Οι κατάλληλες συμβουλές για την επιλογή των σωστών επίπλων γραφείου

Εάν θέλετε να διακοσμήσετε το γραφείο σας θα χρειαστείτε έπιπλα γραφείου σωστά; Η επιλογή επίπλων για το γραφείο σας είναι κάτι παραπάνω από απλή περιήγηση στο διαδίκτυο; Ο τύπος επιπλέον που θα επιλέξετε για το γραφείο σας πρέπει να είναι εξειδικευμένος για εσάς και να σας παρέχει τη μεγαλύτερη δυνατή άνεση και ευελιξία λειτουργικότητα, αλλά και την απαραίτητη εργονομία!

Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε τα σωστά έπιπλα γραφείου για το χώρο που περνάτε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας.

Επιλέξτε λειτουργικά έπιπλα

Εάν επιλέξετε ένα γραφείο επειδή  φαίνεται φανταχτερό θα μάθετε ότι ίσως κάνετε λάθος.

Πολλοί κάνουν αυτό το “σφάλμα” και μετανιώνουν για την αγορά τους αργότερα, όταν παρατηρήσουν ότι δεν ταιριάζει με τις ανάγκες τους .

Αυτό που επιλέγετε για την επιχείρησή σας θα πρέπει να είναι λειτουργικό και να σας παρέχει τα βασικά που χρειάζεστε. Για παράδειγμα η επιλογή ενός γραφείου χωρίς συρτάρια δεν είναι πιθανώς καλή ιδέα, εάν πρέπει να αποθηκεύσετε μεγάλο όγκο αρχείων. Σύντομα θα ανακαλύψετε ότι ο χώρος του γραφείου σας δεν είναι αρκετά μεγάλος για να διατηρεί κάθε αρχείο – φάκελο στην επιφάνεια εργασίας.

Επιλέξτε έπιπλα που μπορείτε να αξιοποιήσετε στο γραφείο σας ακόμη και αν δεν ταιριάζει στο ιδανικό γούστο σας θα αποδώσει πολύ παραπάνω.

Έπιπλα με στυλ

Ενώ έχετε υπόψη σας τη λειτουργικότητα, επιλέξτε έπιπλα που αντικατοπτρίζουν τον τύπο της επιχείρησης σας ή την εταιρεία στην οποία εργάζεστε. Εάν κατέχετε εκτελεστική θέση, δεν θέλετε να επιλέξετε ένα γραφείο που μοιάζει “απαρχαιωμένο”, χωρίς χώρους αποθήκευσης, περιορισμένης επιφάνειας εργασίας κ.α.

Πρέπει να επιλέξετε κάτι επομένως που να μοιάζει πολυτελές, κομψό και εντυπωσιακό.

Διαλέξτε τη σωστή καρέκλα γραφείου

Διαλέξτε μία καρέκλα που είναι ιδανική για το γραφείο σας, το ύψος και το βάρος σας. Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι το ύψος της καρέκλας σε σχέση με το γραφείο σας. Τώρα δεν θα ήταν αρκετά αστείο εάν η καρέκλα, σας “τοποθετούσε” πολύ ψηλά ή πολύ χαμηλά σε σχέση με το γραφείο;

( Σε περίπτωση που δεν υπάρχει μηχανισμός προσαρμογής του ύψους)

Η καρέκλα σας πρέπει να είναι άνετη και να σε επιτρέπει να την προσαρμόσετε ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας!

Μετρήστε το χώρο του γραφείου σας

Ένα από τα “χειρότερα” πράγματα που μπορείτε να κάνετε είναι να μη μετρήσετε το χώρο του γραφείου σας.

Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι ξεχνούν να μετρήσουν και όταν φτάσουν τα νέα τους έπιπλα θεωρούν ότι δεν χωρούσαν καν  στην πόρτα, πόσο μάλλον στο χώρο που πρέπει να τοποθετηθούν. Είναι επομένως σημαντικό και απαραίτητο να λάβετε υπόψη αυτές τις μετρήσεις και να διασφαλίσετε ότι είναι οι σωστές, ώστε να μην περιοριστεί ο χώρος του γραφείου σας εξαιτίας του όγκου των επίπλων που έχετε επιλέξει.

Χώρος αποθήκευσης στο γραφείο σας

Εκτός από το γραφείο σας, θα χρειαστείτε περισσότερο χώρο αποθήκευσης. Ο αποθηκευτικός χώρος  διατίθεται με τη μορφή βιβλιοθηκών, βοηθητικών τραπεζιών κ.α. Πριν αποφασίσετε για πρόσθετες επιλογές αποθήκευσης, σκεφτείτε πόσο επιπλέον χώρος σας απομένει.

Οι επιλογές αποθήκευσης που θα επιλέξετε θα πρέπει να είναι άρτια οργανωμένες και να ταιριάζουν στα έπιπλά σας.

Η πρακτικότητα πρέπει να είναι στο πίσω μέρος του μυαλού σας ώστε να διασφαλιστεί και ο άμεσος εντοπισμός των αρχείων που χρειάζεστε την ώρα της δουλειάς.

Κλείνοντας, είναι εύκολο να καθίσετε και να σκεφτείτε τις ανάγκες σας που έχετε τώρα, αλλά πρέπει επίσης να σκεφτείτε ποιες θα είναι οι μελλοντικές ανάγκες.

Εάν πιστεύετε ότι θα χρειαστείτε περισσότερο χώρο αργότερα από ότι χρειάζεστε τώρα, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να επιλέξετε ένα μεγαλύτερο γραφείο για να αποφύγετε πιο ακριβές αγορές στο μέλλον!