Πώς να προετοιμάσετε το γραφείο σας για τα Χριστούγεννα!

Όσοι εργάζονται στο λιανεμπόριο ή στην εστίαση μάλλον θα προετοιμάζονταν για την επερχόμενη εορταστική περίοδο ήδη από τον Αύγουστο, αλλά για όσους εργαζόμαστε σε γραφείο είναι πιθανό να είμαστε λίγο πιο χαλαροί σχετικά με το όλο θέμα. Συνήθως ανυπομονούμε να έρθουν τουλάχιστον μερικές επιπλέον ημέρες άδειας, αν όχι μερικές εβδομάδες. Οι αρχές Δεκεμβρίου είναι η ιδανική στιγμή για να αρχίσετε να βάζετε τον εαυτό σας και τους συναδέλφους σας στο εορταστικό πνεύμα.

Διακόσμηση

Πρώτα ρίξτε μια ματιά στα ντουλάπια πριν αγοράσετε οτιδήποτε, καθώς μπορεί να βρείτε κουτιά με περσινά διακοσμητικά. Εάν χρειάζεται να αγοράσετε, προσπαθήστε να εμπλακεί όλο το γραφείο στη διαδικασία για να μπει στο εορταστικό κλίμα. Μπορείτε επίσης να εξοικονομήστε χρήματα φτιάχνοντας διακοσμητικά για να τα στολίσετε στο γραφείο σας. Μπορείτε να προσφέρετε και βραβεία για τα καλύτερα διακοσμημένα γραφεία για να το κάνετε πιο ενδιαφέρον. Περάστε όμορφο χρόνο με τους συναδέλφους σας και κάντε το χώρο σας πιο ζεστό και γιορτινό.

Ευχητήριες Κάρτες

Σχετικά με το πότε είναι καλύτερο να αποστέλλονται οι ευχητήριες κάρτες του γραφείου σας, δεν υπάρχει μια απάντηση. Μερικοί άνθρωποι προτιμούν να στέλνουν τη δική τους νωρίς, αλλά μπορεί στη συνέχεια να αισθανθούν άσχημα αν αργότερα λάβουν μια κάρτα από κάποιον που ξέχασαν. Άλλοι προτιμούν να περιμένουν μέχρι την τελευταία στιγμή για να μπορούν να κρατήσουν μια λίστα με τα άτομα που τους έστειλαν κάρτες και να γράψουν σε αντάλλαγμα, αλλά υπάρχει ο κίνδυνο να χάσουν άτομα που φεύγουν νωρίς για διακοπές. Μερικές φορές μπορεί να είναι πιο εύκολο να γράψετε μια κάρτα απλά για το «γραφείο» και να την τοποθετήσετε στην κουζίνα με ένα μεγάλο κουτί σοκολάτες για να μοιραστούν όλοι.

Secret Santa

Είναι πάντα καλύτερο να δίνετε στους ανθρώπους αρκετό χρόνο για να οργανωθούν εάν σχεδιάζετε να ανταλλάξετε δώρα. Προσπαθήστε να σχεδιάσετε τη λίστα με τα ονόματα την 1η Δεκεμβρίου και ορίστε μια ημερομηνία αρκετά νωρίς για να έχετε τα δώρα. Καλό θα ήταν περίπου μια εβδομάδα πριν κλείσετε για τα Χριστούγεννα, για να δώσετε σε όλους άφθονο περιθώριο να πάρουν το δώρο τους.

Προετοιμασίες για το πάρτι

Εάν κάνετε το χριστουγεννιάτικο πάρτι του γραφείου σας στη δουλειά, πρέπει να είστε προετοιμασμένοι. Κάντε ένα σχέδιο πριν από την ημέρα για το πώς θα τακτοποιήσετε τα έπιπλα, τι πρέπει να αγοράσετε, εάν πρέπει να υπάρχει πίστα, ποιος θα έρθει κ.λπ.. Αν είστε στην οργανωτική επιτροπή του πάρτυ, οργανώστε κάτι πιο όμορφο για εσάς και τους συναδέλφους σας από το απλώς να σπρώξετε τις καρέκλες του γραφείου στη μία πλευρά και να τους προσφέρετε μερικά χάρτινα ποτήρια με ζεστό  κρασί. Εάν το πάρτυ γίνει σε χώρο εκτός δουλειάς, να γνωρίζετε ότι πρέπει να κάνετε κράτηση νωρίς, ειδικά αν είστε μεγάλη ομάδα. Εάν είστε περισσότεροι από δέκα άτομα και θέλετε να φάτε έξω την Παρασκευή πριν από τα Χριστούγεννα, συνιστάται να κάνετε κράτηση νωρίτερα στα περισσότερα εστιατόρια.