Οι δημοφιλέστερες τάσεις σχεδιασμού ενός επαγγελματικού γραφείου

Τα έπιπλα προσθέτουν χαρακτήρα και προσωπικότητα σε ένα μέρος. Είτε μιλάμε για χώρο κατοικίας είτε για εργασιακό χώρο, το στυλ και η ποικιλία των επίπλων έχουν σημαντικό ρόλο στον καθορισμό της εμφάνισης και της αισθητικής των εσωτερικών χώρων.

Στην πραγματικότητα, υπάρχει μια μεγάλη διαφορά μεταξύ του είδους των σχεδίων επίπλων για σπίτια και των επίπλων για γραφεία, καθώς οι σκοποί που εξυπηρετούν μπορεί να διαφέρουν πολύ μεταξύ τους. Για παράδειγμα, στην εργασία, η άνεση και ο σχεδιασμός μιας καρέκλας αποκτούν μεγαλύτερη σημασία από ό, τι στο σπίτι, λόγω του γεγονότος ότι ένα άτομο μπορεί να καθίσει για ώρες στην καρέκλα του γραφείου του.

Ας δούμε μερικά από τα πιο δημοφιλή στυλ και τάσεις που παρατηρούνται στα σύγχρονα έπιπλα γραφείου σήμερα:

Αρθρωτή σχεδίαση επίπλων

Τα αρθρωτά έπιπλα έχουν γνωρίσει τεράστια απήχηση τις τελευταίες δεκαετίες, λόγω του γεγονότος ότι διαθέτουν έναν συνδυασμό αισθητικής και έξυπνης λειτουργικότητας. Κάνοντας αποτελεσματική αξιοποίηση του χώρου, οι σύγχρονες γραμμές και τάσεις, τα αρθρωτά έπιπλα χρησιμοποιούν έξυπνες ιδέες που συμβάλλουν στη μείωση της ακαταστασίας και βελτιώνουν την ικανότητα οργάνωσης, προσφέροντας μια σύγχρονη εμφάνιση στον χώρο εργασίας. Τα γραφεία και οι καρέκλες γραφείων, τα τραπέζια συνεδριάσεων, οι ντουλάπες αποθήκευσης, τα ράφια βιβλίων, είναι μόνο μερικά κομμάτια επίπλων που χρησιμοποιούνται για την εφαρμογή ιδεών αρθρωτών σχεδίων.

Εργονομικό στυλ

Η «εργονομία» είναι ουσιαστικά μια εφαρμοσμένη επιστήμη του σωστού σχεδιασμού του εξοπλισμού. Λαμβάνει υπόψη τους παράγοντες που συμβάλλουν στη μεγιστοποίηση της λειτουργικότητας των επίπλων αφού ο σωστός σχεδιασμός και τοποθέτηση θα βοηθήσουν στην ενίσχυση της παραγωγικότητας των εργαζομένων που κάνουν χρήση του εξοπλισμού αυτού.

Με τον αριθμό των ωρών που οι άνθρωποι τείνουν να περνούν στα γραφεία, οι υπεύθυνοι δίνουν μεγάλη προσοχή επιλέγοντας τα κατάλληλα έπιπλα γραφείου, ώστε να διασφαλίσουν ότι είναι άνετα για τους εργαζομένους.

Οι κατασκευαστές επίπλων έχουν σχεδιαστικές γραμμές που εξυπηρετούν αυτά τα εργονομικά ζητήματα. Ο σχεδιασμός αυτών των επίπλων βασίζεται στη διατήρηση της σωστής στάσης του σώματος, του διαθέσιμου χώρου για τα πόδια και των στηριγμάτων πλάτης, των μέσων ρύθμισης ύψους και ούτω καθεξής. Για αυτό τα εργονομικά έπιπλα είναι πολύ ευεργετικά, δεδομένου ότι προορίζονται να ασκήσουν όσο το δυνατόν λιγότερη πίεση στο ανθρώπινο σώμα.

Συνεργατικά έπιπλα και άνετη κινητικότητα

Τα μοντέρνα έπιπλα γραφείου σε έναν χώρο εργασίας ενθαρρύνουν τη χρήση ανοιχτών σχεδίων έτσι ώστε να υπάρχει εύκολη και αποτελεσματική επικοινωνία, ομαδική εργασία και συντροφικότητα μεταξύ των εργαζομένων. Επιτρέπουν στα μέλη της ομάδας, όχι μόνο να εργάζονται κοντά ο ένας στον άλλο, αλλά είναι επίσης πολύ αποτελεσματικά όσον αφορά τη έξυπνη ΄΄εκμετάλλευση΄΄ του χώρου.

Παρατηρούμε λοιπόν πως ακόμη και με τον εκσυγχρονισμό των επίπλων γραφείου και την μετάβαση από το παραδοσιακό στυλ επίπλωσης στο μοντέρνο, η κατασκευή των επίπλων γίνεται με τέτοιο τρόπο που προσδίδουν ιδιαίτερο στυλ στον χώρο, ενώ συνδυάζουν την λειτουργικότητα και την ασφάλεια.