Η σημασία των επίπλων γραφείου για την εικόνα και τις πωλήσεις της εταιρείας

Το να έχετε μία καλή επιχείρηση είναι ένα από τα όνειρα των περισσότερων επιχειρηματιών, δεδομένο ότι το να μπορούν να εμπορεύονται τα προϊόντα τους είναι ένας καλός τρόπος ανάπτυξης.

Η αξία των επίπλων…

Ένα από αυτά τα εργαλεία είναι να δώσετε την δέουσα προσοχή στην εικόνα του γραφείου ή της επιχείρησης. Καθώς αυτό φαίνεται να επηρεάζει σημαντικά την παραγωγικότητα της επιχείρησης καθώς οι εργαζόμενοι τείνουν να αισθάνονται πιο άνετα και να εργάζονται με περισσότερη καλή διάθεση.

Η σημασία της εικόνας

Η σημασία της εικόνας μίας επιχείρησης είναι ότι πρέπει να εκφράσει τέλεια ποια είναι η εταιρεία, δηλαδή η αισθητική της πρέπει να “μιλήσει” από μόνη της έτσι ώστε οι πελάτες κατά την επίσκεψη τους να μπορούν να την αισθάνονται σαν δική τους και να είναι άνετοι.

Αυτό βοηθά επίσης τους υπαλλήλους να έχουν μεγαλύτερη αίσθηση ότι ανήκουν σε μια ” οικογένεια” ώστε να εκτελούν τη δουλειά τους με μεγαλύτερη συνέπεια.

Κυρίως είναι λογικό ότι στην εργασία, είναι πολύ υψηλότερη η προτεραιότητα να προχωρήσουμε τις παραγγελίες, να δώσουμε μία λύση στους πελάτες και να αφοσιωθούμε σε αυτό. Ωστόσο, η παραμέληση της εικόνας είναι ένα λάθος το οποίο δεν μπορείτε να υποπέσετε.

Τι πρέπει να προσέξετε..

Για να δώσετε μία καλή εικόνα στους πελάτες σας πρέπει να ακολουθήσετε μερικές βασικές οδηγίες.

Αποτελεσματικότητα και παραγωγικότητα

Το γεγονός ότι το γραφείο σας δεν διαθέτει την κατάλληλη οργάνωση, ενδέχεται να μειώσει το κύρος και την εικόνα της εταιρείας σας.

Για παράδειγμα, ίσως έχετε έγγραφα και βιβλία που μπορείτε να αρχειοθετήσετε στη σειρά ώστε να δώσετε την εικόνα της αποτελεσματικότητας και της παραγωγικότητας με την οποία εργάζεστε.

Πρόσοψη και αίθουσα αναμονής

Είναι πιθανό ότι η αναδιαμόρφωση και η προετοιμασία της πρόσοψης της επιχείρησης σας είναι ένα κόστος που μπορεί να μην άντεχετε οικονομικά. Ωστόσο, είναι απαραίτητο τουλάχιστον να φροντίσετε την καθαριότητα του μέρους, έτσι ώστε να είναι ευχάριστο και λειτουργικό κατά την επίσκεψη των πελατών σας. 

Ομοίως θα πρέπει να αφιερώσετε τον απαραίτητο χρόνο για να επιλέξετε τα καθίσματα για την αίθουσα αναμονής, καθώς με αυτό τον τρόπο όταν πρέπει να περιμένουν λίγο, να αισθάνονται ευπρόσδεκτοι.

Μία άλλη πτυχή που μπορείτε να βελτιώσετε στην αίθουσα αναμονής είναι η διακόσμηση. Πάρτε σαν “πρωταγωνιστή” ένα σημείο στο χώρο, μπορεί να είναι τα έπιπλα ή η είσοδος, και να δημιουργήσετε μία διακόσμηση που να αναδεικνύει τα πιο όμορφα σημεία.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψηφιδωτά ή εικόνες, το σημαντικό είναι να έχετε ένα ζεστό και καλά κατανεμημένο μέρος έτσι ώστε όλοι, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού σας να αισθάνονται άνετοι και ασφαλείς.

Χώροι εργασίας

Οι περιοχές εργασίας είναι ένας άλλος τομέας στον οποίο πρέπει να προσέχετε ιδιαίτερα, καθώς όχι μόνο η λειτουργία της επιχείρησης σας θα εξαρτηθεί από αυτούς, αλλά μπορεί επίσης να επηρεάσει τη γνώμη των πελατών σας.

Το να έχετε καλά τραπέζια και καρέκλες καθώς και ράφια και λαμπτήρες, μπορεί να είναι καθοριστικό. 

Αίθουσα συνεδριάσεων

Η αίθουσα συσκέψεων είναι το μέρος όπου θα κλείσετε πολλές από τις συμφωνίες που θα έχετε με τους πελάτες σας, οπότε θα πρέπει να είναι ένας καλά επιπλωμένος χώρος με διακόσμηση που θα ταιριάζει με την εικόνα της εταιρείας σας.

Το σημαντικό είναι ότι μπορεί να κάνει μία καλή εντύπωση πελάτες σας!

Πτυχές που είναι συνήθως καθοριστικές και θεμελιώδεις για εκείνους που θέλουν να αυξήσουν τον όγκο των πωλήσεων τους.