8 Συμβουλές για τη διακόσμηση του γραφείου σας

Ας το παραδεχτούμε. Περνάμε πολύ χρόνο στη δουλειά. Και πρέπει να είμαστε στα καλύτερά μας όσο είμαστε εκεί, ώστε να είμαστε παραγωγικοί και ικανοποιημένοι.

Εάν ξοδεύετε όλο αυτό το χρόνο σε έναν χώρο που δεν σας εμπνέει – ή χειρότερα, σας αποπροσανατολίζει – τελικά θα έχει το κόστος του. Το ίδιο ισχύει και για την εργασία σε έναν χώρο που δεν έχει ρυθμιστεί σωστά για να είναι άνετος και οργανωμένος. Ένας ακατάστατος χώρος οδηγεί σε ένα ακατάστατο μυαλό.

Τα καλά νέα: είναι εύκολο να οργανώσετε και να διακοσμήσετε τον χώρο του γραφείου σας, ώστε να είστε γεμάτοι ενέργεια και παραγωγικότητα.

Το κόλπο είναι να μην υπερβάλλετε με διακοσμητικά και προσωπικά αντικείμενα. Θα θέλετε να διατηρήσετε τον χώρο εργασίας σας αφιερωμένο στην εργασία και τον επαγγελματισμό, ενώ παράλληλα θα σας κάνει να αισθάνεστε «σαν στο σπίτι σας».

Κρατήστε το επαγγελματικό.

Μην υπερβάλετε με τα προσωπικά αντικείμενα και φροντίστε να κρατάτε την εργασία στο επίκεντρο. Ένα εμπνευσμένο έργο τέχνης ή ένα παρακινητικό απόσπασμα λειτουργεί. Αυτή η φωτογραφία του μήνα του μέλιτος που δείχνεις εσένα και τη σύζυγός σου στην παραλία με τα μαγιό; Μάλλον δεν είναι η καλύτερη ιδέα.

Διατηρήστε το καθαρό και λειτουργικό.

Μην γεμίζετε το χώρο του γραφείου σας με πολλά πράγματα. Διατηρήστε την επιφάνεια του γραφείου σας και τον χώρο σας καθαρά από ακαταστασία, χαρτιά και σωρούς βιβλίων. Βεβαιωθείτε ότι ο χώρος σας λειτουργεί καλά για να κάθεστε ή να στέκεστε εργονομικά στη θέση εργασίας σας και ότι είναι εύκολο να μπείτε και να βγείτε από αυτό. Προσπαθήστε επίσης να το ρυθμίσετε έτσι ώστε να είναι εύκολο για άλλους να καθίσουν και να συναντηθούν μαζί σας.

Κάντε το υγιές.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους διακόσμησης είναι τα φυτά – έτσι μπορείτε να προσθέσετε ομορφιά και επίσης κάτι που θα ενισχύσει την υγεία του χώρου του γραφείου σας. Τα φυτά κάνουν θαύματα για αυτό. Τα φυτά όπως ο πόθος, η αλόη και ο νεφρίτης είναι όλα εξαιρετικές επιλογές καθώς απομακρύνουν τις τοξίνες από τον αέρα και είναι εύκολο να τα φροντίσετε. Ευδοκιμούν επίσης σε καταστάσεις με χαμηλό φωτισμό.

Κάντε το άνετο.

Εκτός από μια καλή καρέκλα γραφείου, μπορεί να θέλετε να έχετε ένα άνετο μαξιλάρι για την πλάτη ή/και ένα ριχτάρι που κρέμεται έτσι ώστε να είστε πιο άνετοι σε αυτό όλη την ημέρα. Αυτό σας δίνει επίσης μια δυνατότητα να φέρετε χρώματα και μοτίβα που αγαπάτε και αυτό μπορεί να προσθέσει λίγη προσωπικότητα στο χώρο.

Σωστός Φωτισμός

Ο υπερυψωμένος φωτισμός φθορισμού στους περισσότερους χώρους γραφείων μπορεί να είναι σκληρός και μη φιλόξενος. Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να προσθέσετε ένα φωτιστικό γραφείου με πιο απαλό φωτισμό, ώστε να μπορείτε να βλέπετε καλά και επίσης να δημιουργήσετε μια ζεστή ατμόσφαιρα που μοιάζει περισσότερο σαν στο σπίτι σας.

Βάλτε λίγη τέχνη.

Μπορεί να είναι ένα ωραίο έργο τέχνης που αγαπάτε, ένα εμπνευσμένο απόσπασμα σε κορνίζα ή ίσως ένας πίνακας ανακοινώσεων με μερικές φωτογραφίες, καρτ ποστάλ ή ρητά που σας φέρνουν χαρά. Τα έργα τέχνης είναι ένας υπέροχος τρόπος για να κάνετε τον χώρο σας πιο προσωπικό και όμορφο, αλλά να είστε επαγγελματικός.

Βάλτε μερικές φωτογραφίες.

Μπορείτε σίγουρα να προσθέσετε στον χώρο σας φωτογραφίες της οικογένειας ή του σκύλου σας. Κράτα τα όμως καλόγουστα και περιόρισε το σε 1-3 φωτογραφίες. Λάβετε υπόψη ότι αυτός είναι ένας χώρος εργασίας, επομένως η κυρίαρχη εστίαση πρέπει να είναι ακόμα στην εργασία και την παραγωγικότητα.

Αξεσουάρ.

Προσθέστε αντικείμενα που είναι λειτουργικά αλλά και εξατομικευμένα στο δικό σας στυλ και γούστο. Θα μπορούσες:

  • χρησιμοποιήστε μια funky κούπα ή ένα vintage βάζο για να κρατάτε στυλό και μολύβια
  • χρησιμοποιήστε ένα όμορφο μπολ για συνδετήρες
  • χρησιμοποιήστε ένα όμορφο κουτί για να κρατήσετε επαγγελματικές κάρτες
  • βάλτε το φυτό σας σε μια κεραμική γλάστρα στο αγαπημένο σας χρώμα
  • φέρτε ένα βάζο για φρέσκα λουλούδια
  • κρύψετε τα άσχημα καλώδια
  • φέρτε την αγαπημένη σας κούπα για καφέ ή τσάι στο γραφείο σας.