Οι τρεις χρυσοί κανόνες ενός γραφείου ZEN

Ένα τακτοποιημένο, φωτεινό και φυσικό γραφείο.

Σε αντίθεση με τα γραφεία στο χώρο εργασίας και τις βιβλιοθήκες όπου κυριαρχεί μία ατμόσφαιρα εργασίας, στο σπίτι δεν είναι πάντα εύκολο να γίνει διάκριση μεταξύ χαλάρωσης και συγκέντρωσης. Για να είστε παραγωγικοί στο σπίτι, είναι ακόμα απαραίτητο να διοχετεύσετε στις σωστές ενέργειες για βέλτιστη συγκέντρωση.

Για να δημιουργήσετε ένα γραφείο εξαιρετικά ΖΕΝ ακολουθούν τρεις χρυσοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε.

Ο καθαρός χώρος αποθήκευσης προωθεί σαφείς ιδέες

Πείτε αντίο στην ακαταστασία στο χώρο του γραφείο καθώς και το σύνολο του χώρου εκμεταλλεύεστε. Ήρθε η ώρα για “λίφτινγκ” στην επιφάνεια εργασίας. Πρέπει να απαλλαγείτε από περιττά αντικείμενα, διαχωρίζοντας τα αρχεία σε σημαντικά και μη.

Ξεσκονίστε όλες τις επιφάνειες εργασίας και τοποθετήστε στα ράφια τα πιο σημαντικά εργαλεία της δουλειάς σας.

Σε αυτό το νέο ευάερο χώρο όπου μπορείτε εύκολα να βρείτε αυτό που ψάχνετε η παραγωγικότητα μπορεί να προωθηθεί από μόνη της.

Αξεσουάρ κατά του στρες

Η σωστή μέθοδος για να διοχετεύσετε τις θετικές ενέργειες είναι να περιβάλλετε τον εαυτό σας με αντικείμενα, φυσικά υλικά κατά του στρες, ξεκινώντας από τα πράσινα φυτά.

Πράγματι, αυτό το κομμάτι της φύσης είναι το ιδανικό για το γραφείο, επειδή απορροφά τα κύματα της αρνητικής ενέργειας που εκπέμπονται τόσο από τα κινητά όσο και από τους υπολογιστές. Έτσι το άγχος και η νευρικότητα μειώνεται με έξυπνο τρόπο.

Επίσης μία ξεχωριστή μέθοδος είναι η χρήση του νερού! Εάν το γραφείο σας είναι ευρύχωρο, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα μίνι συντριβάνι εκεί!

Η κίνηση του νερού καλύπτει τους θορύβους του χώρου και του εξωτερικού περιβάλλοντος και σας βυθίζει σε μία φυσική διάσταση για να εργαστείτε με ηρεμία!

Μία καλά μελετημένη διάταξη φωτισμού

Η διάταξη παίζει σημαντικό ρόλο στη συγκέντρωση. Η διαρρύθμιση που πρέπει να αποφεύγετε είναι:

Ένα γραφείο με πλάτη σε ένα παράθυρο και ένα γραφείο που βλέπει την πόρτα.

Επίσης είναι σημαντικό να εργαστείτε με την πλάτη σας σε ένα τοίχο για να έχετε ένα φωτεινό χώρο από τον οποίο μπορείτε να δείτε ολόκληρο το δωμάτιο.

Συμπερασματικά

Στα ιαπωνικά το ZEN αναφέρεται στον διαλογισμό. Το στυλ ζεν χαρακτηρίζεται από μινιμαλισμό, καθαρότητα γραμμών και απλότητα. Όταν σχεδιάζετε με γνώμονα την ισορροπία και την αρμονία,

μπορείτε να αντισταθμίσει  το άγχος σας και να εργαστείτε σε ένα χώρο που επιτρέπει τη ροή της παραγωγικότητας σας.

Χρησιμοποιήστε το φυσικό φως καθώς ο “σκληρός” τεχνητός φωτισμός μπορεί να δημιουργήσει επιπλέον άγχος που καταπονεί τα μάτια σας οπότε για την πιο χαλαρή ατμόσφαιρα στο γραφείο κάνετε ότι μπορείτε για να ενσωματώσετε απαλό και φυσικό φως.

Επιλέξτε γήινα χρώματα, καθώς και τα φωτεινά δυνατά χρώματα μπορεί να είναι αναζωογονητικά, όπως το λευκό το καφέ και το πράσινο.

Τέλος όταν σκέφτεστε το ZEN, στο γραφείο σας μπορείτε να τοποθετήσετε ένα τοίχο με φυτά που παράγει οξυγόνο. Ένας τοίχος με χρωματιστά φυτά δεν καταλαμβάνει χώρο, αλλά σας παρέχει μία συνεκτική λειτουργία χωρίς ιδιαίτερη συντήρηση που θα μειώσει το άγχος και θα καθαρίσει τον αέρα του γραφείου σας!

Ένας τοίχος- πλέγμα από φυτά είναι εύκολο να εγκατασταθεί και μπορείτε να επιλέξετε ένα χρώμα που συμπληρώνει την υπάρχουσα διακόσμηση σας.