Πώς να επιλέξετε ένα γραφείο υπολογιστή όταν χρησιμοποιείτε δύο οθόνες

Όταν πρόκειται για πολλαπλές εργασίες, οι δύο οθόνες μπορεί να είναι η ιδανική λύση. Ωστόσο, με την τρέχουσα τάση σχεδίασης γραφείου που ευνοεί τη μίνιμαλ εμφάνιση, πολλά γραφεία στην αγορά δεν επιτρέπουν άνετο χώρο για δύο οθόνες.

Ακολουθούν μερικές από τις ερωτήσεις που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επόμενη αγορά ενός γραφείου για να χωρέσει δύο οθόνες.

Πώς μπορώ να δημιουργήσω ένα άνετο περιβάλλον;

Στο θέμα της εργονομίας, δεν υπάρχει μία μόνο λύση. Όσο περισσότερη προσαρμοστικότητα είναι διαθέσιμη, τόσο πιο πιθανό θα είναι να έχετε μια άνετη εφαρμογή στο γραφείο σας. Συνιστάται πάντα να επιλέγετε επιλογές υψηλής ποιότητας που μπορούν να προσαρμοστούν στις ιδιαίτερες απαιτήσεις σας. Οι πολλές ώρες που περνάτε στο γραφείο σας μπορεί να επιβαρύνουν σοβαρά τη σπονδυλική στήλη σας, επομένως είναι σημαντικό το γραφείο σας να σας επιτρέπει να διατηρείτε μια καλή στάση, γι’ αυτό επιλέξτε μια ρυθμιζόμενη καρέκλα που ταιριάζει και με το γραφείο σας. Λάβετε υπόψη το είδος της εργασίας που θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο σας και επιλέξτε ένα γραφείο όπου μπορείτε να εναλλάσσεστε άνετα μεταξύ των σταθμών της διπλής οθόνης σας χωρίς να ασκείτε περιττή πίεση στο σώμα σας και να αισθάνεστε στριμωγμένοι.

Τι μέγεθος και σχήμα γραφείου χρειάζομαι; Ποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά πρέπει να προσέξω;

Γωνιακά γραφεία ή γραφεία σε σχήμα L μπορεί να είναι εξαιρετικά για εξοικονόμηση χώρου και ιδανικά όταν χρειάζεται να κάνετε εναλλαγή μεταξύ συσκευών χωρίς να καταπονηθεί το σώμα σας. Τα γραφεία αυτά  που χρησιμοποιούνται συχνά από gamers, προσφέρουν πολλαπλές θέσεις αποθήκευσης και είναι ιδανικά για να κρατάτε πολλά κομμάτια εξοπλισμού κοντά σας και οργανωμένα. Μερικές φορές το μέγεθος είναι πιο σημαντικό από το σχήμα. Η δυνατότητα τοποθέτησης τόσο των οθονών όσο και άλλου εξοπλισμού, όπως πληκτρολόγια, τηλέφωνα και αρχειοθέτηση με άφθονο χώρο, μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ τη ροή εργασίας σας. Μερικές φορές η εγκατάσταση βάσης VESA μπορεί να είναι μια χρήσιμη επιλογή. Αυτές οι βοηθητικές βάσεις στήριξης είναι ιδανικές για τη στάση σας, αφού σας επιτρέπουν  να κοιτάζετε ψηλά στις οθόνες σας, αλλά και να εστιάσετε και να διατηρήσετε τον γραφείο σας ελεύθερο για τα άλλα αντικείμενα της επιφάνειας εργασίας σας.

Εάν η εγκατάσταση IT που διαθέτετε έχει πολλά καλώδια, η επιλογή ενός γραφείου τύπου gamer μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα για εσάς. Αυτά τα γραφεία διαθέτουν συχνά μικρές τρύπες γνωστές ως δακτύλιοι, οι οποίες μπορούν να είναι χρήσιμες για να κρατάτε τα  καλώδια τακτοποιημένα. Ο αποθηκευτικός χώρος στο γραφείο σας είναι επίσης σημαντικός. Ορισμένες επιλογές συνοδεύονται από ενσωματωμένες επιλογές, όπως ποτηροθήκες και βάσεις για smartphone, αλλά μερικές φορές το μόνο που χρειάζεστε είναι μία μεγάλη επιφάνεια εργασίας όπου μπορείτε να χωρέσετε όλα όσα χρειάζεστε. Σκεφτείτε τα αντικείμενα που χρειάζεστε πάντα  κοντά σας και επιλέξτε ένα γραφείο που σας ταιριάζει. Εάν θέλετε ένα μέρος του υπολογιστή σας να μην φαίνεται, γιατί να μην επιλέξετε ένα γραφείο με ντουλάπι για τον επεξεργαστή του υπολογιστή σας.

Τι υλικό να επιλέξω;

Αν και  βαριά για μετακίνηση, τα ξύλινα γραφεία είναι αρκετά δημοφιλή και μπορούν να ζεστάνουν τον χώρο του γραφείου σας με δημοφιλείς αποχρώσεις όπως πεύκο, σφεντάμι και δρυ. Ενώ ένα γυάλινο γραφείο μπορεί να φαίνεται υπέροχο αισθητικά, μπορεί να είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθεί ως γραφείο υπολογιστή. Τα δακτυλικά αποτυπώματα και τα σημάδια γρατσουνιών θα είναι ευδιάκριτα πράγμα που θα κάνει το γραφείο σας να φθαρεί γρήγορα. Συνήθως τέτοιου είδους γραφεία αποτελούνται από ένα ατσάλινο πλαίσιο για ανθεκτικότητα με επικάλυψη PVC . Αυτού του τύπου τα γραφεία εύκολα διατηρούνται καθαρά και  είναι επίσης εύκολα στη μεταφορά καθώς είναι εξαιρετικά ελαφριά.