Πώς να ανακαινίσετε ένα μικρό γραφείο

Είτε πρόκειται για ένα υπάρχον γραφείο που χρειάζεται αλλαγή είτε για έναν μικρό χώρο στο σπίτι που θέλετε να μετατρέψετε σε χώρο γραφείου, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε με τις κορυφαίες συμβουλές μας για το πώς να το κάνετε.

Αλλάξτε τα παλιά σας έπιπλα με εργονομικά

Είναι μια φανταστική ευκαιρία για να επαναξιολογήσετε τα τρέχοντα έπιπλα του γραφείου σας και να εισαγάγετε την εργονομία. Τα εργονομικά έπιπλα έχουν σχεδιαστεί για να κρατούν εσάς και τους υπαλλήλους σας άνετους όλη την ημέρα. Αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση ρυθμιζόμενων επίπλων και εξοπλισμού που μπορούν να προσαρμοστούν σε κάθε άτομο. Καρέκλες με ρυθμιζόμενο ύψος , βάσεις για φορητούς υπολογιστές, υποπόδια και στηρίγματα καρπών είναι μόνο μερικά από τα διαθέσιμα στοιχεία. Η χρήση εργονομικών επίπλων έχει αποδειχθεί ότι ενισχύει τη συνολική παραγωγικότητα, με αποτέλεσμα υψηλότερη ποιότητα εργασίας και επίπεδο απόδοσης.

Έξυπνες λύσεις αποθήκευσης

Όταν έχουμε στη διάθεσή μας ένα μικρό χώρο μπορεί να έχει ορισμένους περιορισμούς, αλλά μπορούμε να βρούμε έξυπνες ιδέες αποθήκευσης. Χρησιμοποιήστε κόγχες, δημιουργήστε επιπλέον ράφια ή επενδύστε σε έπιπλα κατά παραγγελία που θα αξιοποιήσουν κάθε εκατοστό χώρου που έχετε.

Οργάνωση

Μετά από την αποθήκευση ακολουθεί η οργάνωση. Αυτό είναι ζωτικής σημασίας για την εργασία σε μικρό χώρο. Κάθε αντικείμενο, είτε πρόκειται για εξοπλισμό είτε για έγγραφα, πρέπει να έχει το δικό του χώρο. Είναι επίσης σημαντικό οι εργαζόμενοι να ενημερώνονται για τυχόν διεργασίες και διαδικασίες που εφαρμόζονται όταν πρόκειται για την αποθήκευση και την ανάκτηση αντικειμένων. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει την αρχειοθέτηση εγγράφων σε ένα ντουλάπι αρχειοθέτησης με σαφή σήμανση , την αποθήκευση γραφικής ύλης σε καλάθια μέσα σε μια μονάδα προβολής και γενικά τη διατήρηση της ακαταστασίας στο ελάχιστο. Αυτό όχι μόνο παρέχει ένα ήρεμο περιβάλλον για εργασία, αλλά διασφαλίζει ότι όλοι γνωρίζουν πού φυλάσσονται τα πράγματα εάν χρειαστεί να τα χρησιμοποιήσουν.

Επιλογές χρωμάτων

Η εισαγωγή χρώματος είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να φωτίσετε το γραφείο με περισσότερους από έναν τρόπους. Τα χρώματα ξυπνούν τις αισθήσεις, ενεργοποιώντας την παραγωγικότητα, επομένως, δημιουργώντας ένα πιο χαρούμενο μέρος για εργασία. Μερικές ιδέες περιλαμβάνουν:

  • Το μπλε χρώμα βοηθά όπου απαιτείται εστίαση και πνευματική διέγερση για τη διατήρηση της παραγωγικότητας.
  • Το κίτρινο χρώμα πυροδοτεί την ευτυχία και τη δημιουργικότητα.
  • Το πράσινο χρώμα βοηθά στην ισορροπία και είναι το τέλειο χρώμα για να δημιουργήσετε ένα ήρεμο περιβάλλον.

Τα χρώματα που πρέπει να αποφύγετε σε ένα γραφείο είναι:

  • Το κόκκινο – αυτό δείχνει μια αίσθηση επείγοντος που μπορεί να προκαλέσει ένα αίσθημα άγχους σε λάθος περιβάλλον. Το κόκκινο ταιριάζει καλύτερα σε πιο φυσικό και απαιτητικό περιβάλλον.
  • Το λευκό – Αν και η σκέψη ενός καθαρού λευκού γραφείου ακούγεται υπέροχη και φρέσκια, στην πραγματικότητα, μπορεί να κάνει το χώρο σας να φαίνεται ψυχρός και αφιλόξενος.

Αυξήστε τον αερισμό

Ένα μικρό γραφείο μπορεί να γίνει αποπνικτικό, επομένως ο αερισμός είναι το κλειδί. Ο αερισμός του χώρου από ένα ανοιχτό παράθυρο είναι η ιδανική λύση, αλλά αν αυτό δεν είναι πάντα εφικτό, τότε γιατί να μην προσθέσετε λίγο πράσινο στο γραφείο σας με μερικά φυτά. Όχι μόνο είναι όμορφα στην εμφάνιση αλλά απαλλάσσουν τον αέρα από τις τοξίνες, με αποτέλεσμα πιο φρέσκο αέρα για το γραφείο.

Προσθέστε έναν καθρέφτη στον τοίχο

Οι καθρέφτες είναι ένας φανταστικός τρόπος για να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση του χώρου. Αντανακλούν το φως δίνοντας στο γραφείο σας μια πολύ πιο φωτεινή αίσθηση.

Δημιουργήστε έναν χώρο που αγαπάτε

Και τέλος, είτε εργάζεστε από το σπίτι είτε εργάζεστε σε γραφείο, είναι σημαντικό να δημιουργήσετε έναν χώρο που αγαπάτε. Κανείς δεν θέλει να εργάζεται σε ένα άσχημο περιβάλλον, γι’ αυτό βρείτε τον τέλειο συνδυασμό, γίνετε έξυπνοι με τον αποθηκευτικό χώρο σας, δώστε λίγο χρώμα και δείτε τον χώρο σας να ζωντανεύει!