Συμβουλές για την ανανέωση ενός ξύλινου γραφείου

Μεταμορφώστε το γραφείο σας με αυτές τις λίγες συμβουλές…

Πατενταρισμένο, λακαρισμένο, μασίφ ξύλο, το ξύλινο γραφείο σας μπορεί εύκολα να ανανεωθεί και να εκσυγχρονιστεί.

Πώς να ανανεώσετε το ξύλινο γραφείο σας;

Αλλάξτε τα πόδια του γραφείου.

Η αλλαγή ενός παλιού ξύλινου επίπλου μπορεί να γίνει εύκολα αλλάζοντας τα πόδια. Πράγματι μπορείτε να ανανεώσετε το χώρο εργασίας σας επιλέγοντας πιο μοντέρνα πόδια, ακόμη και σε ατσάλι και βιομηχανικό στυλ.

Επιλέξτε μία επιφάνεια εργασίας

Τα παλιά ξύλινα έπιπλα έχουν την δύναμη να περιστρέφονται εύκολα.

Η εργασία συναρμολόγηση σας επιτρέπει να αλλάζετε γρήγορα ένα από τα στοιχεία όπως η κορυφή του τραπεζιού. Μπορείτε να βρείτε ένα παλιό τραπέζι σε μία υπαίθρια αγορά ή να σώσετε ένα ξύλινο πίνακα για να αντικαταστήσετε την επιφάνεια εργασίας.

Χρωματίστε το ξύλινο γραφείο

Μπορείτε επίσης να δώσετε μία δεύτερη ζωή στο ξύλινο γραφείο σας χάρη στα χρώματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ώστε να του δώσετε ζωντάνια και στυλ.

Επίσης τα ξύλινα έπιπλα προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων όσον αφορά την εξατομίκευση τους. Συγκεκριμένα, μπορείτε να αφαιρέσετε το ξύλο από το γραφείο και να το αντικαταστήσετε με ένα ελαφρύτερο, διαφορετικού τύπου ξύλο δίνοντας του νέες μοντέρνες γραμμές.

Παίξτε με τα χρώματα…

Η χρήση χρωμάτων για τη βαφή ενός επίπλου ή ενός ξύλινου γραφείου μπορεί να είναι αρκετή για να του δώσει μία πλήρη ανανέωση. Ξεκινήστε με την αφαίρεση του παλαιού χρώματος πριν εφαρμόσετε το νέο χρώμα. Στη συνέχεια πρέπει να προσθέσετε δύο στρώσεις χρωμάτων φροντίζοντας να αφήσετε κάθε ένα από τα χρώματα να στεγνώσουν.

Η ζωγραφική επιτρέπει να αναπτυχθεί ένα μέρος της δημιουργικότητα σας.

Διασκεδάστε ζωγραφίζοντας διάφορα μέρη όπως τα συρτάρια. Συνδυάστε διάφορα χρώματα αν επιθυμείτε ένα πιο εκκεντρικό στυλ γραφείου.

Απλώστε ένα βερνίκι για να ανανεώσετε το ξύλινο γραφείο

Ένα άλλο εξαιρετικό προϊόν για την πραγματοποίηση αλλαγής επίπλων όπως το ξύλινο γραφείο, είναι το βερνίκι.

Αφού αφαιρέστε το ξύλο, μπορείτε να εφαρμόσετε πολλές στρώσεις βερνικιού. Υπάρχουν διαφορετικά φινιρίσματα βερνικιού, εξαρτάται από εσάς να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα!

Τροποποιήστε το σχεδιασμό των λαβών μεταμορφώσετε το στυλ του γραφείου

Μερικές φορές οι απλούστερες χειρονομίες επιτρέπουν τις μεγαλύτερες μεταμορφώσεις. Όσο για το ξύλινο γραφείο, η απλή πράξη αλλαγής των λαβών του γραφείου αρκεί για να του δώσει μία νέα εμφάνιση. Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να δώσετε στα παλιά σας έπιπλα μία δεύτερη ζωή.

Προσαρμόστε το ξύλινο γραφείο με ταπετσαρία

Το ρολό ταπετσαρίας χρησιμοποιείται γενικά ως κάλυμμα τοίχου. Αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ταπετσαρία για να διακοσμήσετε το ράφι, το κάτω μέρος του συρταριού ή την κορυφή του ξύλινου γραφείου σας.

Τρίψτε το ξύλινο γραφείο για ένα τραχύ ξύλο

Χρησιμοποιήστε το γυαλόχαρτο για να απαλλαγείτε από το τρέχον στυλ του ξύλινου γραφείο σας. Και δώστε του μια  πιο ακατέργαστη εμφάνιση.

Παλιό ξύλινο γραφείο – έπιπλο μία νέα προοπτική

Με το ξύλινο γραφείο έχετε την δυνατότητα να “σώσετε” ένα παλιό έπιπλο και να το μετατρέψετε σε χώρο εργασίας. Αναδείξτε λοιπόν τη γοητεία του παλιού δημιουργώντας μια ανατρεπτική γραμμή και δώστε μια νέα “ζωή” σε ένα υλικό – αντικείμενο που θα υποστηρίξει με στυλ τις επαγγελματικές σας υποχρεώσεις.