Οι 5 κορυφαίες τάσεις σχεδιασμού γραφείου για το 2023

Τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει αυτό που περιμένουμε από τους χώρους γραφείων και τον σχεδιασμό τους. Καθώς οι ανάγκες των υπαλλήλων γραφείου αλλάζουν, πρέπει να αλλάξει και η προσέγγιση στο σχεδιασμό του χώρου εργασίας.

Οι εσωτερικοί χώροι γραφείων εξακολουθούν να απαιτούν τη λειτουργικότητα στον πυρήνα τους, αλλά όλο και περισσότερο, οι κορυφαίοι εργοδότες ενσωματώνουν πλέον στοιχεία άνεσης και χαρακτηριστικά που διευκολύνουν τη βελτίωση της ευημερίας των εργαζομένων. Καθώς η διάθεση των εργαζομένων έχει τόσο σημαντικό αντίκτυπο στα αποτελέσματα μιας εταιρείας, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι εργοδότες θέλουν να διασφαλίσουν ότι οι χώροι γραφείων που παρέχουν προωθούν την καλύτερη συνεργασία, επικοινωνία και ομαδικό πνεύμα για να παρακινήσουν και να τονώσουν το εργατικό τους δυναμικό.

Σε αυτό το άρθρο μοιραζόμαστε μαζί σας τις βασικές προβλέψεις σχεδιασμού γραφείου που θα καθορίσουν τους χώρους εργασίας για τις εταιρείες το 2023.

Βιώσιμος σχεδιασμός γραφείου

Ως κοινωνία, συνειδητοποιούμε καθημερινά τον αντίκτυπό μας στο περιβάλλον, και αυτό έχει περάσει και στους χώρους εργασίας. Οι εταιρείες πλέον αναζητούν τρόπους για να κάνουν τα γραφεία τους πιο βιώσιμα και αυτό έχει επηρεάσει τις αγοραστικές τους αποφάσεις.

Αντί να αγοράζουν συνεχώς αγαθά σε χαμηλές τιμές και χαμηλής ποιότητας, οι εργοδότες αναζητούν προϊόντα για τον χώρο εργασίας τους που είναι φιλικά προς το περιβάλλον, θα διαρκέσουν περισσότερο και για τα οποία το προσωπικό τους θα είναι περήφανο.

Όσον αφορά τον φωτισμό γραφείου, αυτό σημαίνει τη χρήση λαμπτήρων εξοικονόμησης ενέργειας με φώτα καλής ποιότητας που θα αντέξουν στη δοκιμασία του χρόνου. Οι εργοδότες επιθυμούν να χρησιμοποιούν βιώσιμα και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά όπου είναι δυνατόν και βλέπουμε μεγάλες αυξήσεις στους πελάτες που επιλέγουν ειδικά φωτιστικά κατασκευασμένα από βιώσιμα υλικά.

Εσωτερικοί χώροι ανοιχτού σχεδίου Industrial Style

Τα γραφεία ανοιχτού σχεδίου θα συνεχίσουν να είναι δημοφιλή καθώς προωθούν περισσότερες δυνατότητες συνεργασίας και επικοινωνίας μεταξύ των εργαζομένων ανεξάρτητα από τη θέση εργασίας τους.

Το βιομηχανικό στυλ εσωτερικού γραφείου συνδυάζεται αβίαστα με μια ιδέα ανοιχτού σχεδίου για να δημιουργήσει ένα μοντέρνο, εντυπωσιακό περιβάλλον στο οποίο το προσωπικό θα απολαμβάνει να εργάζεται και τελικά να ευδοκιμεί. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει σχεδιαστικά στοιχεία, όπως εκτεθειμένα τούβλα και σωλήνες, μεγάλα παράθυρα, ξύλο και μέταλλο, καθώς και μεγαλύτερα βιομηχανικά κρεμαστά φωτιστικά οροφής .

Είναι σημαντικό να επιτύχετε τη σωστή ισορροπία μεταξύ ευεξίας, λειτουργικότητας και στυλ.

Φέρτε τη Φύση με το Biophilic Design

Ο βιοφιλικός σχεδιασμός εθεωρείτο κάποτε ότι αφορούσε πρωτίστως τα φυτά, αλλά το 2023 θα δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στον πολυαισθητηριακό βιοφιλικό σχεδιασμό. Αυτό περιλαμβάνει τη χρήση φυσικού φωτός, ήχων και αρωμάτων από τον φυσικό κόσμο για τη βελτίωση της ευημερίας των εργαζομένων. Μια άλλη πτυχή του βιοφιλικού σχεδιασμού που πρόκειται να αποκτήσει δυναμική το 2023 είναι η χρήση του κιρκάδιου φωτισμού.

Ευελιξία & Ποικιλομορφία

Τα ευέλικτα εσωτερικά γραφείων είναι τα μεγάλα νέα για το 2023. Αυτό επιτρέπει στους υπαλλήλους να μετακινούνται στον χώρο του γραφείου και να επιλέγουν μια συγκεκριμένη ζώνη εργασίας που προσαρμόζεται στις μεταβαλλόμενες ανάγκες τους κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει χώρους συνεργασίας, ήσυχες ζώνες εργασίας, χώρους παραγωγής ιδεών ακόμη και χώρους κοινωνικοποίησης του προσωπικού, όπως χώρο καντίνας, ζώνη χαλάρωσης και αίθουσες παιχνιδιών. Ο κατάλογος είναι ατελείωτος, αλλά αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι οι εργοδότες δημιουργούν τομείς θα αυξήσουν τη θετικότητα και την παραγωγικότητα των υπαλλήλων τους.

Τεχνολογία & Συνδεσιμότητα

Η έξυπνη τεχνολογία είναι μια τάση σχεδιασμού γραφείου που θα συνεχίσει να αναπτύσσεται, ειδικά με την άνοδο της υβριδικής εργασίας.

Το 2023 οι χώροι γραφείων θα προσαρμόζονται για να υποστηρίξουν τις αναδυόμενες ανάγκες της ευέλικτης εργασίας και ως εκ τούτου, οι σύγχρονοι χώροι γραφείων πρέπει να λάβουν υπόψη τους χώρους για συναντήσεις βιντεοδιάσκεψης με εξαιρετική ποιότητα ήχου και εικόνας, για να διασφαλίσουν ότι το προσωπικό παραμένει συνδεδεμένο είτε εργάζεται εξ αποστάσεως είτε στο γραφείο περιβάλλον.