Ιδέες σχεδίασης γραφείου σπιτιού για παραγωγικές και δυναμικές διατάξεις

Η πανδημία άλλαξε για πάντα τον τρόπο που εργαζόμαστε πολλοί από εμάς. Με την απομακρυσμένη εργασία να εδραιώνεται σαν τρόπος εργασίας, οι αναποτελεσματικές και μη εργονομικές ρυθμίσεις δεν είναι πλέον βιώσιμες.

Και, οι μη ελκυστικοί χώροι γραφείων στο σπίτι θα μπορούσαν στην πραγματικότητα να βλάψουν την επιχείρησή σας – για να μην αναφέρουμε την διάθεση σας.

Γιατί έχει σημασία ο σχεδιασμός του γραφείου στο σπίτι

Βάση ερευνών μια ορθή διάταξη οικιακού γραφείου μπορεί να αυξήσει την παραγωγικότητα και την ευτυχία. Επομένως, η επένδυση στον χώρο του γραφείου του σπιτιού σας είναι μια επένδυση στον εαυτό σας και την επιχείρησή σας.

Έξυπνες λύσεις αποθήκευσης που εξοικονομούν χώρο, διατάξεις που μεγιστοποιούν την παραγωγικότητα, καθώς και πολλές διαθέσιμες επιλογές διακόσμησης γραφείου που βελτιώνουν την ποιότητα του αέρα και την ευτυχία μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την απόδοσή σας.

Από μινιμαλιστικό έως εκλεκτικό, υπάρχουν πολλές ιδέες που ταιριάζουν στην αισθητική σας καθώς και δημιουργικές λύσεις ακόμη και για τους πιο δύσκολους χώρους. Και, δεν χρειάζεστε εξειδικευμένες δεξιότητες ή μεγάλους προϋπολογισμούς για να το πραγματοποιήσετε. Ας δούμε μερικές ιδέες σχεδίασης οικιακού γραφείου.

5 ιδέες σχεδίασης οικιακού γραφείου DIY για κάθε προϋπολογισμό

Αξιολογήστε τις ανάγκες, τον προϋπολογισμό και τους περιορισμούς του χώρου σας

Προτού αρχίσετε να ονειρεύεστε χρώματα τοίχου και ενσωματωμένες βιβλιοθήκες, κάντε έναν απολογισμό. Έχετε τόσο πολύ χώρο, χρόνο, χρήματα για να πραγματοποιήσετε αυτό το όνειρο;

Ρωτήστε τον εαυτό σας:

  • Ποια είναι η διαθεσιμότητα του χώρου μου και ποιοι οι περιορισμοί (αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες κ.λπ.);
  • Πόσα χρήματα πρέπει να ξοδέψω για αυτό το έργο;
  • Ποιες είναι οι συγκεκριμένες ανάγκες ή τα must-haves; Τι είναι απαραίτητο για να διευθύνω την επιχείρησή μου (έναντι τι είναι απλά ωραίο να έχω);
  • Τι δεξιότητες κατέχω; Μπορώ να κάνω DIY το σχεδιασμό του γραφείου μου στο σπίτι ή θα χρειαστώ επαγγελματική βοήθεια;

Δημιουργήστε μια διάταξη του χώρου πριν καν αγγίξετε κάποιο εργαλείο

Ένας σχεδιαστής εσωτερικών χώρων μπορεί να συνεργαστεί μαζί σας για να δημιουργήσει μια διάταξη που να καλύπτει τις ανάγκες σας. Αλλά με τη σύγχρονη τεχνολογία —ή απλά ένα στυλό, χαρτί και μια μεζούρα— μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε μια διάταξη οικιακού γραφείου DIY χωρίς κόστος. Υπάρχουν πολλά διαδικτυακά εργαλεία και εφαρμογές που μπορούν να σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε το χώρο είτε σε 2D είτε σε 3D.

Ρωτήστε τον εαυτό σας:
Υπάρχουν αρκετές πρίζες; Η τοποθέτηση των επίπλων γραφείου θα επιτρέψει την πρόσβαση σε αυτά; Χρειάζομαι μπάρες τροφοδοσίας ή λύσεις διαχείρισης καλωδίων;
Είναι η υπηρεσία διαδικτύου του σπιτιού μου επαρκής για τις καταναλωτικές μου ανάγκες; Πού θα βρίσκεται ο δρομολογητής;

Αποφασίστε για τις λεπτομέρειες—τα πάντα, από το συνδυασμό χρωμάτων μέχρι την ποιότητα του αέρα

Τώρα, το διασκεδαστικό μέρος.

Eπιλογή ενός συνδυασμού χρωμάτων – Ίσως προτιμάτε τα μονόχρωμα σχέδια, έντονα ασπρόμαυρα ή απαλά παστέλ. Είναι σημαντικό να εμμένετε σε αυτό που αγαπάτε έναντι αυτού που είναι μοντέρνο. Αλλά η επιλογή των σωστών χρωμάτων για το γραφείο του σπιτιού σας θα πρέπει επίσης να εκτείνεται πέρα ​​από τις προσωπικές προτιμήσεις. Το χρώμα μπορεί να επηρεάσει την παραγωγικότητα και τα επίπεδα ενέργειας (το μπλε και το πράσινο είναι καλές επιλογές εδώ, αντίστοιχα). Εάν η εργασία σας είναι κουραστική ή σωματική, χρώματα όπως το πορτοκαλί και το κόκκινο μπορεί να είναι δυναμωτικά. Το κίτρινο είναι ένα εξαιρετικό χρώμα για σχεδιαστικούς τύπους, καθώς διεγείρει τη δημιουργικότητα. Προσοχή και στις αρνητικές ιδιότητες κάθε χρώματος—το κίτρινο, για παράδειγμα, μπορεί να προκαλέσει καταπόνηση των ματιών.

Έπιπλα και διακοσμητικές λεπτομέρειες – Τα έπιπλα και η διακόσμηση μπορεί να είναι ακριβά αν δεν ξέρετε πού να ψάξετε. Επίσης, δεν θέλετε να θυσιάσετε την ποιότητα σε αντικείμενα που θα βλέπουν πολύ καθημερινή χρήση. Ο φωτισμός είναι επίσης ένα κρίσιμο στοιχείο που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά τη ρύθμιση του γραφείου σας στο σπίτι. Ποιες είναι οι ανάγκες σας σε φωτισμό για τις διαφορετικές ώρες της ημέρας, ακόμη και μετά τη δύση του ηλίου;

Επενδύστε σε έξυπνη αποθήκευση και συνδεδεμένη τεχνολογία

Η αποθήκευση είναι ένα σημαντικό ζήτημα, ειδικά σε μικρούς, κοινόχρηστους ή χώρους παραγωγής. Εκτός εάν η επιχείρησή σας λειτουργεί με μοντέλο dropshipping ή πουλάτε υπηρεσίες ή ψηφιακά προϊόντα, πιθανότατα θα χρειαστεί να αφήσετε χώρο για προϊόντα και υλικά αποστολής.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να διαχειριστείτε σωστά το θέμα έξυπνη αποθήκευση:

Αναπτύξτε—εκμεταλλευτείτε τον κατακόρυφο χώρο με ψηλά αρθρωτά ράφια, σειρές από πλωτά ράφια ή κρεμαστά καλάθια.
Αγοράστε ένα σύστημα τοίχου με πηχάκια ή μανταλάκια.
Ορίστε μια ντουλάπα ή άλλο χώρο του σπιτιού για ξεχωριστή αποθήκευση.

Δώστε χαρά και έμπνευση

Σχεδιάστε το γραφείο σας με πράγματα που σας εμπνέουν. Τι σε κρατάει να προχωράτε; Είναι τα παιδιά σας, το αγαπημένο σας κίνητρο ή η ώθηση προς τον στόχο σας ; Ίσως είναι ένα πρωτότυπο του πρώτου σχεδίου προϊόντος σας. Αναπαραστήστε αυτό το κίνητρο οπτικά στον χώρο.