Τα χαρακτηριστικά των εξαιρετικά παραγωγικών χώρων εργασίας

Η παραγωγικότητα αυξάνεται όταν οι χώροι είναι άνετοι και έχουν όλα όσα χρειάζεστε για να εκτελέσετε την εργασία σας γρήγορα και εύκολα.

Πώς αποκτάται χώρο για την προώθηση της παραγωγικότητας;

Για την επίτευξη παραγωγικών χώρων εργασίας είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι διαφορετικές πτυχές. Σχεδιασμός, έπιπλα, διαχωρισμός χώρων και χώρων εργασίας θερμοκρασία, διανομή των τμημάτων κ.α

Εν ολίγοις όλα όσα περιλαμβάνει μία πλήρη προσαρμογή στις ανάγκες των εργαζομένων στο χώρο του γραφείου, το οποίο διευκολύνει την ανάπτυξη καθημερινών εργασιών με τον βέλτιστο τρόπο.

Προσφέροντας στο προσωπικό σας όλα όσα τους επιτρέπουν να αισθάνονται σαν στο σπίτι τους, θα έχετε θετικό αντίκτυπο τόσο στην απόδοσή τους όσο και στην εικόνα ότι ο εργαζόμενος είναι ικανοποιημένος στην εταιρεία που εργάζεται. Στη συνέχεια θα σας παρουσιάσουμε τις πτυχές εκείνες που μπορείτε να πραγματοποιήσετε στο χώρο εργασίας σας για να αυξήσετε την παραγωγικότητα.

Χώροι εργασίας προσαρμοσμένοι σε διαφορετικές χρήσεις

Ένα πλήθος δραστηριοτήτων εφαρμόζεται σε μία εταιρεία και οι  ανάγκες είναι όλο και πιο διαφορετικές. Για αυτό πρέπει να δημιουργήσετε θέσεις εργασίας που είναι προσαρμοσμένες σε κάθε δραστηριότητα όπως συνεδριακές αίθουσες, η χώρους γραφείων, τηλεδιασκέψεων κλπ.

Μπορείτε επίσης να αναπτύξετε πολύ ευέλικτους χώρους, χώρους πολλαπλών χρήσεων που σας επιτρέπουν να τροποποιήσετε εύκολα τα στοιχεία – συστήματα, σύμφωνα με διαφορετικές χρήσεις.

Εργονομικά έπιπλα γραφείου

Η δυσφορία είναι πιο άμεσος εχθρός της παραγωγικότητας και της απόδοσης των υπαλλήλων σας. Κάθε άτομο έχει φυσικά χαρακτηριστικά και συνήθειες για τα οποία μία από τις πιο σημαντικές πτυχές για τη διατήρηση της παραγωγικότητας τους είναι να βάλουν εργονομικά έπιπλα γραφείου εντός των οποίων είναι εφικτό, γεγονός που τους επιτρέπει να ρυθμίσουν τους μηχανισμούς τους για να επιτύχουν τη μέγιστη απόδοση τους. Σε αυτό τον τομέα τα έπιπλα γραφείου έχουν βελτιώσει σημαντικά την προσαρμογή στις διάφορες εργασίες των χρηστών, επιτρέποντας να εργάζονται όρθιοι ή καθισμένοι με ιδιαίτερη άνεση.

Βέλτιστος φωτισμός

Ο φωτισμός έχει αναμφισβήτητα αντίκτυπο στην άνεση ενός χώρου εργασίας. Αν εφαρμόσετε επαρκή φωτισμό σε όλα τα δωμάτια και τους σταθμούς εργασίας, εξαλείφετε την κούραση, τα προβλήματα όρασης κλπ. Επιπλέον ο φωτισμός χρησιμεύει για τη διακόσμηση και την διαφοροποίηση διαφορετικών περιοχών. Η διανομή του γραφείου για την αξιοποίηση των σημείων φυσικού φωτός είναι ζωτικής σημασίας για το σωστό φωτισμό των χώρων γραφείων.

Χώροι ανάπαυσης

Καθώς προχώρα η μέρα, ή χώροι ανάπαυσης αποκτούν σημασία ειδικά αν τα γραφεία βρίσκονται σε γεωγραφικές περιοχές όπου δεν μπορείτε να πάτε έξω και να απολαύσετε χώρους για μεσημεριανό γεύμα πρωινό ή λίγο αέρα.

Η συγκέντρωση γίνεται όλο και λιγότερο αποτελεσματική και η παραγωγικότητα μειώνεται. Οι χορηγοί ανάπαυσης και αποσύνδεσης των εργαζομένων είναι πολύ σημαντική για τον εργαζόμενο να ανακτήσει τις ικανότητες του και να επιστρέψει στην εργασία του έχοντας εξαλείψει τις εντάσεις.

Επαρκής θερμοκρασία σε όλα τα περιβάλλοντα

Η θερμοκρασία σε πολλές περιπτώσεις είναι ο λόγος διαφωνίας μεταξύ των εργαζομένων. Υπάρχουν εργαζόμενοι που υποφέρουν περισσότερο από τη ζέστη και το κρύο, καθώς και περιοχές του γραφείου που εκτίθεται στις ζεστές και κρύες πηγές. Εάν δημιουργήσετε ένα ακατάλληλο θερμικό περιβάλλον, μπορείτε να θέσετε σε κίνδυνο την υγεία του εργατικού δυναμικού, επιπλέον να δημιουργήσετε δυσφορία και συνεπώς μείωση της παραγωγικότητας. Η θερμομόνωση και η σωστή ρύθμιση θερμοκρασίας θα διατηρήσει το γραφείο σε κατάλληλη θερμοκρασία τόσο σε  κρύο όσο και σε υγρό περιβάλλον και σε ζεστές περιοχές στις διάφορες ζώνες του γραφείου.