Πως να επιλέξετε την καλύτερη τοποθεσία για το γραφείο στο σπίτι σας

Η επιλογή της καλύτερης τοποθεσίας για το γραφείο του σπιτιού σας δεν χρειάζεται να είναι μια διαδικασία αγχωτική, η οποία να απαιτεί εκτεταμένη ανακαίνιση ή τεράστιο προϋπολογισμό. Αφιερώνοντας λίγο χρόνο για να σκεφτείτε τις προσωπικές σας προτιμήσεις, το στυλ εργασίας σας και να απαντήσετε σε μερικές ερωτήσεις εκ των προτέρων, μπορείτε να επιλέξετε την καλύτερη τοποθεσία εύκολα και γρήγορα!

Ας ξεκινήσουμε μιλώντας για χαρακτηριστικά που είναι συνήθως πιο δύσκολο να ελεγχθούν. Πράγματα όπως: το φως, ο ήχος και η θερμοκρασία.

Φως στο γραφείο

Το πολύ φως (ή πολύ λίγο) μπορεί να επηρεάσει όχι μόνο τον ύπνο και τη διάθεσή μας, αλλά και τα επίπεδα ενέργειάς μας.

Το φυσικό φως αυξάνει την εστίαση και την απόδοση. Προσπαθήστε να επιλέξετε έναν χώρο γραφείου που να περιλαμβάνει τουλάχιστον ένα παράθυρο, ώστε να μπορείτε να απορροφήσετε φυσικό φως.

Εάν δεν υπάρχει διαθέσιμο παράθυρο, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε έναν λαμπτήρα πλήρους φάσματος . Το φως από αυτούς τους λαμπτήρες μοιάζει πολύ με το φυσικό φως της ημέρας.

Ήχος και ηχομόνωση

Όλοι έχουμε τα προσωπικά επίπεδα ανοχής όταν πρόκειται για λίγο θόρυβο ή καθόλου, αλλά ο υπερβολικός θόρυβος μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην παραγωγικότητά μας.

Στην ιδανική περίπτωση, η επιλεγμένη τοποθεσία του γραφείου στο σπίτι μας θα μας επιτρέπει να ελέγχουμε τους ήχους γύρω μας ανοίγοντας ή κλείνοντας παράθυρα ή πόρτες, ενεργοποιώντας ή απενεργοποιώντας τη μουσική κ.λπ. Αλλά αυτό δεν είναι πάντα δυνατό.

Προσπαθήστε να βρείτε μια τοποθεσία που να έχει ελάχιστο θόρυβο. Δεν υπάρχει παράθυρο ή πόρτα για να ανοίξει ή να κλείσει; Τότε ένα καλό ζευγάρι ακουστικών που μειώνουν τον θόρυβο είναι απαραίτητα.

Συμβουλή bonus: Οι ήχοι της φύσης, ειδικά το νερό που ρέει, μπορούν να σας βοηθήσουν να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας και να ανακουφίσετε το άγχος.

Δεν έχετε υδάτινο στοιχείο που να ρέει ακριβώς έξω από το παράθυρο του γραφείου σας;

Κανένα πρόβλημα!

Θυμάστε αυτά τα ακουστικά μείωσης θορύβου που αναφέραμε νωρίτερα; Χρησιμοποιήστε τα και ακούστε μια λίστα αναπαραγωγής ήχων της φύσης.

Θερμοκρασία γραφειακού χώρου

Είναι πολύ σημαντικό να λάβετε υπόψη τη θερμοκρασία και τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε την ελέγξετε όταν επιλέγετε την καλύτερη τοποθεσία για το γραφείο στο σπίτι σας.

Η προσωπικότητά σου

Η προσωπικότητά σας μπορεί να φαίνεται σαν ένα περίεργο θέμα που πρέπει να εξετάσετε, αλλά είναι στην πραγματικότητα ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε όταν επιλέγετε την καλύτερη τοποθεσία για το γραφείο στο σπίτι σας!

Μπορούμε να επιλέξουμε χρώματα που θα ενισχύσουν την παραγωγικότητα και την εστίασή μας, και ταυτόχρονα επειδή ακριβώς η προσωπικότητά μας θα είναι ορατή σε όλο το δωμάτιο, αυτό θα μας κάνει να πηγαίνουμε στη δουλειά μας ευχάριστα.

Για να ξεκινήσετε, κάντε στον εαυτό σας μερικές ερωτήσεις:

  • Σας αρέσει ο λίγος θόρυβος ενώ εργάζεστε ή χρειάζεστε απόλυτη ησυχία;
  • Αποσπάτε εύκολα η προσοχή σας;
  • Τι είδους δουλειά κάνετε και ποιες ειδικές ανάγκες απαιτεί αυτή η εργασία;
  • Ποια χρώματα σας δίνουν ενέργεια;

Συνιστούμε να γράψετε τις απαντήσεις σας στις παραπάνω ερωτήσεις, ώστε να συνεχίσετε να προσαρμόζετε τις προτιμήσεις σας. Σημειώστε επίσης οποιεσδήποτε άλλες σκέψεις που εμφανίζονται όταν απαντάτε στις ερωτήσεις.

Τώρα, είστε οπλισμένοι με μερικές εξαιρετικές πληροφορίες προσωπικών προτιμήσεων που θα σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε την καλύτερη τοποθεσία για το γραφείο σας στο σπίτι.

Διάταξη και οργάνωση αντικειμένων γραφείου

Μην αγνοείτε την εργονομία του γραφείου σας στο σπίτι! Πρέπει να αισθάνεστε άνετα και να τοποθετείτε τον εαυτό σας με τρόπο που να προστατεύει το σώμα σας, ειδικά όταν κάνετε επαναλαμβανόμενες εργασίες κίνησης, όπως πληκτρολόγηση ή χρήση ποντικιού.

Άνετα καθίσματα, χώρος χωρίς ακαταστασία, ιδανική τοποθέτηση όταν κοιτάζετε την οθόνη σας και λίγος ανοιχτός χώρος είναι τα βέλτιστα στοιχεία διάταξης ενός οικιακού γραφείου.