Οι καλύτερες χρωματικές επιλογές για το γραφείο στο σπίτι

Με τόσους πολλούς ανθρώπους που εργάζονται εξ αποστάσεως ή με υβριδικά προγράμματα, το γραφείο στο σπίτι έχει γίνει ένας σημαντικός χώρος στο σπίτι. Οι χώροι εργασίας έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα μέρη όπως σαλόνια, γωνίες κουζίνας, σοφίτες, υπόγεια, εφεδρικά δωμάτια, ντουλάπες, ακόμη και γκαράζ. Ανεξάρτητα από το μέγεθος ή την τοποθεσία, δαπανάται σημαντικός χρόνος σε αυτό το δωμάτιο κάθε μέρα. Η παραγωγικότητα είναι το νούμερο ένα στοιχείο για έναν επιτυχημένο χώρο εργασίας και το χρώμα παίζει ρόλο στην επίτευξη αυτού.

Όταν επιλέγετε χρώμα για το γραφείο του σπιτιού σας πρέπει να λάβετε υπόψη τους τύπους δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται εκεί. Πώς πρέπει να νιώθεις στο δωμάτιο αυτό για να κάνεις την καλύτερη δουλειά σου; Χρειάζεται να καθίσετε ήσυχα και να εστιάσετε ή θα δέχεστε κλήσεις και θα συμμετέχετε σε βιντεοδιασκέψεις; Θα χρειαστεί να μετακινηθείτε στο δωμάτιο ή να έχετε διαθέσιμα τραπέζια για να απλώσετε έργα. Αυτός είναι ο ιδιωτικός σας χώρος εργασίας ή μοιράζεστε την περιοχή με άλλα μέλη της οικογένειας;

Ο σωστός φωτισμός είναι απαραίτητος: το φυσικό φως από ένα παράθυρο βοηθά στη διατήρηση των επιπέδων ενέργειας. Ένας σωστός φωτισμός εργασίας μπορεί επίσης να εμποδίσει τα μάτια από το να κουραστούν εάν εστιάζουν σε μικρές λεπτομέρειες για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το χρώμα αναδεικνύεται επίσης καλύτερα σε καλά φωτισμένα δωμάτια!

Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά στο πώς το χρώμα μπορεί να επηρεάσει το στυλ εργασίας σας.

 • Το λευκό είναι η ιδανική επιλογή χρώματος για μικρούς χώρους, βοηθάει στο να φαίνεται ο χώρος μεγαλύτερος και πιο ανοιχτός.
 • Το γκρι είναι ένα χρώμα που έχει ισορροπία, δεν αποσπά την προσοχή και ταιριάζει εύκολα με τα περισσότερα έπιπλα γραφείου ή πολύχρωμα αξεσουάρ.
 • Όταν η ανάγκη εστίασης είναι απαραίτητη, τα ουδέτερα χρώματα δημιουργούν ένα φόντο που δεν αποσπά την προσοχή. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ζεστές αποχρώσεις του καφέ, του γκρι ή της άμμου.
 • Το μπλε είναι ένα ήρεμο χρώμα. Τα πιο ανοιχτά μπλε έχουν θετικές συσχετίσεις για καθαρή σκέψη. Τα σκούρα μπλε είναι γνωστά για τη δημιουργία μιας ατμόσφαιρας σταθερότητας.
 • Τα χρώματα aqua και τιρκουάζ έχουν μια γαλήνια ισορροπία μπλε και πράσινου και βοηθούν πολύ στην εστίαση.
 • Το απαλό πράσινο είναι εξαιρετικό για άτομα που εργάζονται πολλές ώρες και βοηθάει στο να μην κουράζονται τα μάτια.
 • Το σκούρο πράσινο εκπέμπει τόλμη και ισορροπία εκεί όπου χρειάζεται συγκέντρωση και εστίαση.
 • Το κίτρινο συνδέεται με την αισιοδοξία και βοηθά στην τόνωση της δημιουργικότητας. Αυτό είναι ένα υπέροχο χρώμα που έχουν πολύ σχεδιαστές στον χώρο τους.
 • Οι αποχρώσεις της τερακότα προσφέρουν μια αίσθηση ζεστασιάς και ταιριάζουν με μια μεγάλη ποικιλία διαφορετικών στυλ γραφείου στο σπίτι.
 • Για ένα δωμάτιο με πιο χαλαρή αίσθηση, το ροζ είναι ένα χρώμα που προσθέτει ένα στοιχείο γοητείας και χαλάρωσης σε ένα γραφείο.
 • Το κόκκινο είναι ένα χρώμα υψηλής ενέργειας – ιδανικό για δωμάτια όπου γίνονται πολλές συζητήσεις ή δραστηριότητες.

Όταν τα έργα απαιτούν αρκετή σκέψη, το μωβ είναι γνωστό ότι διεγείρει τη δημιουργικότητα, καθιστώντας το εξαιρετικό για στούντιο ή χώρους χειροτεχνίας.

Τέλος, το γραφείο στο σπίτι σας μπορεί να είναι επαγγελματικό, αλλά εξακολουθεί να αισθάνεται προσωπικό. Τοποθετείστε οικογενειακές φωτογραφίες, αγαπημένα έργα τέχνης, συλλογές βιβλίων και φροντίστε το αγαπημένο σας φλιτζάνι καφέ να είναι πάντα κοντά σας!