6 εμπνευσμένες ιδέες γραφείου στο σπίτι

Ψάχνετε για ιδέες γραφείου για να δημιουργήσετε τον χώρο εργασίας σας από το σπίτι; Εάν σχεδιάζετε έναν χώρο για να δημιουργήσετε το δικό σας γραφείο στο σπίτι, ένα ή ένα μικρό χώρο μελέτης στη γωνία του καθιστικού σας, παρακάτω σας έχουμε ιδέες και συμβουλές σχεδιασμού του γραφείου για να σας βοηθήσουμε να δημιουργήσετε έναν χώρο που, σχεδόν, δεν θα θέλετε να φύγετε από εκεί μέσα!

Παρακάτω σας έχουμε 6 ιδέες για να δημιουργήσετε το δικό σας γραφείο στο σπίτι:

Χρησιμοποιήστε πολλαπλές χρήσεις στο γραφείο σπιτιού σας

Εάν το σπίτι σας είναι σχετικά μικρό, το να δημιουργήσετε έναν χώρο που θα είναι αφιερωμένος καθαρά στην εργασία από το σπίτι, μπορεί να σας φαίνεται ακατόρθωτο. Αλλά μόνο και μόνο επειδή δεν έχετε ένα επιπλέον δωμάτιο για να μετατραπεί σε ένα γραφείο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μικρό γραφείο στο υπνοδωμάτιο ή το σαλόνι σας. Προσπαθήστε να βρείτε ένα υπάρχον δωμάτιο με λίγο περισσότερο χώρο ώστε να φτιάξετε μία μικρή γωνιά για το γραφείο σας.

Φτιάξτε μόνοι σας έναν λειτουργικό τοίχο στο γραφείο

Υπάρχουν πολλά είδη και σχέδια πινάκων στην αγορά για να σας βοηθήσουν να οργανώσετε το χρόνο σας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ταινία κάλυψης και χρωματιστή κιμωλία για να ξεκινήσετε, ή εναλλακτικά κάποιο πίνακα σημειώσεων ώστε να καρφιτσώνετε με χαρτάκια τις ιδέες σας.

Δημιουργήστε το γραφείο σας κάτω από την σκάλα του σπιτιού σας

Εκμεταλλευτείτε τον χώρο κάτω από την σκάλα σας δημιουργώντας έξυπνες λύσεις για το γραφείο σας. Μπορείτε να φτιάξετε ράφια ώστε να μπορέσετε να αποθηκεύετε τα έγγραφα σας.  Γενικά να επιλέγετε έπιπλα με σκοπό να ενσωματώνετε χρήσιμα εξαρτήματα, όπως ράφια ντουλαπιών που είναι ιδανικά για να βάλετε κάποιον εκτυπωτή ή γενικά εξαρτήματα του εξοπλισμού σας.

Επιλέξτε έπιπλα που μπορούν να προσαρμοστούν

Εάν ένα πλήρως εξοπλισμένο γραφείο είναι πολύ πιο πάνω από τον προϋπολογισμό σας, ψάξτε και βρείτε ανεξάρτητες λύσεις. Ένα γραφείο διπλής όψης είναι χρήσιμο αν μοιράζεστε τον χώρο. Να επιλέγετε πάντα συρτάρια που να μπορούν να μπαίνουν κάτω από το γραφείο και να μπαινοβγαίνουν εύκολα έτσι ώστε να μπορείτε να τα μεταφέρετε, αν θέλετε, σε άλλο μέρος.

Πάρτε στα σοβαρά την επιλογή επίπλων του γραφείου σας

Όλοι γνωρίζουμε πως το κλειδί για το σωστό γραφείο στο σπίτι, είναι να έχετε προσδιορίσει σωστά το δωμάτιο και τα έπιπλα που θα χρησιμοποιήσετε. Το κρεβάτι για να κάτσετε ή το τραπέζι της κουζίνας για να ακουμπήσετε τον υπολογιστή σας, όσο άνετα και αν είναι, δεν θα συμβάλλουν στο να δουλέψετε σωστά. Το σημαντικό είναι να νιώθετε πως βρίσκετε σε γραφείο και όχι πως ξεκουράζεστε στο σπίτι! Βεβαιωθείτε ότι διαλέξατε την σωστή καρέκλα γραφείου διαβάζοντας κριτικές προτού την αγοράσετε.

Δημιουργήστε σωστό φωτισμό

Προκειμένου να δημιουργήσετε έναν χώρο κατάλληλο για εργασία μην παραλείψετε τον σωστό φωτισμό. Φροντίστε να ελέγχετε την ποσότητα φωτός που εισέρχεται στο δωμάτιο σας μέσω των πατζουριών σας και τις κουρτίνες.