Πώς να πραγματοποιήσετε τις μετρήσεις του γραφείου σας

Όταν σχεδιάζετε τη διαρρύθμιση του καινούριου γραφείου σας ή ανανεώνετε την επίπλωση του χώρου, είναι σημαντικό να σκεφτείτε πώς θα επιλέξετε και θα τοποθετήσετε τα έπιπλά σας στο χώρο, ώστε να είστε σίγουρος ότι αυτά χωράνε και, ταυτόχρονα, είναι τοποθετημένα λειτουργικά και εργονομικά. Παρακάτω θα βρείτε κάποια πράγματα που πρέπει να προσέξετε κατά το σχεδιασμό της διαρρύθμισης του γραφείου σας, έτσι ώστε να διευκολύνετε την καθημερινότητά σας.

Ο χώρος ανάμεσα στο γραφείο και τον τοίχο

Όταν κάποιος επιθυμεί να αναβαθμίσει το γραφείο του, συχνά παραβλέπει να το τοποθετήσει στην κατάλληλη απόσταση από τον τοίχο, γεγονός που, στην πορεία, θα δημιουργήσει προβλήματα. Σιγουρευτείτε ότι το γραφείο σας απέχει από τον τοίχο τουλάχιστον ένα μέτρο, ώστε να διαθέτετε τον απαραίτητο χώρο για να κάθεστε άνετα στην καρέκλα σας.

Οι θέσεις των επισκεπτών

Αν θέλετε να προσθέσετε καρέκλες για τους επισκέπτες και τους πελάτες σας ή να αντικαταστήσετε τις ήδη υπάρχουσες, είναι σημαντικό να έχετε κατά νου τον χώρο που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα σε αυτές και το γραφείο σας. Μια μέση καρέκλα πιάνει κατά μέσο όρο 75×75 εκατοστά χώρο, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει το ελάχιστο 1 μέτρο απόσταση από τη θέση της καρέκλας ως το γραφείο σας. Αυτό διότι τόσο εσείς όσο και ο καλεσμένος σας πρέπει να έχετε τον απαραίτητο χώρο ώστε να είναι άνετα τα πόδια σας.

Ο χώρος εργασίας σας

Ένας ακόμα παράγοντας στον οποίο δε δίνεται η σημασία που θα έπρεπε για τη λειτουργικότητα ενός γραφείου, είναι ο χώρος που έχετε στη διάθεσή σας για να πραγματοποιείτε τις απαραίτητες ενέργειες. Ο χώρος, δηλαδή, που έχετε για να μετακινείτε την καρέκλα σας, ενώ τα πόδια σας είναι κάτω από το γραφείο. Αν ψάχνετε γραφείο με βάση, να έχετε κατά νου ότι η βάση θα «κλέψει» από τον χώρο των ποδιών σας. Κατά μέσο όρο, η βάση πιάνει περίπου 45 εκατοστά χώρου. Αν έχετε αυτό τον παράγοντα κατά νου κατά την επιλογή γραφείου, θα γλιτώσετε σίγουρα από πολλές σκοτούρες, όταν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το νέο σας έπιπλο.

Ο αποθηκευτικός χώρος

Αν επιθυμείτε να προσθέσετε συρταριέρες και ερμάρια κάτω γραφείο σας, ένα σημαντικό στοιχείο που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας κατά την επιλογή του είναι να γνωρίζετε εκ των προτέρων το μέγεθός του. Μια συρταριέρα πιάνει κατά μέσο όρο μισό μέτρο κάτω από το γραφείο σας και άλλο τόσο χώρο όταν ένα συρτάρι είναι εντελώς ανοιχτό. Αν θέλετε να έχετε πρόσβαση στα συρτάρια σας συχνά και η άνεσή σας την ώρα που το κάνετε αυτό έιναι αδιαπραγμάτευτος παράγοντας, το μέγεθος του ερμαρίου και του γραφείου σας είναι πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε καλά!