Πώς να επιλέξετε τον κατάλληλο αποθηκευτικό χώρο για το γραφείο σας

Ένα καλά οργανωμένο γραφείο είναι το Άλφα και το Ωμέγα για την ομαλή λειτουργία της επιχείρησής σας. Επομένως, η εύρεση των κατάλληλων αποθηκευτικών χώρων, όπως είναι η βιβλιοθήκη, τα ερμάρια, οι συρταριέρες και οι αρχειοθήκες, είναι μεγίστης σημασίας. Η σωστή επιλογή δε θα σας βοηθήσει μόνο στο να διατηρείτε το γραφείο σας καθαρό και τακτοποιημένο: θα συμβάλλει, επιπλέον, στην ύπαρξη εργονομίας στον χώρο σας, στην εξοικονόμηση χρόνου, στην αποτροπή τυχόν απώλειας σημαντικών αρχείων και στη διατήρηση της τάξης και της οργάνωσης.

 

Η επιλογή των σωστών επίπλων αποθήκευσης για το γραφείο σας είναι μια απόφαση που πρέπει να σκεφτείτε καλά. Ενημερωθείτε για όλες τις επιλογές που έχετε στη διάθεσή σας και συλλογιστείτε ποια ή ποιες ταιριάζουν περισσότερο στις ανάγκες σας. Οι παρακάτω είναι κάποιοι από τους παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν σας:

Ο χώρος που έχετε στη διάθεσή σας

Πριν αγοράσετε έπιπλα αποθήκευσης για το γραφείο σας, πρέπει να μετρήσετε τις διαστάσεις του, ώστε να κατασταλάξετε στον χώρο που μπορείτε να διαθέσετε. Λάβετε υπ’ όψιν τα υπόλοιπα έπιπλα του γραφείου σας (το γραφείο, τις καρέκλες κλπ), τις θέσεις τους και τον χώρο που απαιτούν. Ακόμα, φροντίστε να συμπεριλάβετε στους υπολογισμούς σας χώρο για το άνοιγμα των συρταριών και των ντουλαπιών. Τέλος, να θυμάστε πως ο χώρος του δωματίου πρέπει να είναι αρκετός ώστε να επιτρέπει σε εσάς και στους επισκέπτες σας να κινείστε ελεύθερα.

Τον χώρο που χρειάζεστε

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να εκτιμήσετε κατά προσέγγιση τον αποθηκευτικό χώρο που χρειάζεστε για τα διάφορα είδη των αρχείων σας, καθώς, κατά πάσα πιθανότητα, διαθέτετε περισσότερα από ένα. Για παράδειγμα, ίσως έχετε βιβλία, χαρτικά, δίσκους και πολλά άλλα είδη αρχείων. Κάθε ένα από τα παραπάνω απαιτεί διαφορετικό είδος αποθηκευτικού χώρου. Μια συτραριέρα ή μια αρχειοθήκη είναι κατάλληλα έπιπλα για τη στοίχιση αρχείων και φακλέλων, η γραφική ύλη αποθηκεύετε καλύτερα σε κάποιο ερμάριο, ενώ τα βιβλία τοποθετούνται ιδανικά σε βιβλιοθήκες. Επομένως, πρέπει να προμηθευτείτε επαρκεί έπιπλα ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες σας.

Η αλλαγή των αναγκών σας

Αξίζει να έχετε κατά νου πως οι ανάγκες σας σε αποθηκευτικό χώρο πιθανώς να αλλάξουν μελλοντικά. Επομένως, καλό θα ήταν να λάβετε υπ’ όψιν τα βραχυπρόθεσμα και τα μακροπρόθεσμα σχέδιά σας. Αν σκοπεύετε να επεκτείνετε την επιχείρησή σας, θα χρειαστείτε επιπλέον αποθηκευτικό χώρο, τον οποίο καλό είναι να προμηθευτείτε από τώρα, ώστε να είστε σίγουρος ότι ταιριάζει με την υπόλοιπη επίπλωση του δωματίου.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν σας τους παραπάνω παράγοντες πριν κατασταλάξετε στα έπιπλα αποθήκευσης για το γραφείο σας, η επιλογή θα γίνει έτη απλούστερη και θα ταιριάζει τέλεια στις προδιαγραφές που ο ίδιος έχετε θέσει. Μη βιαστείτε, εξετάστε τις διαφορετικές επιλογές και σιγουρευτείτε ότι θα αγοράσετε ακριβώς αυτό που θέλετε και χρειάζεστε. Με αυτό τον τρόπο, το οφέλος που θα αποκομίσετε από τα καινούρια σας έπιπλα θα είναι το μέγιστο δυνατό.