Οδηγός για την επιλογή ενός κατάλληλου τραπεζιού συσκέψεων για την αίθουσα συνεδρίων σας

Η ανταλλαγή απόψεων για σημαντικά θέματα, η ανάπτυξη επαγγελματικής σχέσης, η συζήτηση ιδεών και πολλές βασικές εργασίες πραγματοποιούνται σε ένα τραπέζι συνεδριάσεων.

Στη σύγχρονη εποχή, όπου οι εργαζόμενοι περνούν αρκετές ώρες στην αίθουσα συσκέψεων και χρησιμοποιούν πολύ την τεχνολογία είναι σημαντικό να επενδύσετε σε ένα καλό τραπέζι συνεδριάσεων.

Αυτό εξηγεί γιατί ένα τραπέζι συσκέψεων πρέπει να είναι προϊόν ενδελεχούς έρευνας. Όμως η εύρεση του καλύτερου τραπεζιού αίθουσας συνεδριάσεων δεν χρειάζεται να είναι δύσκολη υπόθεση. Τα έπιπλα γραφείου Θεοδωρίδη συγκεντρώνουν ένα ευρύ φάσμα τραπεζιών αιθουσών συνεδριάσεων που εκπληρώνουν πολλαπλούς σκοπούς.

Αναζητήστε το σωστό σχήμα

Το σχήμα δεν είναι κάτι που οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων λαμβάνουν ως πρωταρχικό μέλημα όταν αγοράζουν ένα τραπέζι συσκέψεων. Παρόλο αυτά σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη αποκαλύπτεται μια άμεση σχέση μεταξύ των μορφών και της παραγωγικότητας στο χώρο εργασίας.

Τρίγωνο – Ένα τριγωνικό δομημένο τραπέζι μπορεί να βελτιώσει τα επίπεδα ενέργειας και την ισχύ. Η οπτική αναπαράσταση συμβολίζει την ανάπτυξη και την πρόοδο. Αυτό σημαίνει ότι μια εταιρεία στη φάση ανάπτυξής της μπορεί να επιλέξει ένα τέτοιο τραπέζι συσκέψεων.

Κύκλος/Οβάλ – Τα στρογγυλά τραπέζια συσκέψεων είναι μια ιδανική εναλλακτική για μια αίθουσα συσκέψεων. Αυτό συμβαίνει επειδή μειώνουν την πιθανότητα περισπασμών και προωθούν μια κεντραρισμένη προσέγγιση. Σύμφωνα με τη μελέτη, η στρογγυλή φόρμα σημαίνει αύξηση του επιπέδου συμμετοχής.

Τετράγωνα/Ορθογώνια – Αυτές οι δύο μορφές έχουν ομοιόμορφο αντίκτυπο στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Ένα ορθογώνιο τραπέζι είναι βέβαιο ότι προκαλεί αισθήματα ειλικρίνειας, σταθερότητας, ορθολογισμού, πειθαρχίας και επισημότητας. Βλέποντας ένα τετράγωνο ή ορθογώνιο σχήμα, ένας υπάλληλος νιώθει ασφάλεια και γαλήνη.

Οι μικρές αίθουσες συσκέψεων πρέπει να χρησιμοποιούν τέτοια σχήματα για να ενσωματώνουν την αίσθηση της τάξης.

Δώστε προτεραιότητα στη λειτουργικότητα

Με την πρόοδο των καιρών, η λειτουργία ενός τραπεζιού συσκέψεων έχει επεκταθεί. Παλαιότερα θεωρούνταν μόνο ως ένα μέρος για συζήτηση. Ωστόσο, η λειτουργία του τραπεζιού συνεδριάσεων πλέον ποικίλει.

Τώρα η συνάντηση περιλαμβάνει επίσης stand-up συνεδρίες, τηλεδιάσκεψη, χρήση τεχνολογικών εργαλείων κ.α.. Για να καλύψετε αυτές τις ανάγκες, χρειάζεστε έναν εξαιρετικά λειτουργικό σχεδιασμό. Για παράδειγμα, εάν έχετε ένα τραπέζι συνεδριάσεων σε σχήμα οβάλ, τότε πρέπει να περιλαμβάνει χώρο για κινητά, laptop, επίπεδα πτυσσόμενα κ.λπ.

Κατάλληλο για τον χώρο σας

Ένα αναπόσπαστο χαρακτηριστικό που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι ότι το τραπέζι πρέπει να ταιριάζει στον χώρο σας χωρίς να κάνει το δωμάτιο να φαίνεται υπερβολικά γεμάτο. Ένας κενός χώρος γύρω από το τραπέζι είναι υποχρεωτικός, ώστε η κίνηση να διευκολύνεται. Θα πρέπει να μετρήσετε με ακρίβεια τις διαστάσεις του τραπεζιού που θα ταιριάζουν στο δωμάτιό σας.

Γενικά, το μήκος ενός τραπεζιού εξαρτάται από τον αριθμό των ατόμων που μπορούν να χωρέσουν σε αυτόν τον χώρο. Η ύπαρξη ενός λευκού πίνακα ή άλλων αντικειμένων που βοηθούν το έργο σας πρέπει να υπολογιστεί όταν υπολογίζετε το χώρο για το τραπέζι των συνεδριάσεων .

Προσοχή στην αισθητική

Πολλές μελέτες έχουν αναφερθεί στο θετικό αντίκτυπο των επίπλων με ευχάριστη εμφάνιση στην παραγωγικότητα των εργαζομένων στο χώρο εργασίας. Η ευχάριστη αισθητική σας βάζει αυτόματα σε καλή διάθεση.

Μια μελέτη δημοσιεύθηκε από το Χάρβαρντ σχετικά με την επίδραση των όμορφων επίπλων στον τρόπο απόδοσης των εργαζομένων. Ανέδειξε δύο σημαντικές ιδέες. Πρώτον, ανέφερε ότι το να βλέπεις έναν όμορφο χώρο εργασίας επηρεάζει αυτόματα την υγεία σου. Σας κάνει να αισθάνεστε πιο υγιείς, μειώνοντας έτσι τον αριθμό των ημερών ασθενείας. Δεύτερον, δημιουργεί επίσης θετικό αντίκτυπο στην υγεία του εγκεφάλου. Από τη μείωση του άγχους έως την αύξηση των γνωστικών ικανοτήτων.

Έτσι, ενώ διατηρείτε τη λειτουργικότητα ως το κύριο κίνητρο, μπορείτε να επιλέξετε ένα τραπέζι συσκέψεων που προσθέτει επίσης στην ομορφιά του χώρου εργασίας σας. Θα έχει θετική επίδραση στο πόσο παραγωγικά αποδίδουν οι εργαζόμενοι.

Το να έχει ένα τέλειο τραπέζι συνεδριάσεων είναι σημαντικό για κάθε ιδιοκτήτη επιχείρησης. Όντας ένας χώρος όπου λαμβάνονται σημαντικές αποφάσεις, οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν τη μέγιστη παραγωγικότητα χρησιμοποιώντας αυτό το τραπέζι συσκέψεων. Αυτό μας οδηγεί σε τρία βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την επιλογή ενός συνεδριακού τραπεζιού – λειτουργικότητα, εφαρμογή και σχεδιασμός. Ο συνδυασμός αυτών θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε το καλύτερο τραπέζι αίθουσας συσκέψεων.