5 μοντέρνες και κομψές ιδέες για το γραφείο στο σπίτι

Ο καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες στον χώρο εργασίας του, έτσι πολλές ιδέες σχεδίασης δεν είναι σε καμία περίπτωση κατάλληλες για όλους. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αδύνατο να δημιουργήσουμε τον τέλειο χώρο για το γραφείο μας. Έτσι, εάν αισθάνεστε ενθουσιασμένοι από την ιδέα να δημιουργήσετε ένα χώρο που θα σας επιτρέψει να εργαστείτε από το σπίτι, σας έχουμε μερικές πολύ ενδιαφέρουσες ιδέες. Παρακάτω σας έχουμε μια λίστα 5 προτάσεων που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ένα γραφείο, στο σπίτι, λειτουργικό και φιλόξενο.

Δημιουργήστε έναν χώρο συγκεντρώσεων και επαφών με άλλα άτομα

Καθώς οραματίζεστε τον σχεδιασμό για το γραφείο σας, φροντίστε να λάβετε υπόψη όλες τις δραστηριότητες που θα ολοκληρώσετε στον χώρο αυτό. Πιθανότατα, θα χρειαστεί να έχετε ένα γραφείο για να μπορέσετε να αποθηκεύετε όλη σας την “χαρτούρα”.
Εκτός από τον κύριο χώρο εργασίας σας, σκεφτείτε να ενσωματώσετε ένα επιπλέον χώρο καθισμάτων για τη διεξαγωγή συζητήσεων ή συνάντησης με τους πελάτες. Εναλλακτικά, αν υπάρχουν πολλά μέλη της οικογένειας που πρέπει να μοιραστούν το χώρο, κρατήστε τα πράγματα οργανωμένα δίνοντας σε κάθε άτομο ένα ξεχωριστό μέρος για να εργαστείτε.

Επενδύστε στους χώρους αποθήκευσης

Είναι σημαντικό να επενδύσετε σε χώρους αποθήκευσης καθώς το να κρατήσεις ένα γραφείο οργανωμένο μπορεί να είναι ένας αγώνας για τους περισσότερους από εμάς. Ειδικά, εάν είστε κάποιος που διαχειρίζεται πολλά έγγραφα, θα πρέπει να ενσωματώσετε πολλές λύσεις αποθήκευσης στο σχέδιο σας. Εάν διαθέτετε χώρο, τα ντουλάπια ή τα μεγάλα συρτάρια είναι ιδανικά για αποθήκευση αντικειμένων, εγγράφων κλπ. Τα ράφια επίσης είναι ένας τρόπος για να τοποθετήσετε κάποια συσκευή καθώς και στοιχεία διακόσμησης.

Επιλέξτε ουδέτερα χρώματα

Μια από τις βασικές ιδέες της θεωρίας των χρωμάτων είναι ότι τα χρώματα που επιλέγουμε για να διακοσμήσουμε έναν χώρο μπορούν να έχουν ισχυρό αντίκτυπο στη διάθεση μας. Συνήθως οι αποχρώσεις του μπλε, για παράδειγμα, μπορούν να μας χαλαρώσουν, ενώ του κίτρινου. έχει αποδειχθεί, ότι προκαλούν άγχος. Δεδομένου ότι ένας χώρος γραφείου είναι ένας χώρος που θέλετε να μπορείτε να είστε συγκεντρωμένοι, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε να ουδέτερα χρώματα ώστε να αποφύγετε ανάμεικτα συναισθήματα όταν ολοκληρώσετε το “έργο” σας.

Δώστε έμφαση στον χώρο σας χρησιμοποιώντας προσωπικά αντικείμενα

Όσο σημαντικό είναι να εστιάσετε στο γραφείο σας ώστε να είναι επαγγελματικό και πρακτικό, τόσο επίσης σημαντικό είναι να δημιουργήσετε έναν χώρο στον οποίο θα είστε ευδιάθετοι και ικανοποιημένοι. Μην ξεχάσετε να ενσωματώσετε μερικά στοιχεία διακόσμησης και κομμάτια τέχνης στους τοίχους  που να αναδεικνύουν το προσωπικό σας γούστο.

Προσθέστε το φυσικό φως στο γραφείο σας

 

Οι έρευνες δείχνουν ότι η παρουσία φυσικού φωτός σε επαγγελματικούς χώρους έχει θετικό αντίκτυπο στην παραγωγικότητα και τη διάθεση των εργαζομένων.
Τα παράθυρα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του σχεδιασμού σας. Σκεφτείτε να ευθυγραμμίσετε το γραφείο σας κάτω από το παράθυρο και μην διστάσετε να συμπεριλάβετε διαφορετικά φυσικά στοιχεία στο σχεδιασμό σας. Τα “πράσινο” θα προσθέσει χρώμα στο χώρο και θα ενισχύσει τη διάθεσή σας.