Συμβουλές για την επιλογή του σωστού σχήματος γραφείου

Εάν χρειάζεστε ένα γραφείο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχει μια τεράστια γκάμα διαφορετικών σχημάτων. Για αρχή λοιπόν, θα πρέπει λοιπόν να εντοπίσετε το σωστό σχήμα γραφείου. Προτού αγοράσετε ένα γραφείο, σκεφτείτε τα οφέλη που σας προσφέρει ο Χ τύπος γραφείου που έχετε επιλέξει και σκεφτείτε εάν θα είναι αρκετά λειτουργικός βάση των αναγκών σας.

Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να περιορίσετε το σωστό σχήμα γραφείου για το γραφείο σας.

Τύποι Σχημάτων Γραφείου

Υπάρχουν διάφορα σχήματα γραφείων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Ο τύπος γραφείου που θα επιλέξετε πρέπει να εξαρτάται από τον προϋπολογισμό σας, τις ανάγκες σας και το μέγεθος του χώρου που θα τοποθετηθεί. Εάν δεν έχετε χώρο για ένα μεγάλο γραφείο, μην το αγοράσετε.

Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι υπερεκτιμούν το μέγεθος του διαθέσιμου χώρου του γραφείου τους.

Όταν αναζητάτε το κατάλληλο γραφείο για το γραφείο σας, έχετε τις ακόλουθες επιλογές:

  • Γραφείο σε σχήμα L
  • Κεντρικό γραφείο
  • Ίσιο γραφείο
  • Γραφείο σε σχήμα U
  • Γωνιακό γραφείο

Πλεονεκτήματα κάθε σχήματος γραφείου

Τώρα είναι καιρός να εξετάσετε τα οφέλη που σας προσφέρει κάθε τύπος γραφείου.

Πριν πάρετε μια γρήγορη απόφαση, ζυγίστε τα πλεονεκτήματα του καθενός τύπου και υπολογίστε ποιο γραφείο θα ήταν πιο πρακτικό για εσάς.

Γραφείο σε σχήμα U

Το γραφείο σε σχήμα U παρέχει μεγάλο ωφέλιμο χώρο εργασίας. Εάν σκοπεύετε να έχετε μεγάλο φόρτο εργασίας σε τακτική βάση, αυτός ο τύπος γραφείου θα ήταν ιδανικός. Μπορείτε να αποθηκεύσετε πολλά αντικείμενα στον πάγκο του γραφείου. Ένα από τα μειονεκτήματα ενός γραφείου σε σχήμα U είναι ότι καταλαμβάνει αρκετό χώρο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε τον απαιτούμενο χώρο πριν το αγοράσετε.

Κεντρικά Γραφείο

Τα κεντρικά γραφεία συνήθως κάθονται στη μέση του δωματίου και αρκετές φορές λόγο του σημείου τοποθέτησής τους καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο, αλλά σας δίνεται επιπλέον χώρος μπροστά και πίσω από το γραφείο. Ένα κεντρικό γραφείο μπορεί να μετακινηθεί στο δωμάτιο και να τοποθετηθεί όπου θέλετε.

Συχνά, οι άνθρωποι στο χώρο εργασίας δεν επιλέγουν αυτά τα γραφεία, καθώς τα καλώδια που συνδέουν τον υπολογιστή και το τηλέφωνό σας είναι εύκολα ορατά.

Ίσια Γραφεία

Τα ίσια γραφεία στήνονται κατά μήκος του τοίχου και συχνά εφαπτόμενα στον τοίχο για να παρέχουν ανθεκτικότητα. Αυτός ο τύπος γραφείου διαθέτει μεγάλο πάγκο εργασίας και είναι βολικό γιατί καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο στο γραφείο σας.

Ένα από τα μειονεκτήματα είναι ότι το γραφείο κάθεται σε ένα μόνο μέρος και εάν είναι εφαπτόμενο στον τοίχο, πρέπει να παραμείνει στο ίδιο σημείο.

Γραφείο σε σχήμα L

Το γραφείο σε σχήμα L είναι μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές και σας παρέχει εκτεταμένο χώρο αποθήκευσης για τα αντικείμενα του γραφείου σας. Το γραφείο καταλαμβάνει πολύ χώρο, οπότε να είστε προετοιμασμένοι.

Γωνιακό Γραφείο

Τα γωνιακά γραφεία εξοικονομούν χώρο και ταιριάζουν σε οποιαδήποτε γωνιά ενός γραφείου. Είναι ιδανικά για οικιακά περιβάλλοντα ή μικρά γραφεία.

Ένα γωνιακό γραφείο είναι ιδανικό σε περιβάλλον γραφείου όπου πιθανότατα δεν έχετε πελάτες να έρχονται στο γραφείο σας. Δεδομένου ότι θα είστε απέναντι στον τοίχο, δεν θα ήταν ιδανικό να έχετε έναν πελάτη να κοιτάζει την πλάτη σας καθώς μιλάτε.

Όταν επιλέγετε ένα γραφείο, λάβετε υπόψη τις ανάγκες σας και τις μετρήσεις του γραφείου στο οποίο σκοπεύετε να τοποθετήσετε το γραφείο.