Συντήρηση και επισκευή επίπλων γραφείου

Τα νέα έπιπλα γραφείου είναι ένα κίνητρο για το προσωπικό κάθε εταιρείας. Επιπλέον η βελτίωση του σχεδιασμού του γραφείου και η ενσωμάτωση νέων στοιχείων, βοηθούν στη διατήρηση μιας σωστής χρήσης και της υγιούς εικόνας στο χώρο εργασίας.

Για περιπτώσεις που ο προϋπολογισμός είναι περιορισμένος έχουμε καλά νέα. Δεν είναι πάντα απαραίτητο να αλλάξετε όλα τα έπιπλα σε ένα ολοκαίνουργιο σχεδιασμό γραφείου. Τις περισσότερες φορές μπορούμε να δώσουμε μία εκπληκτική αλλαγή στο χώρο εργασίας με την επισκευή των επίπλων, τον καθαρισμό σε βάθος και την κατάλληλη συντήρηση των στοιχείων που δεν χρειάζονται ειδική παρέμβαση.

Συμβουλές για τη συντήρηση επίπλων γραφείου

Ο καθημερινός καθαρισμός που πραγματοποιείται στα γραφεία πρέπει να συμπληρώνεται από άλλες βαθύτερες διαδικασίες καθαρισμού, για να διατηρείται η επίπλωση γραφείου σε καλή κατάσταση και να αποφεύγεται η γρήγορη φθορά της.

Παρακάτω ακολουθούν ορισμένες συμβουλές ώστε να μπορείτε να αναβάλετε την επισκευή των επίπλων γραφείου σας, για όσο το δυνατόν περισσότερο και έτσι όταν είναι απαραίτητο, να μη βλέπετε και μεγάλη διαφορά μεταξύ ανακαινισμένων και παλαιών επίπλων.

Ξύλο: το ξύλο χρειάζεται λίγο πιο λεπτομερή καθαρισμό από καιρό σε καιρό ειδικά αν είναι φυσικό υλικό. Χρησιμοποιήστε συγκεκριμένα προϊόντα και στη συνέχεια ενυδατώστε το για να αποφύγετε τις ρωγμές και να διατηρήσετε τη λάμψη του.

Δέρμα: το δέρμα είναι ένα από τα πιο άνετα υλικά που υπάρχουν, αλλά απαιτεί επίσης περιοδική συντήρηση. Με την πάροδο του χρόνου, το δέρμα τείνει να στεγνώσει και να σκάσει, για να αποφευχθεί αυτό, σκουπίστε το με ένα υγρό πανί και εφαρμόστε προστατευτικό κερί σε ολόκληρη την επιφάνεια του.

Καρέκλες γραφείου: ελέγξτε την καρέκλες γραφείου αν διατηρούν όλες τις λειτουργίες τους και μπορούν να προσαρμοστούν τέλεια στη θέση των εργαζομένων. Ελέγξτε τις βίδες που τείνουν να χαλαρώνουν με τη χρήση και μην ξεχάσετε να καθαρίσετε τους τροχούς, ώστε να κινούνται ομαλά στο χώρο.

Το κλωστοϋφαντουργικό προϊόν

Ο σχεδιασμός του γραφείου χρειάζεται στοιχεία όπως χαλιά, κουρτίνες, μαξιλάρια. Αλλά όπως όλα τα υφάσματα τείνουν να συσσωρεύουν ακάρεα και λεκέδες, αν δεν συντηρούνται συνεχώς,

Φροντίστε να ακολουθήσετε ένα μηνιαίο πρόγραμμα καθαρισμού υφασμάτων. Όχι μόνο θα εξασφαλίσετε την απαραίτητη υγιεινή για τους υπαλλήλους σας, αλλά θα αποτρέψετε επίσης τη σκόνη των υπόλοιπων επίπλων γραφείου και ο σχεδιασμός του γραφείου θα φαίνεται πιο όμορφος και πιο λαμπερός.

Ανακαίνιση επίπλων γραφείου

Υπάρχουν στιγμές που παρόλη τη φροντίδα ορισμένα αντικείμενα πρέπει να επισκευαστούν επαγγελματικά.

Η ανακαίνιση των επίπλων γραφείου επιτρέπει στα ευαίσθητα σημεία να έχουν μια διάρκεια απέναντι στον χρόνο, σε σύγκριση με την απόκτηση νέων και ότι επιτρέπουν τη διατήρηση της αισθητικής χωρίς να απαιτούνται μεγάλες δαπάνες.

Η διαδικασία ανακαίνισης επίπλων ποικίλει ανάλογα με τις ανάγκες, μπορεί να περιλαμβάνει λείανση και βερνίκι, ντουλάπι αρχειοθέτησης, ανακαίνιση μαξιλαριών καρέκλας γραφείου, επισκευή μερών που έχουν φθαρεί κλπ.

Με το σωστό καθαρισμό, συντήρηση και επισκευή επίπλων γραφείου, ο χώρος εργασίας σας θα διατηρήσει την αύρα πολύ περισσότερο. Ενώ κατά την είσοδο των πελατών στο χώρο, όλα θα δείχνουν τον σεβασμό και την προσπάθεια σας να βελτιώσετε την παραμικρή λεπτομέρεια που θα αναδείξει ότι καλύτερο έχετε να προσφέρετε, με υψηλή αισθητική και λειτουργικότητα στο χώρο εργασίας!