Βιομηχανικό στυλ για το γραφείο

Η Βιομηχανική Τάση συνεχίζει να προσφέρει με την ξεχωριστή της ταυτότητα και την ιδιαίτερη αισθητική της, δίνοντας στους εσωτερικούς χώρους μία vintage και ακατέργαστη γοητεία, ένα συνδυασμό και ένα τέχνασμα από ξύλο, μέταλλο, και δέρμα. Ένα στυλ που προσφέρει μία ισχυρή “προσωπικότητα” σε οποιονδήποτε χώρο, ειδικά στο γραφείο σας!

Ξεκινήστε επιλέγοντας το γραφείο Είναι προφανώς το κεντρικό στοιχείο του δωματίου σας! Επιλέξτε το προσεκτικά και το υπόλοιπο ντεκόρ σας θα είναι φυσικό. Παρόλο που το στυλ είναι πολύ σημαντικό, είναι απαραίτητο να υπάρχει ένα γραφείο που να είναι πρακτικό και εργονομικό.

Για το γραφείο επιλέξτε ένα μοντέλο σε γκρι χάλυβα που προσφέρει ταυτόχρονα πρακτική αποθήκευση με πολλά συρτάρια για τα προσωπικά σας αντικείμενα και ταυτόχρονα άπλετο χώρο στην επιφάνεια εργασίας.

Κάθισμα

Σκαμπό ή καρέκλα, η επιλογή είναι δική σας! Ανάλογα με το χρόνο που ξοδεύετε στο γραφείο σας και την επιθυμητή άνεση, τα οποία είναι δύο κριτήρια που πρέπει απολύτως να ληφθούν υπόψη.

Ένα μοντέλο καρέκλας από ακατέργαστο ξύλο και μέταλλο θα “βρει” τη θέση του τέλεια σε ένα βιομηχανικό στυλ γραφείου.

Σε περίπτωση που το δωμάτιό σας είναι αρκετά μεγάλο, εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να τοποθετήσετε μία υπέροχη δερμάτινη καρέκλα. Επίσης ένα καναπέ σε χρώματα του καφέ η του total black, ιδανικό για χαλάρωση. Εν ολίγοις, δεν  θυσιάζουμε την άνεση για το στυλ αλλά τα συνδυάζουμε.

Κομψή και πρακτική αποθήκευση

Είναι πάντα απαραίτητο να υπάρχει αποθηκευτικός χώρος σε ένα γραφείο. Σκεφτόμαστε ένα πολύ κομψό μεταλλικό ντουλάπι σε γραμματειακό στυλ. Ή ακόμα και ξύλινα ή μεταλλικά ράφια, είτε επιτοίχια, είτε κατασκευασμένα από κουτιά για να αποθηκεύσετε βιβλία, φακέλους, αποδείξεις κ.α.

Επίσης η τοποθέτηση παλαιών ξύλινων κουτιών ή ακόμα και κουτιών αποθήκευσης σε σκούρες αποχρώσεις σε διάφορα σημεία του χώρου, μπορούν να προσφέρουν μια ιδιαίτερη φινέτσα.

Η σημασία του φωτός στη βιομηχανική εμφάνιση

Το βιομηχανικό στυλ αποτελείται συχνά από σκούρα έπιπλα, επομένως μην διστάσετε να αυξήσετε τις πηγές φωτός!

Για τους λαμπτήρες, σκεφτείτε ένα φωτιστικό μεταλλικό σώμα που πρέπει να τοποθετηθεί σε μία γωνιά, καθώς και σποτάκια οροφής για να τα τοποθετήσετε παντού, είτε πάνω από το γραφείο είτε στη βιβλιοθήκη.

Επενδύστε στους τοίχους

Εάν έχετε τη δυνατότητα να φτιάξετε ένα εκτεθειμένο πέτρινο τοίχο μη διστάσετε ούτε στιγμή! Επίσης μπορείτε να βάλετε πολύχρωμες vintage αφίσες ή ένα μεταλλικό ρολόι τοίχου, συνδυάζοντας το ιδανικά με το βιομηχανικό στυλ. Τέλος σκεφτείτε πινακίδες ή μεγάλα μεταλλικά γράμματα, ακόμη και η τοποθέτηση ενός αγροτικού εργαλείου του περασμένου αιώνα που έχει ξεχαστεί στην αποθήκη των συγγενών σας μπορεί να ολοκληρώσει με εντυπωσιακό τρόπο το βιομηχανικό στυλ στο γραφείο σας!

Συμπερασματικά

Το βιομηχανικό στυλ μπορεί να διηγηθεί μία “ξεχασμένη” ιστορία καθώς και να δημιουργήσει  μέσα από το συνδυασμό του vintage και των ιδιαίτερων αξεσουάρ – αντικειμένων στο γραφείο μία ιδιαίτερη και μοναδική αισθητική. Να αποκτήσετε ακόμη την ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής εμπνέοντας σας να εργαστείτε σε ένα περιβάλλον που θα τονώσει τη δημιουργικότητά σας και θα αυξήσει την παραγωγικότητα σας!