αυτή τη στιγμή, καθώς πολλές εταιρείες χρειάστηκε να εφαρμόσουν αυστηρούς κανόνες κοινωνικής απόστασης ως απάντηση στον COVID-19.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των κλειστών χώρων γραφείων;

Βελτιωμένη παραγωγικότητα

Με ελάχιστους περισπασμούς, οι κλειστοί χώροι γραφείων συχνά επιτρέπουν στους υπαλλήλους να κάνουν περισσότερα.

Ιδιωτικότητα

Φυσικά, είναι αυτονόητο ότι οι κλειστοί χώροι γραφείων προσφέρουν πολύ περισσότερη ιδιωτικότητα από τους ανοιχτούς χώρους γραφείων. Το απόρρητο μπορεί να είναι σημαντικό σε ορισμένους τομείς, επομένως είναι σημαντικό τα περιβάλλοντα γραφείου να δημιουργηθούν για να προσφέρουν ιδιωτική εργασία και συναντήσεις, εάν χρειαστεί.

Πώς να πάρετε το καλύτερο και από τους δύο τύπους γραφείου

Αν έχετε ανοιχτό γραφείο, τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον θόρυβο, τους περισπασμούς και το άγχος;

Όσον αφορά τον σχεδιασμό ενός ανοιχτού γραφείου, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι επίπλων που μπορείτε να προσθέσετε για να μειώσετε τον θόρυβο, τους περισπασμούς και τα επίπεδα άγχους, όπως επιδαπέδια χωρίσματα.

Εάν έχετε ένα κλειστό γραφείο, τι μπορείτε να κάνετε για να προωθήσετε τη συνεργασία και τη συζήτηση;

Εάν επιλέξετε ένα κλειστό γραφείο, υπάρχουν ακόμα πολλοί τρόποι για να ενθαρρύνετε τη συνεργασία, όπως η προσθήκη καναπέδων και σκαμπό γραφείου, θάλαμοι για συσκέψεις , καθίσματα υποδοχής .