Τι έπιπλα πρέπει να έχετε στο χώρο της ρεσεψιόν

Ο χώρος υποδοχής. Tο πρώτο πράγμα που όλοι βλέπουν καθώς μπαίνουν στο γραφείο σας και την τελευταία περιοχή από την οποία περνούν όταν φεύγουν. Όλοι γνωρίζουν ότι ένας ευγενικός και χαρούμενος ρεσεψιονίστ είναι ο καλύτερος τρόπος για να καλωσορίσεις τους ανθρώπους στο γραφείο. Ποια στοιχεία όμως και έπιπλα του χώρου υποδοχής κάνουν έναν χώρο φιλόξενο;

Σε πολλά γραφεία, ο χώρος υποδοχής είναι επίσης γνωστός ως αίθουσα αναμονής. Τι κάνουν οι άνθρωποι όταν κάθονται και περιμένουν; Κοιτάζουν τριγύρω. Έτσι, ένας υπέροχος χώρος υποδοχής χρειάζεται περισσότερα από ένα γραφείο και μερικές καρέκλες.

Απαραίτητα έπιπλα χώρου υποδοχής:

Το γραφείο

Σχεδόν σε κάθε χώρο υποδοχής, θα βρείτε ένα γραφείο. Αυτό είναι το μέρος όπου οι επισκέπτες γνωρίζουν ότι μπορούν να λάβουν απαντήσεις στις ερωτήσεις τους ή θα τους υποδείξουν τη σωστή κατεύθυνση. Το τέλειο γραφείο υποδοχής μπορεί να διαφέρει για κάθε εταιρεία. Αλλά όλα τα γραφεία υποδοχής πρέπει να διατηρούνται τακτοποιημένα και οργανωμένα. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει χώρος μεταξύ της εισόδου και του γραφείου. Και ότι υπάρχει επαρκής φωτισμός. Συχνά οι επισκέπτες υπογράφουν ή συμπληρώνουν φόρμες, επομένως σκεφτείτε τον φωτισμό μπροστά από το γραφείο και όχι μόνο πίσω από αυτό για τον ρεσεψιονίστ.

Ένα υπέροχο γραφείο όχι μόνο συμπληρώνει τον χώρο σας αλλά είναι συνεπές με το branding σας. Τα γραφεία διατίθενται σε διάφορα σχήματα και ύψη. Οι δυνατότητες είναι αμέτρητες για να σχεδιάσετε το τέλειο γραφείο για τον χώρο της υποδοχή σας.

Καρέκλες

Αν και ελπίζετε να μην αφήσετε ποτέ τους επισκέπτες να περιμένουν πολύ, θα πρέπει να συμπεριλάβετε άνετα αλλά και κομψά καθίσματα σε περίπτωση που χρειαστεί να περιμένουν. Οι σωστές καρέκλες μπορούν όχι μόνο να προσφέρουν ένα άνετο μέρος για να καθίσετε, αλλά στην πραγματικότητα, να βελτιώσουν το συνολικό στυλ του χώρου σας. Εάν η ρεσεψιόν σας έχει έντονα χρώματα, οι καρέκλες σε ουδέτερα χρώματα όπως λευκό ή γκρι μπορούν να δημιουργήσουν μια πιο απαλή αίσθηση. Εάν ο χώρος υποδοχής σας είναι πιο ουδέτερος στο χρώμα, η επιλογή των καρεκλών με πιο έντονο χρώμα θα μπορούσε να φωτίσει τον χώρο.

Ο αριθμός των απαραίτητων καρεκλών ποικίλλει ανάλογα με τον αναμενόμενο αριθμό των καλεσμένων που περιμένουν ανά πάσα στιγμή. Αλλά ακόμα κι αν συνήθως δεν έχετε επισκέπτες να περιμένουν, συνιστάται να υπάρχουν τουλάχιστον δύο καρέκλες. Η προσθήκη καρεκλών στον χώρο, ακόμα κι αν είναι περισσότερο για διακόσμηση, δημιουργεί ένα πιο φιλόξενο περιβάλλον.

Καναπές

Τα καθίσματα σε στυλ lounge μπορεί να μην είναι κατάλληλα για κάθε χώρο υποδοχής, αλλά αν έχετε συχνά επισκέπτες ή πελάτες να περιμένουν, μπορεί να είναι μια εξαιρετική προσθήκη. Τα καθίσματα σε στυλ lounge είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γεμίσετε έναν ανοιχτό χώρο, καθώς και να εξασφαλίσετε ότι οι επισκέπτες σας έχουν ένα άνετο μέρος για να καθίσουν.

Οι καναπέδες και οι πολυθρόνες είναι ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να ενσωματώσετε εταιρικά χρώματα στον χώρο . Η δημιουργία μιας ομοιόμορφης εμφάνισης και αίσθησης από τον χώρο υποδοχής έως τα γραφεία μπορεί να κάνει όμορφη εντύπωση, όχι μόνο στους πελάτες και τους καλεσμένους σας, αλλά και στα μέλη της ομάδα σας.

Τραπέζια

Υπάρχουν πολλές επιλογές για τα τραπέζια στο χώρο υποδοχής. Φροντίστε να υπάρχουν τραπεζάκια για βιβλία ή περιοδικά. Ορισμένα έπιπλα σαλονιού και επιλογές καθισμάτων έχουν ενσωματωμένα τραπέζια, αν θέλετε να μεγιστοποιήσετε τον χώρο στη ρεσεψιόν σας.

Οι επισκέπτες που έρχονται στο γραφείο σας ενδέχεται να θελήσουν να χρησιμοποιήσουν τον υπολογιστή τους όσο περιμένουν άρα είναι σημαντικό να υπάρχει τραπέζι για φορητό υπολογιστή στη ρεσεψιόν, δημιουργώντας έτσι ένα όμορφο και λειτουργικό περιβάλλον για τους επισκέπτες.

Προσθήκη πράσινου στον χώρο υποδοχής

Όλο και περισσότερο, οι εταιρείες χρησιμοποιούν φυτά σε όλους τους χώρους και ιδιαίτερα στο χώρο υποδοχής. Και αυτό έχει πολλά οφέλη για τους εργαζόμενους. Τα φυτά βελτιώνουν τόσο την παραγωγικότητα όσο και την ικανότητα εστίασης τους και κάνουν την ατμόσφαιρα πιο χαρούμενη.

Εάν τα φυτά μπορούν να κάνουν όλα αυτά τα πράγματα για τους υπαλλήλους, τότε σίγουρα θα πρέπει να βρίσκονται στον χώρο υποδοχής. Όλοι θέλουν πιο χαρούμενους επισκέπτες και πελάτες! Αλλά το σημαντικότερο είναι πως τα φυτά δημιουργούν κυριολεκτικά μια ανάσα φρέσκου αέρα. Τα φυτά μπορούν να δώσουν ζωή στον χώρο της ρεσεψιόν σας.

Όταν σχεδιάζετε τον χώρο υποδοχής σας, σκεφτείτε πρώτα τη λειτουργικότητα. Φροντίστε να συμπεριλάβετε όλα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για να φιλοξενήσετε τους καλεσμένους σας. Αφαιρέστε τυχόν εμπόδια για μια ομαλή είσοδο και βεβαιωθείτε ότι ο χώρος υποδοχής σας είναι φιλόξενος για όλους τους πιθανούς επισκέπτες.