Καρέκλες γραφείου χωρίς ρoδάκια

Οι καρέκλες γραφείου με ροδάκια φαίνεται να κυριαρχούν στην αγορά. Δίνεται τόση προσοχή σε αυτές που μπορεί  είναι εύκολο να ξεχάσουμε ότι υπάρχουν και καρέκλες γραφείου χωρίς ρόδες.

Το να έχετε ροδάκια στην καρέκλα γραφείου σας έχει πολλά πλεονεκτήματα, αλλά οι καρέκλες γραφείου χωρίς ρόδες έχουν επίσης ορισμένα πλεονεκτήματα. Σε αυτό το άρθρο θα θέλαμε να μιλήσουμε για τους διαφορετικούς τύπους καρεκλών γραφείου που μπορείτε να βρείτε, καθώς και να αναφέρουμε ορισμένα πλεονεκτήματα από τις καρέκλες γραφείου χωρίς ρόδες.

Γιατί οι καρέκλες γραφείου έχουν τροχούς;

Ας ξεκινήσουμε με μια ενδιαφέρουσα πληροφορία. Οι καρέκλες γραφείου έχουν ρόδες χάρη στον Charles Darwin. Πίσω στη δεκαετία του 1840, ο Δαρβίνος πρόσθεσε ρόδες στην καρέκλα του για να μπορεί να κινείται γύρω από τη μελέτη του. Αυτό που δεν φανταζόταν ο Δαρβίνος είναι ότι η εφεύρεσή του θα ήταν ακόμα δημοφιλής περίπου δύο αιώνες αργότερα!

Καρέκλες γραφείου χωρίς ρόδες – Πλεονεκτήματα

Οι καρέκλες γραφείου χωρίς ρόδες είναι γενικά λιγότερο ακριβές σε σύγκριση με τα μοντέλα με τροχούς. Μπορούν να είναι καλύτερη επιλογή για γραφεία με ξύλινα πατώματα ή αν το γραφείο και η καρέκλα βρίσκονται σε πλατφόρμα. Είναι επίσης πιο απλές  και εύκολες στη συναρμολόγηση. Τέλος, θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι καρέκλες γραφείου χωρίς ρόδες προσφέρουν περισσότερη σταθερότητα και λιγότερες ευκαιρίες απόσπασης της προσοχής, ώστε να μπορείτε να εστιάσετε στην εργασία σας. Συχνά προτιμώνται και για γραφεία στο σπίτι. Οι στατικές καρέκλες γραφείου είναι μια καλύτερη επιλογή για αίθουσες συσκέψεων, χώρους υποδοχής και χώρους επισκέψεων.

4 πόδια vs 5 τροχοί

Παραδοσιακά οι καρέκλες είχαν τέσσερα πόδια. Αυτό έγινε γιατί ήταν πιο εύκολο να κατασκευαστούν οι ξύλινες καρέκλες με αυτόν τον τρόπο. Τελικά, όμως, δημιουργήθηκαν  μοντέλα 5 τροχών. Ο λόγος για αυτούς τους πέντε τροχούς είναι επειδή αυτό παρέχει μια σταθερή βάση για να κάθεται η καρέκλα και δίνει καλύτερη ισορροπία κατά την εργασία. Αυξάνοντας τον αριθμό των σημείων όπου η καρέκλα συναντά το πάτωμα, απλώνετε το φορτίο και έτσι οι καρέκλες δεν θα βυθίζονται τόσο πολύ σε μια επιφάνεια με μοκέτα.

Εάν έχετε ανώμαλο πάτωμα, μια καρέκλα με πέντε τροχούς είναι καλύτερη. Με τέσσερις ρόδες, η καρέκλα θα ταλαντεύεται, κάτι που θα είναι πολύ ενοχλητικό. Με πέντε τροχούς στο ίδιο κομμάτι του δαπέδου, δεν θα υπάρχει ταλάντευση επειδή τουλάχιστον τέσσερις τροχοί θα είναι πάντα σε επαφή με το έδαφος. Επίσης, η ικανότητα να κινείτε τα πόδια σας και να αυξάνετε την κυκλοφορία πιέζοντας και τραβώντας την καρέκλα μέσα και έξω, ενώ εργάζεστε, προσφέρει έναν βαθμό πλεονεκτημάτων για την υγεία που δεν προσφέρουν οι στατικές καρέκλες.

Καρέκλες Γραφείου Χωρίς ρόδες – Μειονεκτήματα

Με αυτές τις καρέκλες δεν θα έχετε την ευκολία μετακίνησης που συνοδεύει μια καρέκλα με τροχούς και υπάρχουν λιγότερα μοντέλα για να διαλέξετε. Μερικές από τις στατικές καρέκλες γραφείου δεν διαθέτουν υποβραχιόνια ή ρυθμιζόμενη στήριξη, για παράδειγμα.

Αυτές τις μέρες, ωστόσο, μπορείτε πραγματικά να έχετε οποιαδήποτε περιστρεφόμενη καρέκλα γραφείου με πόδια αντί για τροχούς. Μπορεί να το κάνετε αυτό εάν έχετε ένα πολύ βαθύ χαλί  ή ίσως εάν απλά δεν θέλετε να μετακινηθεί η καρέκλα.

Άλλες καρέκλες γραφείου

Υπάρχουν πολλοί άλλοι τύποι καρεκλών που μπορούν να βρεθούν στα γραφεία, όπως: περιστρεφόμενες καρέκλες, δερμάτινες καρέκλες συσκέψεων , δικτυωτές καρέκλες συσκέψεων , καρέκλες στην αίθουσα εκπαίδευσης  κ.α.

Αυτά που αναφέρονται παραπάνω δεν συνιστώνται για οτιδήποτε άλλο εκτός από βραχυπρόθεσμα καθίσματα, όπως για χρήση σε αίθουσες συσκέψεων. Είναι αρκετά άνετα, αλλά δεν διαθέτουν την απαραίτητη υποστήριξη για εκτεταμένη χρήση.

Οι καρέκλες γραφείου είναι ζωτικής σημασίας για ένα παραγωγικό περιβάλλον γραφείου, επομένως αξίζει να αφιερώσετε χρόνο για να αξιολογήσετε τις διαφορετικές επιλογές. Εάν χρειάζεστε βοήθεια για την επιλογή των καλύτερων καρεκλών γραφείου ή τον προγραμματισμό του χώρου γραφείου , μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Οι ειδικοί μας σε έπιπλα γραφείου είναι πάντα πρόθυμοι να σας βοηθήσουν.