Παραδοσιακό γραφείο vs μοντέρνο γραφείο

Είτε είστε διευθυντής γραφείου είτε δημιουργείτε τη δική σας start-up, γνωρίζετε ότι το να έχετε ένα παραγωγικό περιβάλλον εργασίας είναι το κλειδί για ένα χαρούμενο και παραγωγικό εργατικό δυναμικό. Υπάρχει τεράστια γκάμα επιλογών μέσα από τις οποίες θα επιλέξετε την καλύτερη σχεδιαστική επιλογή. Ωστόσο, όλες οι επιλογές σας προκύπτουν από μια αρχική απόφαση: εάν θα έχετε παραδοσιακή διάταξη γραφείου ή μοντέρνα. Μόλις κάνετε την επιλογή σας, όλες οι επιλογές σχεδίασης και επίπλων θα γίνουν πολύ πιο εύκολες.

Τι είναι ένα παραδοσιακό συγκρότημα γραφείου;

Μια παραδοσιακή εγκατάσταση γραφείου φέρνει στο νου εικόνες απευθείας όπως άψυχους θαλάμους σε σχήμα κουτιού και γωνιακά γραφεία. Αυτό δεν ισχύει στην πλειονότητα των παραδοσιακών εγκαταστάσεων γραφείου, αλλά θα εξακολουθείτε να βλέπετε προσωπικούς χώρους εργασίας με κάποιου είδους διαχωρισμό και ομαδοποίηση εργαζομένων ανά ομάδα ή ανά θέση.

Οφέλη από παραδοσιακά γραφεία

Αυτή η παραδοσιακή εγκατάσταση γραφείου εξακολουθεί να είναι δημοφιλής σε όλο τον κόσμο. Εν μέρει, αυτό συμβαίνει επειδή οι αλλαγές είναι συνήθως δύσκολες στο χώρο εργασίας. Είναι επίσης δημοφιλές επειδή αυτός ο εξατομικευμένος τρόπος εργασίας εξακολουθεί να έχει πολλά οφέλη για τον σύγχρονο χώρο εργασίας όπως:

Ήσυχη εστίαση

Είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό ότι σε όποιο τομέα κι αν βρίσκεστε, η ικανότητα να έχετε έναν ήσυχο χώρο συγκέντρωσης είναι απαραίτητο για όλους τους εργαζόμενους για να ολοκληρώσουν τις καθημερινές τους εργασίες. Ο οπτικός αποκλεισμός κάθε υπαλλήλου του δίνει την ευκαιρία να επικεντρωθεί στην εργασία του.

Προσωπικός χώρος

Τα περισσότερα γραφεία είχαν την ομάδα τους να εργάζεται από το σπίτι τα τελευταία δύο χρόνια. Το να επιτρέπετε στους υπαλλήλους να δημιουργήσουν τον προσωπικό τους χώρο είναι ένας τρόπος να φέρετε το σπίτι στο γραφείο. Αυτό βοηθά επίσης στην τόνωση του ηθικού. Υπάρχει λόγος για τον οποίο τόσοι πολλοί άνθρωποι κρατούν φωτογραφίες από την οικογένεια ή τις διακοπές τους γύρω από τα γραφεία τους. Μια παραδοσιακή εγκατάσταση γραφείου επιτρέπει στους εργαζομένους σας να δημιουργήσουν ένα μικρό κομμάτι σπιτιού.

Επιλέγετε τη συνεργασία

Η ομαδική εργασία βοηθάει πολύ στην διεκπεραίωση ενός έργου. Μια παραδοσιακή εγκατάσταση γραφείου κάνει τη συνεργασία λίγο πιο δύσκολη για τους υπαλλήλους σας. Ωστόσο, εξακολουθείτε να έχετε την επιλογή να καλέσετε μια συνάντηση ομάδας ή προσωπικού όταν είναι απαραίτητο.

Υπάρχουν μερικά μειονεκτήματα στην παραδοσιακή εγκατάσταση γραφείου. Πρώτον, μπορεί να είναι μια αναποτελεσματική χρήση τετραγωνικών μέτρων, καθώς θα χρειαστείτε περισσότερο χώρο για κάθε υπάλληλο για να έχει τον προσωπικό του χώρο καθώς και χώρους συναντήσεων. Δεύτερον, η εξατομικευμένη προσέγγιση μπορεί να φαίνεται απρόσωπη. Οι πιο εσωστρεφείς ή δυσαρεστημένοι υπάλληλοί σας μπορούν εύκολα να κρυφτούν. Αυτό είναι συχνά μια βασική κατάρρευση της θετικής κουλτούρας γραφείου.

Τι είναι ένα σύγχρονο γραφείο;

Ενώ σε μια παραδοσιακή εγκατάσταση γραφείου είναι ευκολότερο να κάνετε μικρές αλλαγές, θα διαπιστώσετε ότι μια μοντέρνα διάταξη γραφείου δίνει μια μεγαλύτερη ευελιξία στο να αλλάξετε πραγματικά την ατμόσφαιρα γύρω από το γραφείο σας. Μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν την ανάλαφρη διακόσμηση, τους πιο ανοιχτούς χώρους και τους δημιουργικούς χώρους επαφής. Συχνά θα δείτε πολλές διατάξεις επίπλων που έχουν σχεδιαστεί για να καταρρίπτουν τα εμπόδια μεταξύ των εργαζομένων και τείνουν να υπάρχουν πιο συνεργατικοί χώροι για τους εργαζόμενους.

Οφέλη από σύγχρονα γραφεία

Η τεράστια γκάμα επιλογών που υπάρχουν διαθέσιμες ως προς την επιλογή του κατάλληλου μοντέρνου σχεδιασμού καθιστά δύσκολη την εύρεση μιας θέσης εκκίνησης. Αλλά είναι αναμφισβήτητο ότι η ομάδα σας θα ωφεληθεί από αυτή την αλλαγή. Μερικά από τα πολλά οφέλη ενός σύγχρονου σχεδιασμού γραφείου περιλαμβάνουν:

Υπάλληλοι στο επίκεντρο

Οι ανάγκες των εργαζομένων σας βρίσκονται στο επίκεντρο κάθε σύγχρονης διάταξης γραφείου. Αυτό σημαίνει ότι σε οποιαδήποτε απόφαση σχετικά με τη διάταξη επίπλων ή γραφείου πρέπει να λαμβάνεται υπόψη μέσα από το πρίσμα του τι θα κάνει τους εργαζόμενους να αισθάνονται ότι είναι σημαντικοί για την εταιρεία και έτσι να δημιουργηθεί μια σύνδεση. Η επένδυση σε έπιπλα υψηλής ποιότητας είναι ένας τρόπος για να δείξετε ότι πραγματικά ενδιαφέρεστε. Επίσης, η δημιουργία μιας δομής ανοιχτού γραφείου επιτρέπει στους εργαζόμενους την ευελιξία να βρουν το χώρο που τους κάνει να νιώθουν παραγωγικοί.

Ευκολότερη επικοινωνία

Οι σύγχρονες διατάξεις γραφείου θα έχουν συχνά μοντέρνα σχέδια καμπίνας. Θα παρατηρήσετε ότι τα χωρίσματα μεταξύ κάθε καμπίνας είναι διαφορετικά. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι τοίχοι των καμπινών βρίσκονται στο ύψος του γραφείου, έτσι ώστε οι υπάλληλοί σας να μπορούν εύκολα να συνομιλούν με τους συναδέλφους τους καθώς εργάζονται. Άλλες διατάξεις είναι κατασκευασμένες από διαφανή υλικά για να προσφέρουν μέτρα μείωσης θορύβου και κοινωνικής απόστασης, ενώ παράλληλα επιτρέπουν το φυσικό φως και τη σύνδεση. Βέβαια, θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν κάποιες αίθουσες συσκέψεων για πελάτες και ιδιωτικές συνομιλίες. Αλλά η περισσότερη ομαδική εργασία θα λάβει μέρος σε μικρότερες γωνιές γύρω από το γραφεία των εργαζομένων.