Λόγοι που πρέπει να προτιμήσετε ένα οβάλ τραπέζι συνεδριάσεων

Η γεωμετρική δομή ενός τραπεζιού ορίζει πώς συμπεριφέρονται οι χρήστες του γύρω από αυτό. Μια τυπική αίθουσα συσκέψεων είναι γενικά επιπλωμένη με ένα ορθογώνιο τραπέζι, αλλά δεν φαίνεται πάντα να είναι η πιο κατάλληλη επιλογή.

Είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι ένα οβάλ τραπέζι συνεδριάσεων προσφέρει καλύτερη αίσθηση του ανήκειν, σε σύγκριση με ένα ορθογώνιο. Οι συνάδελφοι που συναντώνται γύρω από τραπέζια σε σχήμα οβάλ αποκτούν την αίσθηση της συντροφικότητας στην ομάδα.

Οι συνάδελφοι σε ένα ορθογώνιο τραπέζι συναντήσεων απομονώνονται περισσότερο και μπορεί να χάσουν το όραμα του κοινού στόχου. Ενώ σε ένα γραφείο συσκέψεων σε σχήμα οβάλ, δεν υπάρχει κανείς στην κεφαλή, άρα όλοι οι συνάδελφοι είναι ίσοι.

Το ιδανικό τραπέζι συσκέψεων μπορεί να βοηθήσει στην καθοδήγηση της αίθουσας και να δημιουργήσει στους υπαλλήλους μια ατμόσφαιρα συνεργασίας. Επιπλέον, οι αίθουσες συσκέψεων βοηθούν στη δημιουργία ενός επαγγελματικού περιβάλλοντος κατά την επικοινωνία με πελάτες.

Γιατί να επιλέξετε το οβάλ τραπέζι συνάντησης έναντι άλλων;

Το τραπέζι συσκέψεων είναι απαραίτητο στοιχείο μιας αίθουσας συσκέψεων. Η τοποθέτηση του, ο τρόπος που κάθονται οι άνθρωποι, μπορούν να υποδείξουν πώς θα πήγαινε η συνάντηση. Το σχήμα του τραπεζιού συσκέψεων συνδέεται άμεσα με το αποτέλεσμα και η θέση που κάθεται κάποιος σε μια αίθουσα είναι πολύ σημαντική.

Πολύ λίγοι άνθρωποι κάνουν το ορθογώνιο και τα τετράγωνα τραπέζια συσκέψεων να φαίνονται άδεια και θα δημιουργούσε μια άβολη κατάσταση για το άτομο που κάθεται στη γωνία του τραπεζιού.

Στήνοντας ένα τραπέζι συσκέψεων σε οβάλ σχήμα , όλοι μπορούν να τοποθετηθούν ομοιόμορφα γύρω από αυτό, όλοι σε ίση απόσταση μεταξύ τους και όλοι μπορούν να δουν ο ένας τον άλλον. Για το λόγο αυτό, ένα οβάλ τραπέζι συσκέψεων προτιμάται από πολλούς από γραφεία συσκέψεων άλλων σχημάτων.

Η ατμόσφαιρα της αίθουσας συσκέψεων εξαρτάται από την επίπλωση και τη διακόσμηση. Η απόφαση για την επιλογή του κατάλληλου γραφείου συνεδριάσεων πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη. Δεδομένου ότι είναι το επίκεντρο της αίθουσας συσκέψεων, θα πρέπει να επιλέγεται λαμβάνοντας υπόψη την αίθουσα στην οποία τοποθετείται.

Το τραπέζι δεν πρέπει να καταλαμβάνει ολόκληρο το δωμάτιο, ούτε πρέπει να τοποθετείται στην άκρη του δωματίου και σε σκοτεινό σημείο. Θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι παράγοντες που σχετίζονται με το δωμάτιο, όπως ο φωτισμός, η σκιά των τοίχων και του δαπέδου, οι διαστάσεις, οι τοίχοι και το ύψος της οροφής κ.λπ.

Οι θύρες σύνδεσης και οι υποδοχές τηλεφώνου πρέπει να βρίσκονται σε κατάλληλη απόσταση από το τραπέζι. Η διακόσμηση του δωματίου είναι σημαντική. Δίνει τη συνολική ιδέα του δωματίου και την αίσθηση που μεταφέρει. Το οβάλ τραπέζι συνεδριάσεων σίγουρα προσθέτει στην καλαισθησία του χώρου. Όσο πιο ελκυστική και καλά διακοσμημένη είναι η αίθουσα συνεδριάσεων, τόσο το καλύτερο για οτιδήποτε σχετίζεται με αυτήν.

Πλεονεκτήματα ενός οβάλ τραπεζιού

Δίνει μια αίσθηση άνεσης και δημιουργεί μια ζωντανή ατμόσφαιρα στην αίθουσα συσκέψεων. Ένα τετράγωνο ή ένα ορθογώνιο τραπέζι μπορεί να φαίνεται αυστηρό ή αφιλόξενο.

Σε περίπτωση που πρέπει να προστεθούν περισσότερα μέλη στη συνεδρίαση, πρέπει απλώς να τοποθετηθούν καρέκλες στο στρογγυλό τραπέζι. Αυτό δεν είναι δυνατό σε ένα τετράγωνο ή ορθογώνιο τραπέζι. Θα μπορούσε κανείς να αναγκαστεί να καθίσει σε μια άβολη γωνία στην άκρη του τετράγωνου ή ορθογώνιου τραπεζιού.

Το οβάλ είναι το τέλειο σχήμα τραπεζιού όταν απαιτείται συνεργασία. Η αλληλεπίδραση με τον πελάτη και η κοινή λήψη αποφάσεων μπορούν να γίνουν ομαλά σε ένα οβάλ τραπέζι συσκέψεων .

Σήμερα, τα τραπέζια συσκέψεων διατίθενται σε όλα τα σχήματα και μεγέθη. Έχει διαπιστωθεί ότι οι διευθυντές μπορεί να περνούν έως και το 35% του χρόνου τους σε συναντήσεις. Μια καλά σχεδιασμένη αίθουσα συσκέψεων μπορεί να επιταχύνει εξαιρετικές συζητήσεις, δημιουργία ιδεών, με αποτέλεσμα γόνιμες συναντήσεις.
Το κύριο στοιχείο που πρέπει να ανανεωθεί για να ζωντανέψει τη συνολική εμφάνιση του δωματίου είναι το τραπέζι συσκέψεων.