Τα διακοσμητικά χρώματα του γραφείου

Για να είναι το γραφείο ευχάριστο και ευνοϊκό για τη δουλειά, πρέπει να επιλέξετε το σωστό χρώμα. Θα δημιουργήσετε στο γραφείο σας με χρώμα. Ακολουθούν ορισμένα παραδείγματα που θα σας επιτρέψουν να βρείτε την ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσετε στο γραφείο σας με χρώμα!

Γκρι γραφείο

Για ένα γραφείο που είναι και μοντέρνο και χαλαρωτικό επιλέγουμε το γκρι χρώμα σε απαλή απόχρωση. Το γραφείο στη συνέχεια παραμένει φωτεινό ενώ ευνοεί την συγκέντρωση.

Δεν διστάζουμε να προσθέσουμε και πινελιές λευκού για να παίξουμε με τις αντιθέσεις.

Παστέλ χρώματα στο γραφείου

Για ένα αναζωογονητικό πνεύμα στο γραφείο μπορείτε να επιλέξετε παστέλ χρώματα. Η απαλές αποχρώσεις θα κάνω το χωριό ευχάριστο και θα σας βοηθήσουν να εστιάσετε. Μπορείτε να επιλέξετε από μπλε, πράσινο ή ακόμα και το ροζ.

Φωτεινά χρώματα στο γραφείο

Αντίθετα μπορείτε επίσης να επιλέξετε χρώματα που έχουν περισσότερες πινελιές για να προωθήσετε τη δημιουργικότητά σας. Το κίτρινο ή πράσινο  χρώμα θα είναι ενδιαφέρον, καθώς προσφέρουν μια επιπλέον πνευματική εγρήγορση, σε ένα γραφείο για καλλιτέχνες για παράδειγμα.

Μωβ στο γραφείο

Να γνωρίζετε ότι δεν χρειάζεται απλώς να ποντάρετε στους τοίχους για να προσθέσετε χρώμα στο γραφείο σας.

Αν θέλετε μωβ, είναι το ιδανικό χρώμα για “περισυλλογή” και “ανάλυση” σκεφτείτε την επιφάνεια εργασίας, την καρέκλα ή ακόμα και τα ράφια για να μεταφέρετε το χρώμα σε μία λευκή διακόσμηση.

Κόκκινο στο γραφείο

Εάν η δουλειά σας απαιτεί δόση υψηλής απόδοσης μη διστάσετε να επιλέξετε το κόκκινο για τους τοίχους του γραφείου σας, επειδή αυτό το χρώμα αυξάνει τα συναισθήματά σας. Μπορείτε να μειώσετε την ένταση επιλέγοντας γκρι έπιπλα για παράδειγμα.

Ένα πράσινο γραφείο

Το πράσινο είναι ένα χρώμα που βοηθά επίσης στη συγκέντρωση, γιατί με την “αίσθηση” της φύσης προσφέρει ένα αίσθημα ευεξίας. Μπορείτε να επιλέξετε πράσινες αποχρώσεις για το γραφείο σας.

Μαύρα χρώματα στο γραφείο

Σε αντίθεση με αυτό μπορεί κανείς να πιστεύει ότι το μαύρο δεν είναι αρνητικό χρώμα. Με την “ένταση” του σας επιτρέπει να αισθάνεστε σαν κουκούλι και έτσι να εστιάζετε στην εργασία σας.

Μπορείτε λοιπόν να επενδύσετε στο γραφείο σας γιατί δεν θα επηρεάσει τη συγκέντρωση σας.

Φυσικά χρώματα

Τέλος, εάν θέλετε η διακόσμηση του γραφείου σας να είναι διακριτική, μπορείτε να επιλέξετε πολλά φυσικά χρώματα που θα δώσουν μία αρκετά ουδέτερη εμφάνιση. Μπορείτε να συνδυάσετε μπεζ ή ακόμα και καφέ για ένα χαλαρωτικό και πολύ μοντέρνο σύνολο.

Συμπερασματικά

Είναι γεγονός πώς συνδυάζοντας μία πολύχρωμη παλέτα από χρώματα στο χώρο του γραφείου, μπορεί να επηρεάσουν θετικά την ψυχολογία και κατ επέκταση την εργασιακή σας απόδοση.

Δεν υπάρχει σωστό και λάθος στους συνδυασμούς παρά μόνο στο κατά πόσο ταιριάζουν με το χώρο, το επάγγελμα και την ιδιοσυγκρασία σας.

Τα χρώματα υπάρχουν για να “αγκαλιάζουν” να φωτίζουν και να εκπέμπουν την ενέργεια τους, επιτρέποντας σάς ακόμη και σε περιόδους με έντονο εργασιακό φόρτο και στρες να εκτονώνουν και να αποβάλλουν ένα μέρος της εργασιακής κόπωσης!

Επομένως είναι η στιγμή να πειραματιστείτε με τα χρώματα και να τα εντάξετε σε ένα δημιουργικό και φιλόξενο εργασιακό περιβάλλον, καθώς θα επηρεάσουν θετικά όχι μόνο εσάς ως επαγγελματίες αλλά και τους πιθανούς επισκέπτες- πελάτες που μπορεί να  υποδεχθείτε στο χώρο του γραφείου!