Πώς να ανανεώσετε το γραφείο σας για το καλοκαίρι

Με το καλοκαίρι να πλησιάζει, τώρα είναι η ώρα να σκεφτείτε να ανανεώσετε στοιχεία του χώρου του γραφείου σας για να προετοιμαστείτε για τη νέα σεζόν. Σε αυτόν τον οδηγό, θα προσφέρουμε μερικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να βελτιώσετε τη διακόσμηση στο γραφείο σας για να ενσωματώσετε την απολαυστική αίσθηση του καλοκαιριού, καθώς και συμβουλές για το πώς να προετοιμάσετε τον χώρο εργασίας σας για την καλοκαιρινή περίοδο.

Προσθέστε πιο ζεστά χρώματα

Τα χρώματα που είναι αέρινα, ανοιχτά, φυσικά, ζωντανά και φωτεινά συνδέονται συχνά με το καλοκαίρι. Η ανταλλαγή σκοτεινών, σκουρόχρωμων αντικειμένων διακόσμησης με φωτεινά και χαρούμενα χρώματα  θα αναζωογονήσουν το εργασιακό σας περιβάλλον και θα προάγει την ευτυχία και την παραγωγικότητα.

Ακολουθούν πέντε εύκολοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ενσωματώσετε τα καλοκαιρινά χρώματα στον χώρο του γραφείου σας.

Τέχνη – Η ενσωμάτωση πολύχρωμων έργων τέχνης και φωτογραφιών στο χώρο του γραφείου σας είναι ένας απλός τρόπος για να ζωντανέψετε το δωμάτιο. Οι ιδέες περιλαμβάνουν φωτογραφίες με κορνίζες προηγούμενων αναμνήσεων του καλοκαιριού, αφηρημένα έργα τέχνης και εικόνες της φύσης, όπως φυτικά τοπία, παραλιακούς προορισμούς ή το αγαπημένο σας μέρος για να ταξιδέψετε το καλοκαίρι.

Αξεσουάρ γραφείου – Η προσθήκη κομψών και πολύχρωμων αντικειμένων στο γραφείο σας φωτίζει άμεσα το χώρο εργασίας σας. Εξετάστε το ενδεχόμενο να βελτιώσετε τα χρώματα στο γραφείο σας με αξεσουάρ.

Εκθέστε τα βιβλία σας – Αντί να κρατάτε τα βιβλία σας μακριά, χρησιμοποιήστε τα διαφορετικά χρώματα της ράχης και εμφανίστε τη συλλογή σας σε ένα ράφι. Για έναν επιπλέον δημιουργικό χώρο, δοκιμάστε να  τακτοποιήσετε  και να οργανώσετε τη συλλογή σας ανά αποχρώσεις για να αναδείξετε ένα ουράνιο τόξο ή μια χρωματική παλέτα.

Αντικαταστήστε την καρέκλα σας – Οι έγχρωμες καρέκλες γραφείου είναι δημοφιλείς στα γραφεία στο σπίτι. Το να ανταλλάξετε μια σκούρα καρέκλα γραφείου για μια με χρώμα είναι ένας εύκολος τρόπος για να φωτίσετε αμέσως τον χώρο σας. Εάν μια νέα καρέκλα γραφείου δεν είναι στον προϋπολογισμό σας, επιλέξτε ένα πολύχρωμο μαξιλάρι ή ριχτάρι για να το τοποθετήσετε στην υπάρχουσα καρέκλα σας.

Σκεφτείτε την οθόνη του υπολογιστή σας – Ένας δωρεάν και αποτελεσματικός τρόπος για να εξατομικεύσετε το χώρο σας με χρώμα είναι να αλλάξετε το φόντο και την προφύλαξη οθόνης του υπολογιστή σας σε μια εικόνα που σας θυμίζει καλοκαίρι—όπως ένα αφηρημένο γραφικό, ένα μοτίβο λουλουδιών ή μια προσωπική φωτογραφία.

Διακοσμήστε με φυτά

Τα φυτά παρέχουν πολλά οφέλη σε έναν εσωτερικό χώρο, όπως η βελτίωση της ποιότητας του αέρα και η μείωση του θορύβου, αλλά τα φυτά μπορούν επίσης να λειτουργήσουν ως φυσικό στοιχείο διακόσμησης για να εισάγουν μια οπτικά ελκυστική, καλοκαιρινή αισθητική.

Βάλτε φυτά εσωτερικού χώρου όπως φοίνικες, παχύφυτα ή φτέρες για να φωτίσετε φυσικά το γραφείο σας για το καλοκαίρι. Τα λουλούδια είναι μια άλλη επιλογή για την εισαγωγή χρώματος και θα κάνουν μια τέλεια καλοκαιρινή διακόσμηση στο χώρο σας. Τα λουλούδια την εποχή του καλοκαιριού περιλαμβάνουν ορτανσίες, ντάλιες και ηλίανθους.

Εάν είστε κάποιος που δυσκολεύεται  με τη συντήρηση των φυτών εσωτερικού χώρου, επιλέξτε τεχνητά φυτά και λουλούδια. Αυτό σας επιτρέπει να ενσωματώσετε μια ποικιλία χρωμάτων, στιλ, βάζα και γλάστρες για να δημιουργήσετε έναν ευχάριστο χώρο εργασίας.

Φέρτε τον ήλιο στο γραφείο σας

Εκμεταλλευτείτε τον ήλιο του καλοκαιριού αντικαθιστώντας τα καλύμματα των παραθύρων με ελαφριές κουρτίνες για να φωτίσετε τον χώρο σας, όπως για παράδειγμα με λινές κουρτίνες.

Μπορείτε ακόμα να φέρετε το καλοκαίρι στον χώρο εργασίας σας ακόμα κι αν δεν έχετε παράθυρο στο γραφείο του σπιτιού σας. Σκεφτείτε να ανταλλάξετε τους λαμπτήρες του γραφείου σας με αυτούς που παράγουν ένα φυσικό λευκό χρώμα για να δώσουν στο δωμάτιο τεχνητό καλοκαιρινό φως του ήλιου. Οι λαμπτήρες με φυσική θερμοκρασία λευκού συσχετιζόμενου χρώματος (CCT) έχουν θερμοκρασία περίπου 4000K-5000K (Kelvin) και χρησιμοποιούνται συχνά σε διάφορες ρυθμίσεις στο χώρο εργασίας. Αυτός ο φυσικός φωτισμός σας βοηθά να παραμένετε συγκεντρωμένοι και οι μπλε τόνοι βοηθούν στην τόνωση του μυαλού.

Η προσθήκη χρώματος και φυσικών στοιχείων στον χώρο εργασίας σας, όπως πράσινο και ηλιακό φως, συμβάλλει στην αύξηση της ενέργειας του γραφείου σας και φέρνει το εξωτερικό περιβάλλον στον εσωτερικό σας χώρο.

Αναδιατάξτε τον χώρο εργασίας σας

Για πολλούς ανθρώπους, η είσοδος σε μια νέα σεζόν σημαίνει μεγάλη αλλαγή. Για να αναζωογονήσετε τον χώρο του γραφείου σας, μεταμορφώστε το δωμάτιο κάνοντας κάποια αναδιάταξη. Επιπλέον, η αλλαγή της διάταξης  των επίπλων του γραφείου σας  έχει πολλά πλεονεκτήματα —μπορεί να βοηθήσει στην πυροδότηση της δημιουργικότητας και στη μείωση του άγχους. Εάν αποφασίσετε να αναδιατάξετε το γραφείο  για τη νέα σεζόν, μην ξεχάσετε να λάβετε υπόψη τυχόν έντονο φως από τις πιο ηλιόλουστες μέρες που έρχονται.

Η ανανέωση του χώρου του γραφείου σας για την επόμενη σεζόν δεν χρειάζεται πάντα να σημαίνει πλήρη επανασχεδιασμό και διακόσμηση. Κάνοντας ανεπαίσθητες αλλαγές, μπορείτε να βελτιώσετε τη διακόσμηση και την ατμόσφαιρα του αυτό το καλοκαίρι.