Οδηγός για την επιλογή της σωστής καρέκλας γραφείου

Όταν εργάζεστε σε ένα γραφείο, είναι σημαντικό η καρέκλα του γραφείου σας όχι μόνο να σας υποστηρίζει σωστά, αλλά να σας βοηθά να μειώσετε την πίεση που ασκείτε στη σπονδυλική σας στήλη, ώστε να παραμείνετε υγιείς και άνετοι. Για να μην αναρωτιέστε να ποια να επιλέξετε, δείτε τον οδηγό μας για να βρείτε την καλύτερη εργονομική καρέκλα γραφείου.

Γιατί χρειάζεστε μια εργονομική καρέκλα γραφείου

Όταν πρόκειται για την εύρεση της σωστής διευθυντικής καρέκλας , είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι είναι εργονομική. Οι εργονομικές καρέκλες έχουν σχεδιαστεί για να υποστηρίζουν το σώμα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να προσφέρουν υποστήριξη για τη στάση του σώματος, την υγεία της πλάτης σας καθώς και άνεση στο κάθισμα. Η επένδυση σε μια εργονομική καρέκλα θα σας κρατήσει πιο υγιείς και θα κάνει το να κάθεστε στη δουλειά για μεγάλα χρονικά διαστήματα όσο το δυνατόν πιο ανώδυνο.

Τι πρέπει να αναζητήσετε σε μια εργονομική καρέκλα

Όταν επιλέγετε την καλύτερη καρέκλα γραφείου για να αποφύγετε τον πόνο στην πλάτη, υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη, όπως:

Ύψος καθίσματος – όταν αναζητάτε καρέκλες γραφείου, θα πρέπει να επιλέξετε μια με δυνατότητα ρύθμισης ύψους. Θα πρέπει να στοχεύετε να κρατάτε τα πόδια σας επίπεδα στο πάτωμα και να διασφαλίζετε ότι οι μηροί σας διατηρούνται σε οριζόντια θέση με τα χέρια σας στο ύψος του γραφείου.

Βάθος και πλάτος καθίσματος – η νέα σας καρέκλα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλη ώστε να χωράτε άνετα και να ακουμπάτε με την πλάτη σας την πλάτη της καρέκλας.

Πλάτη – η πλάτη πρέπει να υποστηρίζει την καμπύλη της σπονδυλικής σας στήλης και πρέπει να είναι ρυθμιζόμενη για να την τοποθετείτε σωστά.

Οσφυϊκή υποστήριξη – το κάτω μέρος της πλάτης σας θα χρειάζεται υποστήριξη όταν κάθεστε στο γραφείο για ώρες κάθε μέρα. Βοηθά στην υποστήριξη της καμπύλης της σπονδυλικής σας στήλης προς τα μέσα και σας εμποδίζει να λυγίζετε.

Υποβραχιόνια – για να εξασφαλίσετε την πιο άνετη καρέκλα υπολογιστή, είναι σημαντικό τα υποβραχιόνια να είναι επίσης ρυθμιζόμενα, ώστε ο βραχίονας σας να μπορεί να ακουμπά ελαφρά όταν εργάζεστε στον υπολογιστή σας.

Υλικό – είτε θέλετε μια δερμάτινη καρέκλα γραφείου είτε μια υφασμάτινη καρέκλα, η επιλογή υλικού είναι σημαντική. Βεβαιωθείτε ότι η καρέκλα σας είναι επαρκώς άνετη και ότι το υλικό αναπνέει, ώστε να μην ζεσταίνετε και να κολλάτε όταν εργάζεστε.
Κίνηση – εάν θέλετε μια περιστρεφόμενη καρέκλα, βεβαιωθείτε ότι οι μηχανισμοί λειτουργούν εύκολα για να εξασφαλίσετε ότι έχετε την κίνηση που χρειάζεστε.

Εάν διαλέγετε μια καρέκλα για να υποστηρίξετε τον πόνο στην πλάτη σας, πολλές εξαιρετικές επιλογές θα ταιριάζουν καλά με άλλα μοντέρνα έπιπλα γραφείου. Οι εργονομικές καρέκλες, οι ανακλινόμενες καρέκλες, ακόμη και οι καρέκλες εργασίας είναι όλες εξαιρετικές επιλογές. Ρίξτε μια ματιά στα έπιπλα γραφείου στο site μας για να δείτε τη σειρά εργονομικών καρεκλών μας που θα σας βοηθήσουν στην καλύτερη στήριξη του σώματός σας όταν εργάζεστε στο γραφείο σας ακόμα και για πολλές ώρες.