Προφανή σημάδια που σας λένε ότι ήρθε η ώρα να αγοράσετε νέα έπιπλα γραφείου

Όταν το γραφείο σας φαίνεται ξεπερασμένο

Δεν είναι πια η δεκαετία του 1980 — δεν χρειάζεστε αυτά τα μπεζ δάπεδα και τα ίσια, ομοιόμορφα γραφεία, αν δεν είναι χρήσιμα. Μεταβείτε σε πιο καθαρά, συμμετρικά σχέδια για τα μεγαλύτερα έπιπλα γραφείου σας. Δώστε μια ανάσα φρέσκου αέρα, αγοράζοντας έπιπλα σε γήινους τόνουςΕάν καλωσορίζετε πελάτες τακτικά, προσπαθήστε να ανανεώνετε τον χώρο εργασίας κάθε πέντε έως δέκα χρόνια για να διατηρείτε στο χώρο σας φρέσκο και μοντέρνο.

Όταν οι εργαζόμενοι σας δεν είναι παραγωγικοί

Εάν η εμφάνιση του γραφείου σας δεν είναι αρκετός λόγος, τότε ίσως είναι η παραγωγικότητα των εργαζομένων σας. Τα μη εργονομικά έπιπλα γραφείου μπορεί να βλάπτουν την υγεία τους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η πονεμένη πλάτη ή το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την απόδοση. Βελτιστοποιήστε την εργασία επενδύοντας σε πιο εργονομικά έπιπλα γραφείου όπως ένα γραφείο με ρυθμιζόμενο ύψος ή μια καρέκλα με οσφυϊκή υποστήριξη.

Όταν σπαταλάς χρήματα σε επισκευές

Οι επισκευές μπορεί να φαίνονται πιο οικονομικές από την αντικατάσταση φθαρμένων επίπλων, αλλά όχι όταν συνοψίζετε το συνολικό κόστος. Οι επισκευές μπορεί να φαίνονται πιο οικονομικές από την αντικατάσταση φθαρμένων επίπλων, αλλά όχι όταν συνοψίζετε το συνολικό κόστος. Εάν σπάει συχνά, αγοράστε ένα καινούργιο. Γραφεία με ελαττωματικούς τροχούς ή μεντεσέδες που τρίζουν, ταπετσαρίες χωρίς νήματα και ράφια που έχουν παραμορφωθεί λόγω βάρους είναι μερικά μόνο παραδείγματα. Αντιμετωπίστε τον εξοπλισμό γραφείου ως επένδυση — όσο πιο μοντέρνα είναι τα κομμάτια, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να τα επισκευάσετε.

Όταν πρέπει να φύγετε

Ένας άλλος λόγος για να σκεφτείτε το ενδεχόμενο αγοράς νέων επίπλων είναι εάν μια αλλαγή είναι ήδη στον ορίζοντα για την εταιρεία σας. Ίσως μετακομίζετε σε μια νέα τοποθεσία. Έχει νόημα να πληρώσετε για να μαζέψετε όλα τα παλιά σας έπιπλα και να τα μετακινήσετε; Εάν έχετε βαρεθεί τα τρέχοντα έπιπλά σας, μια μετακόμιση είναι η ιδανική στιγμή για να πουλήσετε ή να δωρίσετε τα υπάρχοντα κομμάτια σας και να αποκτήσετε κάποια νέα έπιπλα για τον νέο σας χώρο γραφείου. Ένα άλλο συναρπαστικό σενάριο είναι ότι η εταιρεία σας αναπτύσσεται. Καθώς προσθέτετε περισσότερους υπαλλήλους, θα χρειαστείτε περισσότερους σταθμούς εργασίας και ίσως χρειαστεί να επαναδιαμορφώσετε πλήρως τις τρέχουσες ρυθμίσεις σας. Εάν τα υπάρχοντα έπιπλά σας είναι παλιά, μπορεί να μην μπορείτε καν να βρείτε ταιριαστά κομμάτια για να προσθέσετε για νέους υπαλλήλους. Γιατί να μην ξεκινήσετε από την αρχή με ολοκαίνουργια, γραφεία και καρέκλεςΖητήστε βοήθεια από έναν σχεδιαστή χώρου προκειμένου να αξιολογήσει το χώρο και να σας προτείνει την σωστή διάταξη όπως το μέγεθος των αιθουσών συσκέψεων, την απόσταση μεταξύ των γραφείων και άλλα.

Όταν μεταβαίνετε σε ένα ανοιχτό γραφείο (open office)

Τα ανοιχτά γραφεία επικρατούν στις μέρες μας λόγω της δυνατότητάς τους να αυξήσουν δραστικά την παραγωγικότητα μέσω της συνεργασίας και της επικοινωνίας.Μην υποτιμάτε τον ρόλο που διαδραματίζουν τα έπιπλα γραφείου στην επίτευξη επιχειρηματικής επιτυχίας. Πέρα από τον καθορισμό του θετικού του αντίκτυπου στην παραγωγικότητα, η προσοχή στα έπιπλά σας στέλνει το μήνυμα ότι νοιάζεστε για τους υπαλλήλους σας και αυτό είναι που τελικά μετράει.