Συμβουλές για να οργανώσετε τον χώρο εργασίας σας για μεγαλύτερη παραγωγικότητα

Παρόλο που δεν δίνουμε αρκετή προσοχή σε αυτό, ωστόσο, το γραφείο μας συμβάλλει πολύ στην παραγωγικότητά μας και στη γενική αίσθηση ευεξίας που νιώθουμε. Ως εκ τούτου, είτε πρόκειται για το γραφείο στο σπίτι σας είτε για ένα νέο επαγγελματικό γραφείο, η σωστή διαμόρφωση του γραφείου σας είναι πολύ σημαντική. Θα μπορούσατε να δημιουργήσετε έναν νέο χώρο γραφείου, με γραφείο και καρέκλες καλής ποιότητας και να προσθέσετε στοιχεία διακόσμησης και σχεδίασης αργότερα, ωστόσο, είναι καλύτερο να ορίσετε τους βασικούς κανόνες που πρέπει να προσέχετε στο αρχή. Από την άλλη πλευρά, θα μπορούσατε απλώς να ανανεώσετε το τρέχον γραφείο της εργασίας σας, το οποίο αποτελείται από παλιά ξεπερασμένα έπιπλα, και σας χαλάει  όλη τη διάθεση δυσκολεύοντάς σας να  παραμείνετε παραγωγικοί, επομένως, είναι καιρός να κάνετε μια νέα αρχή.

Για το σκοπό αυτό, έχουμε συγκεντρώσει για εσάς μερικές συμβουλές για το πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα έπιπλα γραφείου σας  και να μετατρέψετε τον χώρο εργασίας σας σε χώρο παραγωγικότητας και θετικότητας.

Αξιολόγηση του χώρου και των αναγκών σας

Ο καθένας έχει διαφορετικούς τρόπους αντιμετώπισης του άγχους της εργασίας. Ενώ υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζονται ησυχία για να συγκεντρωθούν, υπάρχουν άλλοι που προτιμούν ένα πολυάσχολο και γεμάτο ερεθίσματα περιβάλλον για να λειτουργήσουν. Εάν είστε το είδος που χρειάζεται ηρεμία και γαλήνη, τότε πρέπει να σχεδιάσετε το γραφείο σας με τρόπο που να σας προσφέρει ιδιωτικότητα. Η χρήση διαχωριστικών, καθώς και το ντιζάιν του γραφείου σας  μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα με τις ανάγκες σας. Η εξατομίκευση του χώρου σας με τρόπο που ενισχύει την παραγωγικότητά σας είναι κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει μακροπρόθεσμα. Από τεχνολογικά gadgets που κάνουν τη δουλειά σας πιο εύκολη, μέχρι να προσθέσετε μια πινελιά χρώματος που ηρεμεί το μυαλό σας κ.λπ. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να εξατομικεύσετε το χώρο σας. Όπως και να διαμορφώσετε το γραφείο σας η συμβουλή μας είναι να το κρατάτε τακτοποιημένο καθώς η ακαταστασία μπορεί να δυσκολέψει το έργο σας.

Σκεφτείτε την εργονομία

Η τέλεια ισορροπία των πραγμάτων μπορεί να σας βοηθήσει στη βελτιστοποίηση της υγείας και της ευεξίας σας. Ως εκ τούτου, εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να αξιολογήσετε κατά την εγκατάσταση των επίπλων του γραφείου σας.

Σταθμός εργασίας: Η προσαρμογή του σταθμού εργασίας σας, είτε πρόκειται για κοινό  ή μεμονωμένο γραφείο, στις προσωπικές σας απαιτήσεις είναι απαραίτητη. Μια καλή επένδυση που προτείνουμε σε όλους όσους πρέπει να κάθονται για ώρες σε ένα γραφείο είναι να αποκτήσουν μια καρέκλα με ψηλή πλάτη που να μπορεί να στηρίξει τη μέση και τους ώμους σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε σχεδιάσει έναν χώρο που σας δίνει την ευελιξία να είστε λίγο πιο δραστήριοι, επιτρέποντάς σας να στέκεστε, να κάθεστε και να λυγίζετε λίγο τους μύες σας, ώστε να μην καταπονείτε το σώμα σας.

Screen-Space: Είτε χρησιμοποιείτε φορητό υπολογιστή είτε πληκτρολόγιο και οθόνη, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε τα χέρια σας με φυσικό τρόπο. Ο καρπός σας πρέπει να είναι ελαφρώς χαμηλότερος από τους αγκώνες σας και η οθόνη του υπολογιστή σας πρέπει να είναι λίγο κάτω από το επίπεδο των ματιών σας και σε μικρή απόσταση, ώστε να μην καταπονεί τα μάτια σας.

Φωτισμός: Μια πτυχή στην οποία οι άνθρωποι πρέπει πάντα να εστιάζουν κατά τον σχεδιασμό του χώρου του γραφείου τους είναι να έχουν καλό φωτισμό. Είτε πρόκειται για τη ρεσεψιόν στην είσοδο είτε για τον σταθμό εργασίας σας – ο φωτισμός πρέπει να επιλέγεται με βάση τον τρόπο με τον οποίο φωτίζει το δωμάτιο συνολικά και όχι μόνο τον χώρο εργασίας σας. Σε περίπτωση που χρειάζεστε εξειδικευμένο φωτισμό, χρησιμοποιήστε ένα επιτραπέζιο φωτιστικό για τέτοιες περιπτώσεις, διαφορετικά, είναι καλύτερο να δίνετε σημασία σε έναν καλό φωτισμό για όλο το χώρο.

Προώθηση της θετικότητας

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, το να έχετε μια αίσθηση ευεξίας είναι κάτι που θα σας βοηθήσει να κάνετε τον χώρο του γραφείου σας πιο παραγωγικό καθώς και φιλόξενο – ενώ δεν χρειάζεται να επενδύσετε μια περιουσία για να το κάνετε. Μια άλλη καλή συμβουλή είναι να έχετε μερικά ντουλάπια αποθήκευσης στο χώρο του γραφείου, ώστε να μπορείτε να έχετε ένα προσεγμένο γραφείο και χωρίς ακαταστασία, χωρίς να χρειάζεται να κάνετε συμβιβασμούς στα απαραίτητα.

Ορίστε λοιπόν, εδώ είναι μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να διαμορφώσετε το γραφείο σας για μέγιστη παραγωγικότητα, άνεση και επιτυχία.