Η σημασία των θαλάμων εργασίας σε ένα γραφείο open space

Ένα γραφείο open space ενθαρρύνει την ευελιξία και τείνει να είναι πιο προσιτό για τους εργαζομένους. Ωστόσο, τα μειονεκτήματα της ανοιχτής διάταξης γραφείου μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την αποτελεσματικότητα καθώς και τη διάθεση της ομάδας σας. Οι αποσπάσεις της προσοχής, οι περισπασμοί, ο αυξημένος θόρυβος και η έλλειψη της ιδιωτικότητας ειδικότερα, μπορούν εύκολα να μειώσουν τη συνολική αποδοτικότητα του γραφείου σας. Μια δημόσια έρευνα που πραγματοποίησε η YouGov το 2018-19 έδειξε ότι η ιδιωτικότητα αποτελεί σημαντική προτεραιότητα μεταξύ των εργαζομένων των επιχειρήσεων, σε μεγαλύτερο βαθμό από όσο πιστεύαμε μέχρι τώρα.

 

Η τοποθέτηση ενός πάγκου ή ενός θαλάμου εργασίας σε ένα γραφείο open space είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για την ενσωμάτωση της ιδιωτικότητας σε ένα χώρο εργασίας που, πραγματικά, το χρειάζεται.

Αυτό το καινοτόμο είδος επίπλων επιτρέπουν στους εργαζομένους των επιχειρήσεων να διεξάγουν συνομιλίες χωρίς περιττές διακοπές, να πραγματοποιούν ιδιωτικές τηλεφωνικές κλήσεις και να ολοκληρώνουν μια επείγουσα εργασία χωρίς ενοχλητικούς περισπασμούς. Επίσης, ατομικοί πάγκοι εργασίας μπορούν εύκολα να ενσωματωθούν σε οποιοδήποτε χώρο χωρίς ιδιαίτερο κόστος.

Αυτοί οι θάλαμοι εργασίας δεν προσφέρουν απλώς προστασία της ιδιωτικότητας των εργαζομένων. Οι καλύτεροι στην αγορά έχουν σχεδιαστεί για να δίνουν προτεραιότητα στην άνεση, την υγεία και την συγκέντρωση των χρηστών τους. Αυτό περιλαμβάνει χαρακτηριστικά όπως ένα υψηλής ποιότητας σύστημα εξαερισμού, ηχομονωτικά τοιχώματα, κομψή αισθητική και ελαφρύ φωτισμό μέσω οροφής από πλεξιγκλάς. Αυτές οι λεπτομέρειες οδηγούν σε υψηλότερο επίπεδο παραγωγικότητας και ικανοποίησης των εργαζομένων της επιχείρησης.

Ένα ζήτημα που συναντάται συχνά σε όσους εργάζονται σε open space γραφεία είναι η έλλειψη από ηλεκτρικές πρίζες. Αυτό μπορεί να αποτελέσει ένα μείζον πρόβλημα για τους εργαζομένους που δεν είναι σε θέση να φορτίσουν τις ηλεκτρονικές συσκευές τους όταν πλησιάζει ένα σημαντικό deadline. Οι θάλαμοι εργασίας μπορούν να έχουν πολλές ηλεκτρικές πρίζες, επιτρέποντας στους υπαλλήλους να απομακρύνονται εύκολα από τον τυπικό χώρο εργασίας τους για να ολοκληρώσουν μια επείγουσα εργασία.

Το συγκεκριμένο είδος επίπλων είναι ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσετε τους εργαζομένους να εστιάσουν, καθώς περιορίζουν τους περισπασμούς, εισάγοντας την απαιτούμενη ιδιωτικότητα χωρίς να μειώσετε την ευελιξία και την δυνατότητα συνεργασίας που προσφέρει κατά βάση ένα γραφείο open space.

Διάφορες μελέτες έχουν δείξει πόσο επηρεάζουν οι περισπασμοί τη διάθεση και την παραγωγικότητα των εργαζομένων των επιχειρήσεων, με το 58% των εργαζομένων υψηλής απόδοσης να δηλώνουν ότι χρειάζονται ένα πιο ήσυχο εργασιακό περιβάλλον για να εργάζονται πιο αποδοτικά. Η ίδια μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι το 25 έως 30% των εργαζομένων που εργάζονται σε γραφεία με open space διάταξη, ήταν δυσαρεστημένοι με το υψηλό επίπεδο θορύβου στο χώρο εργασίας τους, σε σημείο να μειώνεται η παραγωγικότητά τους. Αυτές οι ανάγκες μπορούν εύκολα να καλυφθούν με τους θαλάμους εργασίας, και να αυξήσουν το ηθικό των εργαζομένων.