Τι λείπει περισσότερο στους ανθρώπους όταν δεν εργάζονται από το σπίτι

Όλο και περισσότερες εταιρίες ζητάνε να επιστρέψουν στο γραφείο οι εργαζόμενοί τους και ενώ πολλοί διευθυντές γραφείων θα είναι προετοιμασμένοι για την επιστροφή του προσωπικού τους με μια ανανέωση γραφείου ή  πρόσθετα μέτρα ασφαλείας , πολλοί άνθρωποι που εργάζονταν από το σπίτι τα τελευταία χρόνια μπορεί να αισθάνονται απροετοίμαστοι αν αλλάξουν ποτέ τη ρουτίνα τους.

Θέλαμε να δούμε πώς αισθάνονται οι άνθρωποι όταν επιστρέφουν στο γραφείο, γι’ αυτό ρίξαμε μια ματιά στη θέση των εργαζομένων ως προς την επιστροφή στο γραφείο, συμπεριλαμβανομένου του τι θα τους λείψει περισσότερο από την εργασία από το σπίτι, καθώς και τι, αν μη τι άλλο, ανυπομονούν αν χρειαστεί να επιστρέψουν ποτέ.

Τι θα μας λείψει περισσότερο από την εργασία από το σπίτι;

Μερικά από τα πράγματα που θα λείψουν περισσότερο στους εργαζόμενους σχετικά με την εργασία από το σπίτι είναι τα εξής:

 • Ο χρόνος που κερδίζουν από τη μη μετακίνησή τους από/προς το γραφείο
 • Να σηκώνονται από το κρεβάτι αργότερα από το συνηθισμένο
 • Η ησυχία του σπιτιού
 • Να δουλεύουν με τις πιτζάμες τους
 • Να περνούν περισσότερο χρόνο με τα κατοικίδιά τους
 • Τι έχουμε χάσει από το γραφείο;
 • Τα πράγματα που περιμένουν περισσότερο οι εργαζόμενοι από την επιστροφή περιλαμβάνουν:
 • Η συναναστροφή με τους συναδέλφους
 • Κοινωνική επαφή μετά τη δουλειά με τους συναδέλφους
 • Μεγάλες, συνεργατικές συναντήσεις
 • Η ευκαιρία να ξεφεύγουν για λίγο από τις ευθύνες φροντίδας των παιδιών τους

Συμβουλές για την επιστροφή στο γραφείο

Πολλοί εργαζόμενοι μπορεί να αισθάνονται λίγο άγχος πριν από την επιστροφή τους στο γραφείο, αφού εργάζονται από το σπίτι χρόνια τώρα. Για να είναι πιο εύκολη η μετάβαση στο γραφείο ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές.

Οργανώστε τις δια ζώσης συναντήσεις σας

Βάλτε ως στόχο να επανασυνδεθείτε και να έχετε συναντήσεις από κοντά με όσους έχετε χαθεί. Είναι πολύ καλύτερο να ξεκινήσετε την επιστροφή στο γραφείο με ευχάριστες συναντήσεις που θα περιμένετε με ανυπομονησία. Σκεφτείτε αυτό ως την πρώτη μέρα στη δουλειά, όταν μέρος της προσαρμογή σας ήταν να γνωρίσετε και να αναπτύξετε καλές σχέσεις με τους συναδέλφους σας.

Ενημερωθείτε για τους νέους κανόνες του γραφείου

Πριν την επιστροφή σας, θα πρέπει να ενημερωθείτε για τους νέους κανόνες που εφαρμόζει ο χώρος εργασίας σας για να διασφαλίσει την ασφάλεια του προσωπικού του. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να εξοικειωθείτε με τους νέους κανόνες και να επικοινωνήσετε με τον εργοδότη σας τυχόν ερωτήσεις ή ανησυχίες που μπορεί να έχετε. Με αυτόν τον τρόπο θα διασφαλίσετε ότι είστε ψυχικά προετοιμασμένοι για το πώς μπορεί να έχει αλλάξει το γραφείο όταν επιστρέψετε.

Πάρτε μια ανάσα!

Χρησιμοποιήστε την αναπνοή για να διαχειριστείτε τα συναισθήματά σας. Πριν σας κατακλύσει το άγχος όταν για παράδειγμα αντιμετωπίσετε συμπεριφορές με τις οποίες δεν συμφωνείτε, σταματήστε και αφιερώστε 60 δευτερόλεπτα εστιάζοντας στην αναπνοή σας. Αυτό έχει δύο πλεονεκτήματα: Αρχίζετε να μειώνετε την αδρεναλίνη στον οργανισμό σας και δίνετε χρόνο στον εαυτό σας να ανταποκριθεί αντί να αντιδράσει.

Πώς να κάνετε τη μέρα πιο εύκολη

Πολλοί εργοδότες θα έχουν ορίσει μια πολιτική σταδιακής επιστροφής για τους εργαζομένους για να τους διευκολύνει, επομένως σας προτείνουμε επίσης να ενημερώνεστε πριν από την επιστροφή σας, ώστε να γνωρίζετε πλήρως τις αλλαγές και τι αναμένεται από εσάς όσον αφορά τις εργάσιμες ημέρες εντός του χώρου εργασίας.

Πρέπει επίσης να εξετάσετε τη διαδικασία της μετακίνησης από και προς το γραφείο. Αφού δεν έχετε κάνει τη διαδρομή για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, μια δοκιμαστική διαδρομή θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε πόσο χρόνο μπορεί να διαρκέσει η μετακίνηση ή αν υπάρχει ευκολότερη διαδρομή που μπορείτε να ακολουθήσετε.

Εάν είστε μέλος της διοίκησης της εταιρείας, σκεφτείτε να κάνετε το προσωπικό σας να αισθάνεται ευπρόσδεκτο όταν επιστρέφει στο γραφείο, με ένα μικρό δώρο καλωσορίσματος ή μια ομαδική εκδήλωση (πάντα με ασφάλεια). Ρωτήστε τους για τις ανησυχίες τους και πώς μπορείτε να τους κάνετε τη μετάβαση όσο το δυνατόν πιο εύκολη.