Το γραφείο μου στο σαλόνι

Για να δουλέψετε από το σπίτι, χρειάζεται ένα γραφείο, αλλά δεν υπάρχει χώρος για να το τοποθετήσετε;

Μην πανικοβληθείτε μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε ένα χώρο εργασίας για τον εαυτό σας απευθείας στο σαλόνι. Ακολουθώντας μερικούς απλούς κανόνες και με μερικές καλές συμβουλές, μπορείτε να απολαύσετε ένα ευχάριστο και πρακτικό χώρο γραφείου και ένα άνετο σαλόνι για να χαλαρώνετε. Ακολουθούν τρεις κανόνες που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Μάθετε πώς να εκμεταλλευτείτε το Σαλόνι σας

Είναι γεγονός απλώς και μόνο επειδή χρειάζεστε χώρο γραφείου στο σαλόνι σας, δεν σημαίνει ότι μπορείτε να “πιέσετε” τους τοίχους για να κάνετε το σαλόνι σας μεγαλύτερο! Αλλά προσέξετε, αυτό δεν σημαίνει πως το γραφείο σας θα πρέπει να “εισβάλλει” στο χώρο χαλάρωσης που αποτελεί το σαλόνι σας.

  • Για παράδειγμα αν έχετε μία γωνία η ένα διάδρομο στο σαλόνι σας μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε τον χώρο εργασίας σας εγκαθιστώντας ένα μικρό γραφείο ή ακόμα και μία  επί παραγγελία επιφάνεια εργασίας για να ταιριάζει ακριβώς στο χώρο. Για να αποφύγετε τυχόν δυσκολίες στις κινήσεις σας επιλέξτε επίσης ένα άνετο κάθισμα που θα ταιριάζει ακριβώς στο χώρο εργασίας.
  • Επίσης, θυμηθείτε να εκμεταλλευτείτε τους τοίχους του σπιτιού σας, καθώς υπάρχουν  πτυσσόμενα γραφεία που στερεώνονται στον τοίχο και μπορούν να “φιλοξενήσουν” τον υπολογιστή σας τα βιβλία σας και ότι άλλο απαιτείται για την εκτέλεση των επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Μάθετε πώς να οριοθετείτε τα κενά

Αυτός είναι ένας θεμελιώδης κανόνας για άτομα που εργάζονται από το σπίτι ή που αναγκάζονται να φέρουν εργασία στο σπίτι. Για μέγιστη αποτελεσματικότητα, ο χώρος του γραφείου πρέπει να είναι καλά διαχωρισμένος από το χώρο χαλάρωσης ακόμα και αν είναι στο σαλόνι του σπιτιού.

Για να το κάνετε αυτό, ανάλογα με το χώρο που έχετε στη διάθεση σας, επιλέξτε το κατάλληλο γραφείο, αφιερώστε το χώρο του σε αυτό, αλλά πάνω από όλα βρείτε ένα μικρό “κόλπο” για να το διαχωρίσετε οπτικά από το υπόλοιπο δωμάτιο – σαλόνι. Για να γίνει αυτό, μπορείτε να κάνετε τα εξής.

  • Εγκαταστήστε το γραφείο σας πίσω από μία ωραία βιβλιοθήκη ή ένα διαχωριστικό πάνελ- γυψοσανίδα. Αυτό θα του επιτρέψει να διαχωριστεί φυσικά από τον υπόλοιπο χώρο προσφέροντας και την ανάλογη διακριτικότητα σε περίπτωση επισκέψεων.
  • Για συμβολικό διαχωρισμό περισσότερο από φυσικό, μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε το γραφείο σας σε ένα άνετο χάλι που θα “κόψει” φυσικά αυτόν τον χώρο από το υπόλοιπο δωμάτιο. Επιπλέον,  μπορείτε να τοποθετήσετε το χώρο εργασίας ζωγραφίζοντας στον τοίχο στο πλάι του γραφείου διαφορετικό χρώμα από το υπόλοιπο δωμάτιο.

Δημιουργήστε μία ευχάριστη περιοχή στο γραφείο

Δεν θα πρέπει να “υποτιμάται” ότι το γραφείο θα πρέπει επίσης να είναι ένα μέρος όπου θα αισθανθείτε καλά για να εργαστείτε! Επομένως, εγκαταστήστε πράσινα φυτά, επιλέξτε χρώματα που θα ταιριάζουν τα έπιπλα που υπάρχουν ήδη εκεί. Τέλος τοποθετήσετε οτιδήποτε σας είναι ευχάριστο σε σχέση με την διακόσμηση του δίνοντας μια ξεχωριστή ταυτότητα και δημιουργώντας τον δικό σας εργασιακό “παράδεισο”

Συμπερασματικά

Αποδεικνύεται πως σε ορισμένες περιπτώσεις, τα περιορισμένα τετραγωνικά σε ένα σπίτι και η ανάγκη δημιουργίας επαγγελματικού χώρου,  μπορεί να δημιουργήσει ορισμένες δυσκολίες στην άνεση στην συγκέντρωση στην ησυχία που επιβάλλεται να έχει ο χώρος αυτός για την ομαλή εκτέλεση των εργασιακών υποχρεώσεων. Όμως ως επαγγελματίες που επιθυμείτε να εργαστείτε ακόμη και στον κοινόχρηστο χώρο του σαλονιού έχετε την ευκαιρία να δημιουργήσετε έναν ξεχωριστό, ιδιαίτερο και όμορφο εργασιακό περιβάλλον επιτρέποντας σας να αποδώσετε τα μέγιστα!