Τα καλύτερα χρώματα για να ενισχύσετε τον χώρο εργασίας σας

Κανείς δεν θέλει να εργάζεται σε έναν θαμπό και βαρετό χώρο εργασίας με ελάχιστο φως και χρώμα. Καθώς οι υπάλληλοι γραφείου περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τους πίσω από ένα γραφείο, είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε κάποια κόλπα για ομορφύνετε το χώρο σας και να ενισχύσετε την παραγωγικότητα σας. Μην υποτιμάτε την επιρροή που έχουν τα χρώματα στη διάθεση και την παραγωγικότητά σας γιατί τότε θα χάσετε μια ευκαιρία να βελτιώσετε το περιβάλλον εργασίας σας!

Σας προτείνουμε τα καλύτερα χρώματα για να ενισχύσετε τον χώρο εργασίας σας και σας δίνουμε λίγη έμπνευση για τη διακόσμηση του γραφείου.

Τα καλύτερα χρώματα για αύξηση της παραγωγικότητας

Μελέτες δείχνουν ότι το χρώμα έχει ισχυρή επίδραση στη συμπεριφορά και στο πως αντιλαμβανόμαστε το περιβάλλον. Για να βρείτε τα καλύτερα χρώματα για να αυξήσετε την παραγωγικότητα στην εργασία, θα πρέπει να επιλέξετε χρώματα που τονώνουν και κάνουν αντίθεση. Το κόκκινο είναι μια τέτοια επιλογή χρώματος για μια επιχείρηση, καθώς υποδηλώνει δύναμη και μπορεί να αυξήσει τη δραστηριότητα των εγκεφαλικών κυμάτων. Το κόκκινο σε συνδυασμό με μαύρο χρώμα μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός συνδυασμός για να κρατάτε παραγωγικούς τους υπαλλήλους γραφείου σε βάρδιες ή σε χώρους εργασίας όπου υπάρχει σωματική δραστηριότητα.

Εναλλακτικά, για όσους εργάζονται σε περιβάλλον υψηλής πίεσης ή χρειάζονται χώρο για σημαντικές συναντήσεις πελατών και εταιρικά meeting, το μπλε είναι ένα ιδανικό χρώμα για την ενίσχυση της παραγωγικότητας. Είναι γνωστό για την ήρεμη αίσθηση που προσφέρει. Οι χώροι διακοσμημένοι με μπλε προάγουν την αποτελεσματικότητα και μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του καρδιακού παλμού και της αρτηριακής πίεσης! Συνδυάστε το με ένα άλλο χρώμα ψυχρού τόνου, όπως το γκρι ή το μοβ για ή για αντίθεση με τόνους κόκκινου ή κίτρινου.

Ποια χρώματα ενισχύουν τη δημιουργικότητα;

Εάν εργάζεστε σε μια θέση που απαιτεί να είστε δημιουργικοί είναι λογικό να θέλετε να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον που θα αναδείξει τις ικανότητές σας με τον καλύτερο τρόπο. Το κίτρινο θα προάγει την αίσθηση της ευτυχίας και της αισιοδοξίας, ανεβάζει τη διάθεση και παρέχει έναν υπέροχο χώρο εργασίας για να τονωθεί η δημιουργικότητα. Το κίτρινο μπορεί να συνδυαστεί με πιο ήπια χρώματα όπως γκρι ή λευκό.

Οι λάτρεις της φύσης θα λατρέψουν το πράσινο στον χώρο εργασίας τους. Μπορεί να προσφέρει μια αναζωογονητική αίσθηση στο χώρο του γραφείου σας. Έρευνες έχουν δείξει ότι το πράσινο είναι ένα χρώμα που επηρεάζει τη δημιουργική ροή και βοηθά στην επίλυση προβλημάτων.

Πώς να προσθέσετε χρώμα στο γραφείο σας

Η χρήση χρώματος για την ενίσχυση της παραγωγικότητας ή της δημιουργικότητας δεν χρειάζεται να περιορίζεται στους τοίχους – κάτι που είναι καλό να γνωρίζετε εάν δεν μπορείτε να αρχίσετε να βάφετε έναν ενοικιαζόμενο χώρο γραφείου. Εξετάστε το ενδεχόμενο εισαγωγής χρώματος επενδύοντας σε έπιπλα γραφείου στην απόχρωση που έχετε επιλέξει. Από πολύχρωμες καρέκλες και καναπέδες γραφείου, μέχρι διαχωριστικά γραφείου και αρχειοθήκες, είναι δυνατό να ενσωματώσετε το χρώμα της επιλογής σας σε οποιονδήποτε χώρο γραφείου. Προσθέστε πολύχρωμα αξεσουάρ γραφείου, όπως χρωματιστά μαξιλαράκια για ποντίκια, σουβέρ και μικρές γλάστρες με φυτά, μπορούν να προσφέρουν ηρεμία ενώ αφήνουν χώρο για να προσθέσετε το προσωπικό σας στυλ. Επίσης, να θυμάστε ότι διαφορετικές αποχρώσεις της ίδιας οικογένειας χρωμάτων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία αποτελεσματικού περιβάλλοντος γραφείου που επηρεάζει την παραγωγικότητα, τη συγκέντρωση και τη δημιουργικότητα.

Είτε εργάζεστε από το σπίτι είτε στο γραφείο, δεν υπάρχει αμφιβολία πώς το χρώμα επηρεάζει τη δημιουργικότητα και την παραγωγικότητα. Αξιοποιήστε αυτή τη γνώση χρησιμοποιώντας τα καλύτερα χρώματα για να ενισχύσετε τον χώρο εργασίας σας.