Πως να οργανώσετε τα συρτάρια του γραφείου εύκολα και αποτελεσματικά

Πείτε αντίο στα ακατάστατα συρτάρια του γραφείου με τις ακόλουθες γρήγορες και εύκολες ιδέες οργάνωσης.

Εάν ψάχνετε συνεχώς στα συρτάρια του γραφείου σας για να βρείτε αυτό που χρειάζεστε, οι ακόλουθες συμβουλές μας θα σας δείξουν τον καλύτερο τρόπο για να διατηρήσετε τα συρτάρια του γραφείου σας τακτοποιημένα, για πάντα.

Ας αρχίσουμε την οργάνωση!

Αξιολογήστε τον χώρο του γραφείου σας

Είναι σημαντικό να αναγνωρίζετε τις εργασίες για τις οποίες θα χρησιμοποιείτε το γραφείο σας, προκειμένου να προσαρμόσετε καλύτερα τον χώρο του συρταριού σας. Χρήση υπολογιστή; Γραφή; Σχέδιο;

Αφαιρέστε τα πάντα και επαναφέρετε μόνο τα αντικείμενα που χρησιμοποιείτε πραγματικά

Ξεκινήστε βγάζοντας τα πάντα από τα συρτάρια του γραφείου σας, ώστε να μπορείτε να ρίξετε μια καλή ματιά σε όλα όσα περιέχουν. Ξεχωρίστε το περιεχόμενο και επανατοποθετείστε μόνο όσα πραγματικά χρησιμοποιείτε συχνά.

Οργανώστε τα συρτάρια σας ανά τύπο χρήσης

Είναι πάντα καλύτερο να οργανώνετε τα συρτάρια του γραφείου σας ανά τύπο χρήσης, οπότε αφιερώστε λίγα λεπτά για να κατηγοριοποιήσετε τα αντικείμενα που πρέπει να κρατήσετε στα συρτάρια σας. Σας προτείνουμε μερικές κατηγορίες:

  • Γραφική ύλη
  • Έγγραφα/αρχεία
  • Τετράδια
  • Καλώδια, φορτιστές και άλλα ηλεκτρονικά είδη
  • Πρώτες βοήθειες/προσωπικά είδη

Οργανώστε τα συρτάρια σας με σειρά από αυτά που χρησιμοποιείτε περισσότερο έως λιγότερο

Τώρα που αποφασίσατε τι θα βάλετε στα συρτάρια σας, σκεφτείτε τη σειρά με την οποία θα τα τακτοποιήσετε. Τα συχνά χρησιμοποιούμενα αντικείμενα θα πρέπει να βρίσκονται πιο κοντά στο μπροστινό μέρος του συρταριού για εύκολη πρόσβαση και αυτά με την ποιο σπάνια χρήση στο πίσω μέρος.

Τυλίξτε τα χαλαρά καλώδια

Τα ακατάστατα καλώδια όπως π.χ. καλώδιο φορτιστή καταλαμβάνουν πολύ περιττό χώρο, γι’ αυτό τυλίξτε τα για να τα διατηρήσετε τακτοποιημένα και να βεβαιωθείτε ότι καταλαμβάνουν ελάχιστο χώρο στα συρτάρια του γραφείου σας.

Τοποθετήστε ετικέτα στα καλώδιά σας

Πόσες φορές έχετε βγάλει ένα καλώδιο από το συρτάρι του γραφείου σας, χωρίς να ξέρετε σε τι χρησιμεύει; Αποφύγετε αυτό τοποθετώντας μια ετικέτα σε κάθε χαλαρό καλώδιο!

Θυμηθείτε ότι ο κενός χώρος είναι καλός

Τα συρτάρια του γραφείου σας δεν χρειάζεται να είναι πάντα γεμάτα. Για βέλτιστη απόδοση και παραγωγικότητα, ο κενός χώρος είναι καλός! Και θα σας διευκολύνει πολύ να βρείτε αυτό που χρειάζεστε. Εάν έχετε άδεια συρτάρια στο τέλος, μην αισθάνεστε ότι πρέπει να τα γεμίσετε με άλλα αντικείμενα. Εάν τακτοποιήσατε τα συρτάρια σας προσεκτικά, σημαίνει ότι έχετε ομαδοποιήσει παρόμοια πράγματα μαζί.

Χρησιμοποιήστε δοχεία για να ελέγξετε την ακαταστασία στα μεγάλα συρτάρια

Η ακαταστασία μπορεί να ξεφύγει από τον έλεγχο σε μεγάλα συρτάρια, γι’ αυτό δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε δοχεία για να χωρίσετε το συρτάρι σε μικρότερα διαμερίσματα που μπορούν να οργανωθούν ανά λειτουργία.

Χρησιμοποιήστε λιγότερο χαρτί

Το χαρτί αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος της ακαταστασίας του συρταριού στο γραφείο σας; Πάρτε την απόφαση να χρησιμοποιείτε όσο γίνεται λιγότερο χαρτί και θα εκπλαγείτε με το πόσο λιγότερη ακαταστασία συσσωρεύεται στα συρτάρια σας.

Επιμείνετε σε έναν κανόνα «ένα μέσα, ένα έξω».

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, προσπαθήστε να διατηρείτε τα συρτάρια του γραφείου σας τακτοποιημένα εφαρμόζοντας μια πολιτική “one in, one out”. Μην βάζετε τίποτα καινούργιο στο συρτάρι σας εκτός και αν αντικαθιστάτε κάτι που δεν χρειάζεστε.