Τι δείχνει το γραφείο σας για την προσωπικότητά σας!

Αναλύοντας 5 κοινές προσωπικότητες γραφείου: Αποκωδικοποιήστε τη δική σας!

Κατά μέσο όρο, οι άνθρωποι περνούν καθημερινά 5 ώρες και 41 λεπτά στο γραφείο τους. Λόγω του χρόνου που περνάει ένα άτομο στο γραφείο του, ο χώρος γίνεται προέκταση της προσωπικότητας. Ως εκ τούτου, το γραφείο κάθε ατόμου δείχνει πολλά για αυτόν, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

Το 57% των υπαλλήλων γραφείου παραδέχονται ότι έχουν κρίνει τους συναδέλφους τους από τον χώρο εργασίας τους και το 50% έχουν τρομοκρατηθεί από την κατάσταση του γραφείου ενός συναδέλφου. Ως εκ τούτου, η καλύτερη κατανόηση αυτών των διαφορετικών προσωπικοτήτων στο χώρο του γραφείου μπορεί να επιτρέψει σε εσάς και τους συνάδελφους σας να συνεργαστείτε και να επικοινωνείτε καλύτερα .

1. Το τακτοποιημένο, minimal γραφείο

Εάν το γραφείο σας περιλαμβάνει μόνο τα απαραίτητα, όπως ποντίκι, πληκτρολόγιο, οθόνη και ίσως ένα σημειωματάριο, τότε ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία. Ακόμα κι αν υπάρχει ένα φυτό στο γραφείο σας, είναι επειδή σας αρέσει το πράσινο ή εξυπηρετεί έναν συγκεκριμένο σκοπό. Αντιλαμβάνεστε την ακαταστασία ως μια περιττή απόσπαση της προσοχής που διαταράσσει τη ροή εργασίας σας. Συνήθως προτιμάτε τα μονόχρωμα χρώματα, όπως το μαύρο ή το λευκό, αφού έτσι βλέπεις τα πράγματα.

Είστε προσανατολισμένος στην εργασία σας, οργανωμένος, αξιόπιστος και με αυτοπειθαρχία επαγγελματίας που προτιμά τον προγραμματισμό από τον αυθορμητισμό. Σου αρέσουν οι κανόνες και είσαι υπεύθυνος. Επιπλέον, είστε καλοί στο να ιεραρχείτε και να αντιστοιχείτε τις εργασίες με τους στόχους σας. Ως αποτέλεσμα, οι συνάδελφοί σας δεν χρειάζεται να σας κυνηγήσουν για να ολοκληρώσετε τα παραδοτέα στην ώρα τους. Είστε εσωστρεφής και προτιμάτε να εργάζεστε ανεξάρτητα παρά σε κοινωνικό περιβάλλον.

Ένα εργονομικό γραφείο με ρυθμιζόμενα καθ’ ύψος χαρακτηριστικά ή μια καρέκλα γραφείου πολλαπλών χρήσεων θα ήταν μια εξαιρετική επιλογή για εσάς.

2. Το ακατάστατο και χαοτικό γραφείο

Εάν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία, πιθανότατα έχετε ένα γραφείο γεμάτο με χαρτιά, καλώδια, σημειώσεις, κτλ. Τέτοια γραφεία δείχνουν ότι προτιμάτε να εργάζεστε με όλα όσα έχετε μπροστά σας. Η ακαταστασία σας βοηθά να αισθάνεστε άνετα όταν εργάζεστε. Αν κάτι λείπει στο γραφείο, το πιθανότερο είναι ότι θα βρεθεί μέσα στο χάος του γραφείο σας, με την προϋπόθεση ότι κάποιος να ψάξει αρκετά.

Είστε ένα δημιουργικό άτομο γεμάτο πρωτότυπες ιδέες και ικανό για πολλαπλές εργασίες ταυτόχρονα. Σας αρέσει να παίρνετε αυθόρμητες αποφάσεις και να εφαρμόζετε τις ιδέες σας με ελάχιστο προγραμματισμό. Είστε εξωστρεφής που ευδοκιμεί σε ένα συνεργατικό περιβάλλον και φιλικός με τους άλλους. Αυτός ο ανεμοστρόβιλος στο γραφείο σας δείχνει ότι είστε ενεργητικοί και παθιασμένοι με τη δουλειά σας.

Ωστόσο, το αφεντικό ή οι συνάδελφοί σας μπορεί να σοκαριστούν από την ακαταστασία στο γραφείο σας, επομένως χρειάζεστε μια πρακτική λύση αποθήκευσης. Επομένως, ένα γραφείο με συρτάρια και μια μονάδα αποθήκευσης με συρτάρια είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς.

3. Το προσωποποιημένο γραφείο, προέκταση του σπιτιού

Αυτή η κατηγορία ισχύει για όσους επιθυμούν το γραφείο τους να είναι προέκταση του σπιτιού τους. Τα ψυχρά και απρόσωπα περιβάλλοντα εργασίας δεν ευνοούν την ανάπτυξή σας. Έχετε την τάση να βάζετε την προσωπικότητά σας σε όλα και το γραφείο σας δεν αποτελεί εξαίρεση. Στο γραφείο σας υπάρχουν προσωπικά αντικείμενα όπως φωτογραφίες της οικογένειάς σας, κατοικίδιων, αγαπημένα αποσπάσματα, κούπες, μαξιλάρια, φυτά και πολλά άλλα, που λειτουργούν ως κίνητρα για εσάς.

Λόγω του υψηλού επιπέδου δημιουργικότητας και αυτοέκφρασης, ο χώρος εργασίας σας αντανακλά την ατομικότητά σας. Απολαμβάνετε την αλληλεπίδραση με τους συναδέλφους σας για προσωπικά ή επαγγελματικά θέματα. Ως συναισθηματικό άτομο, εκτιμάτε τις στενές σχέσεις. Είστε φιλόδοξοι και το εξατομικευμένο γραφείο σας εμπνέει να πετύχετε τους στόχους σας.

Τα μοντέρνα έπιπλα γραφείου, όπως άνετοι καναπέδες ή τραπεζάκια του καφέ που σας βοηθούν να δημιουργήσετε μια ζεστή ατμόσφαιρα και να συνδεθείτε με τους συναδέλφους σας.

4. Το γραφείο του λάτρη της τεχνολογίας

Το γραφείο σας είναι σαν ένα μίνι κατάστημα για gadget τεχνολογίας, όπως οθόνες, tablet, ασύρματους φορτιστές και άλλες έξυπνες συσκευές. Αν κάποιος θέλει να μάθει τι νέο υπάρχει στην τεχνολογία ή να λύσει τις τεχνικές απορίες του , είστε το άτομο που θέλει. Ως λάτρης της τεχνολογίας, απολαμβάνετε να επιδεικνύετε την ευφυΐα σας διαθέτοντας τα πιο πρόσφατα gadgets.

Το αναλυτικό μυαλό σας απολαμβάνει να βουτάει σε πολύπλοκα προβλήματα και να αναλύει και να ερμηνεύει δεδομένα χρησιμοποιώντας τεχνολογικά εργαλεία για τη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων. Πάντα αναζητάτε νέους τρόπους για να ενσωματώσετε την τεχνολογία στην εργασία σας. Σας αρέσει να εργάζεστε ανεξάρτητα και να επικεντρώνεστε σε εργασίες που απαιτούν βαθιά συγκέντρωση και τεχνική επάρκεια.

Ένα γραφείο που παρέχει δυνατότητα διέλευσης καλωδίων εσωτερικά είναι η ιδανική λύση για εσάς .

5. Το γραφείο του «άριστου»

Εάν σας αρέσει να εμφανίζετε τα πτυχία, τις διακρίσεις, ή τα πιστοποιητικά επαγγελματικών επιτευγμάτων στο γραφείο σας, ανήκετε σε αυτήν την ομάδα. Οι συζητήσεις σας συχνά περιστρέφονται γύρω από την καριέρα σας και τα εξαιρετικά επιτεύγματα στον τομέα της εξειδίκευσής σας. Το γραφείο σας μπορεί να έχει επίσης μερικά παρακινητικά αποσπάσματα ή εμπνευσμένες αφίσες.

Είστε προσανατολισμένοι στα επιτεύγματα και έχετε έντονη επιθυμία για εξωτερική επικύρωση για τα επιτεύγματά σας. Επιπλέον, έχετε ανταγωνιστική στάση απέναντι στους συναδέλφους σας και είστε τελειομανής.

Ένα διευθυντικό γραφείο ή μία επιπλοσύνθεση για να τα εκθέτετε όμορφα είναι για εσάς.

Κάθε επαγγελματίας έχει την τάση να εξατομικεύει το γραφείο του με μοναδικό τρόπο. Έτσι, την επόμενη φορά που θα μπείτε στο γραφείο σας, παρατηρήστε πώς οι συνάδελφοί σας έχουν οργανώσει τα γραφεία τους. Μπορεί να σας δώσει πολλές πληροφορίες για την προσωπικότητά τους και πώς να συνεργαστείτε καλύτερα μαζί τους.